24 Temmuz 2013 Çarşamba

Röportaj: Tolga Kara (Derince Belediyespor)

     Transfer Merkezi Dergisi olarak alt liglerin sesi olmaya devam ediyoruz. Bugünkü konuğumuz Spor-Toto 3. Lig takımlarından Derince Belediyespor'un yeni transferi Tolga Kara. 1990 doğumlu ofansif orta saha oyuncusu kanatlarda da oynayabiliyor. Yazarımız Ümit Şengün'ün yaptığı bu röportajla genç oyuncuyu daha yakından tanıyalım.

Merhabalar Tolga, futbola başlama hikayeni okuyucularımıza anlatır mısın?

     1990 Trabzon doğumluyum. Her futbolcu gibi benim de çocukluğum topun peşinde geçti. Sonra amatör olarak Çarşıbaşı Belediyespor'a transfer oldum. Uzun bir süre bu takımda oynadıktan sonra Beşikdüzüspor'a transfer olarak profesyonel oldum. Bu sezon ise 3. Lig takımlarından Derince Belediyespor'a transferim gerçekleşti.

Üst liglerden örnek aldığın oyuncular kimlerdir?

     Özellikle örnek aldığım bir futbolcu yok ama üst liglerde oynadıkları için hepsini örnek almam gerektiğini düşünüyorum, daha iyi yerlerde olabilmek için bu şart.

3. Ligde oynayan bir futbolcu olarak federasyonun yaş sınırı uygulamasını doğru buluyor musunuz?

     Aslında yaş sınırı mantıklı ama empati yapınca mantıksız gibi duruyor. Yaş sınırı olmasa belki de çoğu genç futbolcu (buna ben de dahilim) amatör olarak devam edecektik bu işe ama tam futbolunun baharında kontenjana girip takım bulamamak da çok kötü olsa gerek.

Maçlardan önce totem yapar mısın?

     Bir önceki haftaki maçta çok iyi oynamıştım. O maçtan önceki akşam yaptıklarımı yapmaya, yediklerini yemeye çalışırım ama onun dışında özellikle her hafta yaptığım bir totem yok. Sadece dua ederim maçtan önce o kadar.

Derince Belediyespor'a gitmeye nasıl karar verdin, transferin nasıl gerçekleşti?

     Derince Belediyespor'u transferde hareketli ve hedefleri olan bir takım olduğu için seçtim. Ayrıca Derince'de çok fazla akrabam olması da bu takımı seçmemde etkili oldu.

Futbol dışında neler yapmaktan hoşlanırsın, boş zamanlarını nasıl geçirirsin?

     Genelde daha kuvvetli kalabilmek için dinlenerek geçirmeyi tercih ederim. Bunun dışında yüzmek, arkadaşlarla zaman geçirmek, kitap okumak ve televizyon izlemekten hoşlanırım.

Saha içindeki artıların ve eksiklerin nelerdir sence?

     Artılarım hiç bıkmadan mücadele etmek ölümüne savaşmak, eksiklerim ise bazı pozisyonlarda aceleci davranmak ya da hırsıma yenik düşmek olduğunu düşünüyorum.

Bölgesel Amatör Lig'de forma giydin. BAL Ligi ile 3. Lig arasında ne gibi farklar var sence?

     Futbol her yerde futbol, sadece lisansımız farklı. BAL Ligi ile 3. Lig arasında pek bir fark olduğunu düşünmüyorum açıkçası

Sence Türkiye'de genç futbolculara yeterli destek veriliyor mu?

     Bize destek illaki veriliyor ama alt yapı sistemlerindeki eksiklerinden dolayı futbolcu yetiştiremiyor takımlarımız. Bu konuda Avrupa futbolunun gerisinde olduğumuzu düşünüyorum.

Röportaj için teşekkürler. Son olarak senin okuyucularımıza iletmek istediğin bir şey var mı?

     Ben teşekkür ederim. Son olarak futbolcu olmak isteyen kardeşlerime bazı şeyler söylemek istiyorum. Eğer futbol oynamak istiyorlarsa; ne olursa olsun çalışmak zorundalar, güç olmadan yetenek hiç bir şeye yaramaz. Eksikliklerimizi devamlı çalışarak kapatmak için elimizden geleni yapmalıyız. Çalışmalarının karşılığını alacaklardır.

Röportaj: Ümit ŞENGÜN
Bu röportaj TransferMerkez.com tarafından yapılmıştır, tüm hakları saklıdır. İzinsiz kullanılamaz.
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder