2 Temmuz 2013 Salı

Röportaj: Ümit Kurt (Sivasspor)

     Transfer Merkezi Dergisi'nin bugünkü konuğu Sivasspor'un geçen sezon Ankaragücü'nden transfer ettiği genç defans oyuncusu Ümit Kurt. Yazarımız Oğuzhan Arslan'ın gerçekleştirdiği bu keyfili röportajı hep birlikte okuyalım.

Merhabalar Ümit Kurt, bize futbola başlama hikayeni kısaca anlatır mısın?

     İlkokul yıllarından beri futbol oynamayı çok seviyordum. İlköğretim 3. sınıfa giderken Osmaniye'de Akdeniz Futbol Okulu diye bir yer olduğunu öğrendik. Babamin vesilesiyle futbol okuluna kayıt oldum. Sonra süre gelen zaman beni bu duruma kadar getirdi.

Altyapılardan Süper Lig'e uzanan kariyerinde en çok kimlerin sana katkısı oldu. Buralara gelmende hangi hocaların daha çok rolü var sence?

     İlk futbola başladığım yıllarda futbol okulundaki İbrahim Şahin hocam benim üst seviyelere gelmemin sebebidir. Profesyonel hayatımda beni Ankaragücü'nde ilk A takıma alan Ümit Özat hocamdır. Bu zamana kadar çalıştığım Ümit hocam, Mesut Bakkal, Ziya Doğan, Hakan Kutlu ve özellikle Rıza Çalımbay Hocam'ın üzerimde çok emeği vardır. Hepsine çok teşekkür ediyorum.

Bir defans oyuncusu olarak kendinde beğendiğin, güçlü ya da zayıf olduğunu düşündüğün yönler neler? Özellikle geliştirmen gereken bir eksiğin olduğunu düşünüyor musun?

     Beğendiğim özelliklerimin pek fazla önemi yok, benim için önemli olan benim eksik yönlerimi tamamlayabilmem. Sürekli ilk 11'de oynadığım zaman kuvvet eksiğimi de giderdiğimde daha iyi olacağımı düşünüyorum.

Kendi açından bu sezonu nasıl yorumluyorsun?

     Bu sezon benim açımdan çok zor ve yıpratıcı geçti. İlk yarı Ankaragücü'nde çok üzücü olaylar yaşadım. Çok zor durumda maçlara çıkıyorduk. Kulüpteki belirsizlik, antrenman temposuna beslenme dinlenme gibi durumlara yansıdı. Bu yüzden fiziksel ve psikolojik sıkıntı yaşadım. Zaten Sivassspor'a geldiğimde antrenman temposundan bu farklılığı anladım ama Sivasspor'da Rıza Hocamın da desteğiyle 2. yarı iyi bir performans gösterdiğimi düşünüyorum.

Geleceğin hakkındaki düşüncelerin neler? Sivasspor'la devam edecek misin?

     Şu an için Sivasspor'la mukavelem devam ediyor ama yurtdışından gelen bazı teklifler var. Kulübümün menfaatleri doğrultusunda bi teklif gelirse değerlendirebilirim.

Ankaragücü'nden Sivasspor'a transferinin arka yüzünü okuyucularımıza aktarır mısın?

     Benim Ankaragücü'nde oldugum dönemde yönetimdeki karışıklık transferimi çok uzun bi sürece yaymıştı. O dönemde sağolsun Mecnun başkanım ve Rıza hocam bizzat transferimle ilgilendiler. Transferin gerçekleşmesidne onların payı büyüktür.

Sivasspor'a transfer olduktan sonra Süper Lig'de düzenli bir şekilde ilk 11 oynama fırsatı yakaladın, bu istikrarını neye borçlusun?

     Sivasspor'da hiç uyum sorunu yaşamadım çünkü hem takım arkadaşlarım hem de teknik heyet bana çok yardımcı oldular. Ben de antrenmanlarda özveriyle çalıştım onun karşılığını aldığımı düşünüyorum.

Sivasspor taraftarı hakkında düşüncelerini birkaç cümleyle nasıl ifade edersin?

     Çok soğuk havalarda bile bizi desteklemeye geldiler, onların desteği bize güç veriyor. Hepsine buradan teşekkür etmek istiyorum.

Altyapısından yetiştiğin Ankaragücü'nün bugünkü durumu hakkında neler diyebilirsin?

     Gerçekten üzüntü verici, eski günlerine dönmesini temenni ediyorum.

Kendi mevkiinde oynayan futbolcular içinde en çok beğendiğin, örnek aldığın isimler kimler?

     Öyle örnek aldığım kimse yoktur ama Sergıo Ramos'u beğeniyorum.

Avrupa'da veya Türkiye'de desteklediğin bir kulüp var mı?

     Sivasspor :)

Karşılıklı oynarken en çok zorlandığın oyuncu kimdi?

     Michael Eneramo (gülüyor)

A Milli takımımızın son yıllarda beklenen başarıdan uzak, sence bu neden kaynaklanıyor? Milli takım ve Türk futbolunun daha ileriye gitmesi için neler yapılabilir?

     Bu konulara ve oynanan maçlara objektif bir gözle bakıldığı zaman ne yapmamız gerektiğini anlayabiliyoruz. Yerli oyunculara ve alt yapılara biraz daha fazla özen gösterilmesi gerek.

Bize zaman ayırdığın için teşekkürler Ümit, senin eklemek istediğin bir şey var mı?

     Hayır, ben teşekkür ediyorum. Çalışmalarınızda başarılar..
Röportaj: Oğuzhan ARSLAN
Bu röportaj TransferMerkez.com tarafından yapılmıştır, tüm hakları saklıdır. İzinsiz kullanılamaz. 
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder