15 Ağustos 2013 Perşembe

Çukurova Değerlendirmesi..

     Merhabalar, PTT 1. Lig'in başlamasına sayılı günler kala takımlarımız transfer döneminin son devrelerini yaşıyorlar. Bu sezon PTT 1. Lig, Süper Lig tecrübesi yaşamış birçok oyuncunun yanı sıra, birçok genç ve gelecek vadeden oyuncuyu da barındıracak. Bugün size Çukurova'nın 3 önemli temsilcisi Mersin İdman Yurdu, Adanaspor ve Adana Demirspor'un dikkatle izlenmesi gereken kilit oyuncularını değerlendirmek istiyorum.

MERSİN İDMAN YURDU
     Mersin İdman Yurdu adına kilit oyuncunun, geçen sezon ligimizde kendini ispatlamış olan Raheem Lawal olacağını düşünüyorum. Lawal'ın hem defansif hem de ofansif yetenekleriyle takımın denge unsuru olacağını düşünüyorum. Mersin için ikinci önemli isim Emrah Bozkurt olacaktır. Geçen sezon Erciyesspor'la şampiyonluk yaşayan golcü oyuncu tecrübesi ve son vuruşlardaki becerisiyle ligde bir çok gole imza atacaktır.

     Defansif bakımdan Efe Halil Özarslan'ı Hakan Kutlu'nun joker ismi olarak değerlendirebiliriz. Geçmiş sezonlarda Bucaspor formasıyla rakip oyuncuların adeta korkulu rüyası konumundaki Efe'nin, duran toplardaki becerisiyle gol yollarında da takımına yararlı olacağını düşünüyorum. Mersin adına sayabileceğim dördüncü isim Nduka Ozokwo. Nijeryalı oyuncu tam bu lige uygun bir isim. Topla çok süratlı, atletik bir oyuncu. Takımı atağa çıkarma konusunda çok etkili, savunma oyuncusuyla birebir kaldığında durdurulması çok zor bir oyuncu. Mersin İdman Yurdu'nun tecrübeli ve geçen sezondan kalan kaliteli oyuncularıyla ligde başarılı olacağını düşünüyorum.

ADANA DEMİRSPOR
     Çukurova temsilcisi Mavi Şimşekler, bana göre şampiyonluğun en büyük adaylarından biri. Geçen sezonki kadrosunu korunu korumaya çalışan ve önemli takviyeler yapan Adana Demirspor'da, yerli oyuncular içinde Erçağ Evirgen, Yücel İldiz'in en büyük silahlarından biri. Mehmet Eren Boyraz gibi tecrübeli bir ismin kadroya katılması da büyük artı. Efe İnanç, Süper Lig ve PTT 1. Lig tecrübesiyle orta sahanın dinamosu olacak gibi görünüyor. Zaman zaman gol yollarında da etki olan Efe takıma önemli katkı sağlayacaktır. Kamil Ahmet Çörekçi'ye ayrı bir parantez açmak istiyorum. Kesinlikle bu ligin üstünde bir oyuncu. Gelecek vaadeden, U-21 milli takım forması giymiş bir oyuncu. Ahmet Çörekçi sezon lige damgasını vurabilir.

     Anadolu Selcuklu'dan transfer edilen Yusuf Akyel, Galatasaray ve Fenerbahçe alt yapılarında forma giymiş önemli bir yetenek. Orta sahada fark yaratacağını düşünüyorum. Adana Demirspor taraftarının kısa zaman içinde kalbinde özel yere sahip olan Erman Özgür'ün genç kimliğe bölünmüş halinin Yusuf Akyel olacaktır. Top tekniği, dar alanda etkinliği ve araya ince pasları bu ligde çok can yakacağının habercisi gibi.

     Yabancı oyuncu bakımından tartışmasız ligin en iyi isimleri Adana Demirspor'da diyebilirim. Juninho her zaman söylediğim gibi bu ligin çok üstünde bir golcü. Geçen sezon kendisini herkese kanıtladı, yeniden anlaşılması çok önemli bir hamle. Gollerine kaldığı yerden devam edecektir. Adana temsilcisinin gol yollarındaki bir başka önemli ismi geçen sezon Gaziantepspor formasıyla başarılı maçlara çıkmış Kamerunlu yıldız Dorge Kouemaha. Avrupa'nın üst düzey liglerinde, UEFA tecrübesi olan siyahi yıldız ligimize renk katacaktır. Ankaragücü ve Sivasspor formasıyla Süper Lig'de beğeniyle izlediğimiz Çek stoper Jan Rajnoch'un transfer edilmesi de PTT 1. Lig için gerçekten büyük bir olay. Mavi Şimşekler'in 3 yabancısı da bu ligde fark yaratabilecek kapasitede.

ADANASPOR
     Adanaspor bu sezon transferde beklenen hamleleri yapamadı. Mbilla ve Kibong gibi iki önemli yıldızını kaybetmiş olması Toros Kaplanları adına büyük kayıp diyebiliriz. Orta saha mevkisinde ise yıllardan beri başarılı maçlara imza atan sezon başı İstanbul BŞB'ye transfer olan Fevzi Özkan da önemli bir kayıp oldu.

    Adanaspor'un yabancı transferleri Tiago Bezerra ve Fabiano, bu ligi tanıyan iki önemli isim. Eğer eski fizik güçleri ve form düzeylerindeyseler Adanaspor'u gol yollarında sırtlayabilecek oyuncular. Özellikle Tiago, top tekniği ve akıllı oyunuyla Adana taraftarının sevgilisi olacaktır. Yerli oyuncu transferine gelecek olursak; hücum hattı için transfer edilen Ergin Keleş'in bu lig için ideal bir forvet olduğunu söyleyebiliriz. Fabiano ve Ergin Keleş'ten oluşan forvet hattı, Tiago'nun da desteğiyle bu lig için oldukça iyi düzeyde. Ancak orta sahanın ortasında ve sağ bekte önemli sıkıntıları var. Bu mevkilere takviye yapılması şart gibi görünüyor. Defansın hava toplarında etkili, tecrübeli Veli Kızılkaya ile takviye edilmesi, Adana temsilcisi adına başarılı bir hamle diyebilirim.

Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder