28 Ağustos 2013 Çarşamba

Erciyesspor'un Yanlışları (Necati Bildik)

     Erciyesspor deplasmanda Beşiktaş karşısında 2 kez öne geçmesine rağmen tecrübesizliğe, bireysel hatalara ve hakemlere 4-2  mağlup oldu. Ancak benim açımdan skorun hiç önemi yoktu. Skorun ötesinde gelişen olaylar beni derinden üzdü.

     Öncelikle Kadir Has Stadı'nı deplasmana çeviren yönetim büyük yanlış yaptı. Kasaya 130.000 TL girdi fakat belki de trilyonluk duygularımız yerle bir oldu. Biz Beşiktaş'a Güney tribünü vermedik, stadın tamamını verdik, gururumuzu verdik. Kayserispor'un üç büyüklerle yaptığı maçlardan sonra herkesin beklediği ortak bir şey vardı. Erciyesspor’un taraftar odaklı düşünen yönetimi aynı şeyi yapmayacaktı. Erciyesspor Süper Lig'e çıkınca aynı manzaralar olmayacaktı, herkesin istediği beklediği buydu.  Siz güney tribünü vermediniz, siz o memleket aşkıyla yanıp tutuşan insanların size olan inancını verdiniz. Evet 130.000 TL kazandınız, ama o insanların içindeki heyecanı bitirdiniz. O 130.000 TL'yi doya doya harcayabilecek misiniz? O paranın hayrını görebilecek misiniz?

     Güney tribünü verdiğinizden sonra gelen tepkilere verdiğiniz cevapta Güney tribünün dışında hiçbir tribünde Beşiktaş taraftarının olmayacağını söylediniz ama yalan söylediniz. Her yerde Beşiktaş taraftarları vardı. Locada bile Beşiktaş formalı insanlar yok muydu? Siz sadece deplasman tribününü verseydiniz yine belki güney tribünü Beşiktaş taraftarlarıyla dolacaktı, ama inanın diğer tribünlerde olmayacaklardı. Güney tribünü verdiniz maçtan 3 gün önce biletler bitti, diğer tribünlerden bilet aldılar. Bunu hepimiz tahmin ediyorduk, ancak siz güney tribün dışında Beşiktaş taraftarı olmayacak diyince yine umutlandık. Yine inandık. Yine hata ettik. Güvenlik görevlilerine talimat vermek zor muydu? Bir dahaki üç büyüklerle yapacağımız maçta yine aynı rezalet olacak mı? Ya da hatanızı kabul edip memleketini seven sahip çıkan insanların beklentilerine karşılık mı vereceksiniz? Tercih sizin, belki az para kazanırsınız ama memleketini seven kişileri mutlu edersiniz. Ya da yine çok hasılat elde edersiniz ve Kayserili olup Kayseri takımlarına hep bir ağızdan "Koyduk mu" diyenleri mutlu edersiniz.

     Her ne kadar geri planda kalsa da geçen yıl hak ettiğimiz PTT 1. Lig şampiyonluk kupasını bu maçtan önce aldık. Serkan Atak dışında o kupayı taşımayı hak eden kimse yoktu. Halen takımdan ayrılmayan Emre Öztürk'ü, Atilla Koca'yı, Numan Çürüksu'yu,  Sofiane Hanni'yi, Yusuf Balcıoğlu'nu seramoniye çıkartmak zor muydu? O kupada emeği geçen Osman Özköylü'müzü yardımcı hocalarımızı, geçen yılki futbolcularımızı kupa törenine davet etmek zor muydu? Belki fırsat bulup gelemeyecelerdi ama nezaketen de olsa arayıp davet etmek zor muydu? O hak ettikleri kupa ile fotoğraf çektirmelerini çok mu gördük? Biraz vefakar olsak ayıp mı olurdu? Halen bu fırsat kaçmış sayılmaz, gelin bir gün belirleyelim katılımın maksimum olacağı şekilde bir kupa töreni düzenleyelim.  Siz her ne kadar şampiyonluğu düzenli ödemelere doğru oyuncu tercihlerine bağlasanız da teknik direktör faktörü de çok önemli. Adanaspor, İzmir takımları, Rizespor yıllardır şampiyonluğa oynadı, yıllardır şampiyonluk kadrosu kurdu yıllarca Süper Lig'i istedi ancak bir tek Rizespor yıllarca uğraşarak Süper Lig'e çıkabilidi. Biz ise Süper Lig’e çıkmak istediğimiz ilk yılda bunu başardık, bunda Osman Özköylü’nün payını inkar etmeyelim, oyuncuların payını inkar etmeyelim. Sizin payınız kadar onların da payı var.  Onların hakkını parasal olarak ödedik ama manevi yönden de onlara hak ettiklerini verelim. Erciyesspor’a bu yakışır. Eski futbolcularımız her röportajında başkanımızın fedakarlığından bahsediyor, ekonomik olarak sıkıntı yaşamadıklarından bahsediyor, gelin bu güzel manevi duygulardan da bahsettirelim. Gerçekten de bize yakışan budur. Kupa töreni yapalım geçen seneyi yadedelim.
***Konuyla ilgili sonradan yapılan düzenlemenin detayları aşağıdadır.

     Son olarak canımı çok acıtan başka bir hususa değinmek istiyorum, Fuat Hoca iki haftadır oğlu Ferhat Çapa'yı ilk 18'e alırken bizim evladımız Emre Öztürk'ü kadro dışı bırakıyor. Yakışmıyor. 35’lik Ekrem sakatlansa yedeklerde sol bek yok. Dün Emre Öztürk'ün doğum günüydü. En azından doğum günü hatrına onu kadroya alsaydınız hocam. Yanlış yaptınız. Biz ilk 18'de sizin evladınızı değil kendi evladımızı görmek istiyoruz.

     *** Yazıyı yayınladıktan kısa bir süre sonra öğrendim ki başkanımız başta Osman Hoca olmak üzere bütün futbolcularımızı tek tek aramış davet etmiş kupayı siz alın demiş, Federasyona durumu bildirmiş. Federasyondan büyük bir memnuniyetle eğer böyle bir olay gerçekleşirse 2013-2014 Fair Play Ödülü için Erciyesspor’u aday gösteririz demiş. Fakat Osman Hoca ve futbolcular yoğunluklarından dolayı daveti geri çevirmişler. Bunun üzerine yine boş durulmamış Fuat Hoca’ya bu maçlık Serkan Atak’ın kaptan olması önerilmiş ve Serkan Atak kaptanlık pazıbandıyla kupayı kaldıran isim olmuş. O hengamede bunu basına duyuracak bir boşlukta bulunamamış. Bu vesileyle ben duyurmuş olayım. Görüştüğüm birkaç eski futbolcumuz da kendilerine davet geldiğini doğruladı ve şampiyonluk primine yapılan kesintiden dolayı kırgın oldukları için gelmediklerini söylediler. Bunu da bu vesileyle belirteyim. Takdir taraftarlarımızın…

Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

1 yorum:

  1. Takdir taraftarımızın derken, Kayserinin taraftarı yokken, Erciyesin mi taraftarı var. Erciyesin nüfusu ne kadar ki ? Erciyes taraftarı ? yok öyle birşey :)

    YanıtlaSil