15 Ağustos 2013 Perşembe

İnceleme: Adanaspor 2013-14

     Adanaspor'un tarihine baktığımızda 1954 yılında Torosspor ve Akınspor'un birleşmesiyle kurulduğunu ama profesyonel olarak liglere 1966 yılında katıldığını, daha sonraki yıllarda şimdiki adıyla Süper Lig'de fırtınalar estirdiğini, Özer Umdu, Bora Öztürk gibi gol kralları çıkardığını görüyoruz. Adana'nın köklü kulübü 90'lı yıllarda maddi olanaksızlıklar, şehirdeki ötelenmişliği ve terk edilmişliği yüzünden Uzan'ların yönetimine geçer ve Süper Lig'e kadar yükselir, önemli transferler yapar ama sonra Uzan'ların gidişiyle birlikte liglere katılamayacak noktalara gelir. Tam da "işte nihayet işi bitti" diye düşünüldüğü bir sırada, 7 Temmuz 2006'da Bayram Akgül başkanlığında küllerinden bir kez daha doğar. 2 yıl üst üste şampiyon olarak bir anda 3. Lig'den PTT 1. Lig'ê yükselir. Hatta 2 kez Süper Lig kapısında bulur kendini ama ilkinde ikili averajla Süper Lig'e çıkan takım Bucaspor olur, ikincisinde şampiyonluk bir final maçında 117. dakikada kaçar.

     Bu sezona gelecek olursak transferleri, hazırlık kampında oynanan maçları, kadroyu, yeni sezondan beklentileri sırayla anlatalım.

TRANSFERLER
Giden Oyuncular: Fevzi, Zülküf, Sedat, Barış, Burak, Özgür, Koray, Bülent, Metin, Kibong, Mbilla, Güngör. (Hepsi çeşitli düzeylerde, yoğunluklarda ve sürelerde Adanaspor formasını giymiştir.  Sevgi ve hürmetle uğurladık hepsini. Yolları açık olsun.) Ayrıca yeni transfer Çetin Güngör ve Emrah Bedir de sezon başlamadan gönderildiler.

Gelen Oyuncular
Veli Kızılkaya: Önceki sezonlarda birkaç kez transfer edilmek istenen ancak bir türlü imza attırılamayan 1.92cm'lik stoper Kahramanmaraşspor, Bucaspor, K.Erciyesspor ve Boluspor takımlarında oynadıktan sonra Göztepe'den Adanaspor'a gelmiştir. 6 maçlık cezası düşündürse de olumlu bir transfer olarak değerlendirilebilir. Oynayacağı noktada Tuna ve Merthan'a ciddi bir rakip olacağını düşünüyorum.

Tiago Queiroz Bezerra: Türkiye'de Altay ve Karşıyaka takımlarında oynayan Brezilyalı hücum oyuncusu, 2013 yazında Ituano'dan Adanaspor'a gelmiştir. Altay ve Karşıyaka formalarıyla Adanaspor'un canını çokça yakan Tiago takımın bu sezonki en büyük kozlarından biri olacak.

Fabiano Monteiro de Oliviera: 1987 doğumlu Brezilyalı forvet Giresunspor, Boluspor ve Boavista'da oynadıktan sonra 2013–2014 sezonu öncesi Adanaspor'a transfer olmuştur. Klası belli bir oyuncu ama son durumu ve bu sezon ne yapacağı meçhul. Ligi tanıyan bir isim olması avantaj.

Ergin Keleş: Forvet hattında bu futbolcunun bekleneni verebileceği görüşü hâkim. Ligde tanınan isimlerden. Önceki sezonlarda Mersin, Karabük gibi takımlarda forma giyen Ergin Keleş, Trabzonspor altyapısından yetişmiş son olarak yarım sezon formasını giydiği Göztepe'de oynadığı 14 maçta 6 gol attıktan sonra bu yıl Adanaspor'a transfer olmuştur.

Yiğitcan Gölboyu: Altay'da profesyonel olarak futbola başlayan Yiğitcan, 2 sezon Çorum Belediyespor'da oynadıktan sonra Adanaspor'a transfer olmuştur. 1992 doğumlu oyuncu stoper mevkiinde görev yapmaktadır.

Yasin Yılmaz: 1989 Münih doğumlu ön libero, Unterhaching'den Adanaspor'a geldi.

Ahmet Bahçıvan: Bozüyükspor'dan transfer edilen 1996 doğumlu orta saha oyuncusu hazırlık dönemindeki başarılı performansıyla dikkat çekmeyi başardı.

     Ayrıca geçen sezon önemli bir sakatlık yaşayıp takıma yeterince katkı koyamayan Talha Mayhoş, bu sezonun en çok umut bağlanan oyuncuların başında geliyor. Sakatlık öncesi performansına dönebilirse iyi bir transfer olarak kabul edilebilir. Aynı sözler Ali Zorlu için de geçerli. Sakatlığı yüzünden geçen sezon hiç forma giyemeyen Ali, Giresun'daki günlerine dönerse takım için çok iyi bir transfer yerine geçer.

HAZIRLIK MAÇLARI
     Adanaspor ilk hazırlık maçında Gaziantepspor’u deplasmanda 1–0 yendi. Bu ilk maçta takımın sergilediği futbol ve özellikle Tiago beğenildi ancak Turgutluspor karşısında özellikle son dilimde sergilenen futbol da insanları karamsarlığa itti. Hazırlık maçlarında genel tablo şu şekilde oluştu:
Gaziantepspor 0–1  Adanaspor
Şanlıurfaspor  2–1 Adanaspor
Kocaelispor 0–0 Adanaspor
Zestafoni 0–0 Adanaspor
Adanaspor 3–1 Balkanabat
Adanaspor 2–0  Karagümrük
Adanaspor 1–0 Derince Belediye
Turgutluspor 3–2 Adanaspor
Adanaspor 2–0 Diyarbakır BŞB

2013-14 sezonunda Adanaspor ne yapar?
     Kimilerine göre geçen sezondan daha iyi, özverili ve mücadeleci bir kadronun işaretleri var, kimilerine göre ise takım küme düşmemeye oynar düşüncesi hakim. Taraftarların çoğunluğu kaleci, sağ bek ve iki orta saha transferi gerektiğini düşünüyor. Bazıları da "kim ne yaparsa yapsın boş, ligin kaderi sezon başında zaten yazılmış, erk'in desteklediği ve işaret ettiği takımların dışındakiler sadece ligin figüranlarıdır" diye düşünüyor.

     Son tahlilde; Adanaspor öngörülen yerlere transfer yapar veya yapamaz, en nihayetinde yukarıda "ima ettiğimiz" durumlar itibariyle de bir tek değil tam on yedi (rakamla 17) derbi maçına çıkacaktır! Geçen sezona da damgasını vuran Turbeyler Grubu ve Büyük Adanaspor taraftarı takımının yanında teklifsiz ve beklentisiz, özetle her koşulda, o tribünde Adanaspor'uyla olacaktır. Zaman ne getirir hep birlikte göreceğiz.

Bu inceleme TransferMerkez.com tarafından hazırlanmıştır, tüm hakları saklıdır. İzinsiz kullanılamaz 
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder