14 Ağustos 2013 Çarşamba

İnceleme: Elazığspor 2013-14

     Elazığspor 10 yıl aradan sonra geçen yıl Süper Lig'e geri dönmüş ve Bülent Uygun önderliğinde yirmiye yakın transferle sezona başlamıştı. Yapılan transferlerin büyük heyecan uyandırmasına rağmen ilk 7 haftada alınan 3 puan sonucunda Bülent Uygun ile yollar ayrılmıştı. 8. haftada antrenörlüğe Yılmaz Vural'ı getiren Gakgoşlar büyük bir mücadelenin ardından ligde kalmayı başarmıştı.

Teknik Kadro
     Yılmaz Vural göreve geldikten sonra oldukça başarılı olmuş olsa da yeni sezonda Elazığspor ile yolları ayrıldı. Takımın başına Norveçli teknik adam Trond Sollied getirildi. En son Belçika'nın  KAA Gent takımını çalıştıran Sollied, daha önce Lierse, Heerenveen, Olympiakos, Brügge gibi bir çok takımda teknik direktörlük yapmıştı.

Kaleci
     Geçen sezon Elazığspor'un ligde kalmasının en büyük sebeplerinden olan Ivesa takımda kaldı. Yeni sezonda da kaleyi Ivesa'nın koruması bekleniyor. Yedek kaleci Tolga Özgen ile yollar ayrıldı. Tolga'nın yerine Ivesa'ya alternatif olarak geçen sene Adanaspor'un kalesini koruyan Zülküf Özer getirildi. 3. kaleci pozisyonunda Trabzonspor altyapısından yetişme Mücahit Atalay bulunuyor. Bu 3 kalecinin yanısıra takımdaki tek Elazığ doğumlu oyuncu Mirsad Budak da 4. kaleci konumunda. Ivesa'nın TSYD Kupası'ndaki vasat performasından sonra diğer kalecilerin de forma şansı var ama Ivesa'nın geçen seneye de kötü başlayıp çok iyi bitirmesi kalenin yine Ivesa'nın olacağını düşündürüyor.


Defans
     2012-13 sezonunda en sıkıntılı bölgelerden olan defans bölgesinde ayrılıklar yaşandı. Murat Akyüz, Sedat Bayrak, Eren Aydın ve Orhan Ak ile yollar ayrıldı. Bu oyuncuların yerine Sağ beke Deniz Aslan, stopere Samet Önger ve İbahim Kaş, sol beke ise Çağlar Birinci ve Özgür Özkaya transferleri yapıldı. TSYD Kupası'nda stoperlerin güven vermemesi üzerine 1 yabancı stoper daha takıma katılabilir. Sağ bekte Adem Alkaşi'nin oynayacağına kesin gözüyle bakılıyor. Adem'in yedeği ise Antalyaspor'dan gelen Deniz Aslan. Stoperde takımın en eski oyuncusu olan Görkem ile yeni gelecek transferin oynanması bekleniyor. Bu iki oyuncunun arkasında İbrahim Kaş ve Fabio Bilica forma şansı bekleyecek. Sol bekte ise birbiriyle çekişecek iki oyuncu var, Çağlar Birinci ve Özgür Özkaya. TSYD Kupasında Özgür, Çağlar'dan daha iyi bir performans gösterdi ve ben hazırım mesajı verdi. Samet ile birlikte Spahija'nın da gönderilmesi bekleniyor.

Orta Saha
     Orta saha takımda en çok bolluk yaşanan mevki olarak göze çarpıyor ancak ön libero şu an takımın en zayıf mevkisi. Bu hafta içerisinde kesinlikle transfer yapılacak. Şu an takımın ön liberosu 2 sene takımımızda oynayan ve son sene Şanlıurfa'ya kiralanıp devre arasında takıma geri dönen Alper Kalemci. Hazırlık maçlarında iyi bir performans sergilese de o bölgeye kesinlikle transfer yapılacak. Orta sahanın ortasında ise tek bir oyuncunun ismini vermek yeterli: Tidiane Sane. Takımın en çok güven veren oyuncularından olan Sane'nin yeri kesin olarak görülüyor. Sane'nin alternatifi ise Volkan Yılmaz ve Mehmet Nas. Ofansif orta saha mevkisinde geçen sene performansı ile etkiliyen Köksal Yedek tek aday gibi. Bu bölgeye transfer yapılması bekleniyordu ama takımın daha acil mevkilere oyuncu gereksinimi duyduğu için bu transfer rafa kaldırıldı. Forvete transfer edilen Youssouf Hadji de forvet arkasında oynayabiliyor. Köksal Yedek'in arkasında bekleyecek olan isim ise Roland Alberg.

     Kanatlara gelecek olursak Sollied'in en çok zorlanacağı bölge kanatlar. Sağ kanatta Serdar Özkan ve Serdar Gürler var. Sol kanatta Aydın Karabulut ve Marvin Zeegelaar var. 4 oyuncu da birbirinden yetenekli. Serdar Gürler geçen sene tüm futbolseverlere kendisini gösterdi. Serdar Özkan ise TSYD kupasında kendisini ispatlayacağının sinyallerini verdi. Serdar Gürler formaya daha yakın duruyor. Sol kanatta ise iki yumuşak bilek var. Formayı kapma şansları %50. Ama yabancı kısıtlaması nedeniyle Aydın formaya daha yakın. Dediğim gibi kanatlarda sıkıntı yaşamaz gibi duruyor bu sene Elazığspor. Bayrampaşa'dan gelen Abdullah Topkara'nın ise kiralanması bekleniyor.

Forvet
     Geçen sene en çok sıkıntı çekilen mevki forvetti ama yönetimin şu ana kadar beklenen golcü transferini hala yapmadı. Sadece gurbetçi oyuncular transfer edildi. Geçen sene forma giyen Sinan Kaloğlu ve Emir Kujovic ile yollar ayrıldı. Jake Jervisle de ayrılmak üzere. Ayrıca bu sene takıma dahil olan Gökhan Korkmaz'ın da ya kiralanması ya da gönderilmesi bekleniyor. Forvete transfer edilen Noyan Öz, Deniz Yılmaz ve Onur Ayık hazırlık maçlarında iyi performans sergiledi ancak TSYD maçlarında etkisiz göründüler.

     Hücum hattına son olarak Youssouf Hadji hamlesi yapıldı. Uzun seneler Fransa'da forma giyen 33 yaşındaki Faslı golcü ile 2 yıllık sözleşme imzalandı. Fas milli takımında 64 maçta 16 gol atan Hadji, hücum bölgesinin her yerinde oynayabiliyor ancak taraftarlar forvete 1 transfer daha yapılmasını istiyorlar

Gelenler: Youssouf Hadji, İbrahim Kaş, Deniz Yılmaz, Onur Ayık, Çağlar Birinci, Mehmet Nas, Noyan Öz, Özgür Özkaya, Gökhan Korkmaz, Zülküf Özer, Abdullah Topkara, Samet Önger, Deniz Aslan, Serdar Özkan.

Gidenler: Emir Kujovic, Tolga Özgen, Mehmet Çakır, Sedat Bayrak, Eren Aydın, Murat Akyüz, Eren Akduman, Mustafa Sarp, Bülent Ertuğrul, Sinan Kaloğlu, Orhan Ak, Murat Kayalı, Ivan Sesar, Caner Bulut

Gönderilmesi Gündemde Olanlar: Gökhan Korkmaz, Abdullah Topkara, Oktay Pop, Samet Önger, Jake Jervis, Hrvoje Spahija

HAZIRLIK MAÇLARI
Elazığspor 9-3 Presikhaaf
Elazığspor 4-1 Volendam
Elazığspor 2-0 Cambuur
Elazığspor 0-2 PSV
Elazığspor 1-2 Heracles
Elazığspor 4-4 Panathinaikos

TSYD KUPASI
Elazığspor 1-3 Erciyesspor
Elazığspor 2-4 Gençlerbirliği

     Bu sene yaş ortalamasını düşürüp sezon içinde scout ekibi tarafından izlenen oyuncuları alarak, bu oyuncuların üzerine tecrübeli oyuncularla karma yapmaya çalışan Elazığspor sezona henüz tam olarak hazır değil. 2-3 transferle kadronun son hali alınacak gibi görünüyor.. Taraftarlar teknik direktör Solliede güveniyor ve heyecanla yeni sezonun başlamasını bekliyor. Yönetimin ve teknik heyetin hedefi, ilk 10'a girip düşme korkusu yaşamamak. Tecrübeli oyuncular olmasa da başarıya aç oyuncularla bu hedefe ulaşmaları mümkün ancak gol yollarında etkili bir forvet transferi şart gibi görünüyor. Bu sene yapılan en olumlu hareket ise geçen seneki başarının mimarlarını korumaktı. TSYD Kupası'nda ilk maçta sadece 2 yeni transfer kendisine yer buldu. Elazığspor şŞu anki görüntüyle çok gol atıp çok gol yiyen bir takım görüntüsünde. Bakalım Elazığspor bu sene neler yapacak, taraftarlarını yine sevindirebilecek mi?

Yazar: Osman KILIÇ
Bu inceleme TransferMerkez.com tarafından hazırlanmıştır, tüm hakları saklıdır. İzinsiz kullanılamaz 
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder