16 Ağustos 2013 Cuma

İnceleme: Eskişehirspor 2013-14

     Eskişehirspor, geçen sezon  Beşiktaş'ın mali sorunları nedeniyle Avrupa Kupaları'na alınmaması üzerine UEFA ön eleme hakkı kazanmış ve İskoçya'nın St. Johnstone takımını 2-0 ve 1-1'lik skorlarla geçmeyi başarmıştı. Bir sonraki turda Eskişehirspor'un karşısına Fransız devi Marsilya çıkıyordu. Marsilya ile Eskişehir'de 1-1 berabere kalan Kırmızı-siyahlılar ikinci maç için ümit veriyordu fakat Fransa'da alınan 3-0'lık mağlubiyet Avrupa defterini kapatıyordu.

     Lige iki mağlubiyetle başlayan Eskişehirspor, 3. haftada Mersin İdman Yurdu karşısında ilk galibiyetini alırken 5 Eylül'de Ediz Bahtiyaroğlu'nun ani ölümüyle derinden sarsılıyordu. Bu acı olayın ardından Eskişehirspor yönetimi bir vefa örneği sergileyerek açık tribünün adını Ediz Bahtiyaroğlu tribünü olarak değiştirmişti. İlk yarıyı 5. sırada bitiren Eskişehirspor, ikinci yarıda yaşadığı düşüşle ligi 46 puanla 8. sırada tamamlamıştı

     22 Haziran'da yapılan olağanüstü genel kurulda 359 delegenin oyunu alan Mesut Hoşcan, Halil Ünal'ın yerine Eskişehirspor'un yeni başkanı oluyor ve Fenerbahçe'ye gidecek Ersun Yanal'dan boşalan teknik direktörlük görevi için daha önceden anlaştığı Ertuğrul Sağlam'ı takımın başına geçiriyordu. Bursaspor'u şampiyon yapan Ertuğrul Hocanın göreve gelmesiyle beklentiler artsa da, Eskişehirspor transferin sessiz takımlarından biri oldu. Belki çok transfer yapılmadı ama -Alper Potuk dışında- kadrosunu korumayı başardı.

TRANSFERLER VE KADRO
     Eskişehirspor bu sezon fazla transfer yapamadı fakat nokta transferler yaptı diyebilirim. Alper Potuk gibi önemli bir oyuncutu kaybettiler ancak iyi bir rakama satılması kulüp açısından avantaj oldu. Ondan boşalan mevkiye daha önce Bursaspor'da Ertuğrul Sağlam'la çalışan N'Diaye'yi  kiralayarak çok iyi bir transfer yaptılar. Tam olarak aynı mevkiinin adamı olmasalar da N'Diaye de en az Alper kadar önemli bir isim.

     Alper Potuk transferinde takas yoluyla gelen Henri Bienvenu de göstereceği performansla Eskişehir'de kendini kanıtlayabilir. Fenerbahçe'de baskı altında kaçırdığı gollerle eleştirilse de Eskişehirspor'da farklı bir Bienvenu izleyebiliriz, özellikle açık alanda etkili olabilir. Bienvenu transferini de yerinde buluyorum ancak 6+0+4 yabancı sınırlamasından dolayı sıkıntı yaşanabilir. Boffin, Dede, Angelo, N'Diaye, Tello, Kamara'yı 11'e yazarsak Bienvenu, Causic ve Akaminko'ya yer kalmıyor. Kamara'nın performansına göre Bienvenu 11'e girebilir ama Akaminko da çok önemli bir isim, onu oynatmak için de zaman zaman Tello'dan vazgeçebilirler belki. Yabancı sınırlaması bir çok takımda olduğu gibi Eskişehirspor'da da sorun haline gelmiş durumda.

     Gençlerbirliği'nden Onur Bayramoğlu satın alındı ancak tecrübe kazanması için 2. Lig takımlarından Bozüyükspor'a kiralaya verildi. Eskişehirspor'da yöneticiler forvet hattına takviye yapmayı hedefliyor. Defansta geçen sezon talihsiz sakatlıklar nedeniyle katkı veremeyen Sezgin Çoşkun'u merak ediyorum, umarım eski formuna kavuşur. Eskişehirspor, bu sezon orta sahada genç yıldız Erkut Şentürk'ten çok şey bekliyor. Beşiktaş alt yapısından yetişen Erkut, hazırlık dönemindeki performansıyla dikkatleri çekti.
Gelenler: Ertuğrul Sağlam (Teknik Direktör)  Alfred N'Diaye( Sunderland/Defansiif orta saha-Kiralık) Onur Bayramoğlu (Gençlerbirliği/Orta saha) Henri Bienvenu (Fenerbahçe/Forvet)

Gidenler: Alper Potuk (Fenerbahçe/Orta Saha) Burhan Eşer (Sivasspor/Orta saha) Batuhan Karadeniz (Trabzonspor/Forvet) Mikail Albayrak (Yeni Malatyaspor/Orta saha-Kiralık) Onur Çakmakçı (Çankırıspor/Orta saha-Kiralık) Serdar Dursun (Denizlispor/Santrafor) Onur Bayramoğlu (Bozüyükspor/Orta saha-Kiralık)

Sözleşmesi Devam Edenler: Ruud Boffin, Kayacan Erdoğan, Sinan Ören, Gökhan Siverek, Diego Angelo, Sezgin Çoşkun, Jerry Akaminko, Servet Çetin, Serdar Yazıcı, Dede, Ufuk Budak, Tarık Çamdal, Veysel Sarı, Alfred N'Diaye, Aytaç Kara, Hürriyet Güçer, Mehmet Güven, Fatih Aydın, Goran Causic, Erkut Şentürk, Özgür Çek, Rodrigo Tello, Abdülaziz Solmaz, Erkan Zengin, Serol Demirhan, Diamansy Kamara, Henri Bienvenu, Adem Sarı, Necati Ateş

HAZIRLIK MAÇLARI
Eskişehirspor 3-1 Austria Wien
Eskişehirspor 1-1 Wiener Sportklub
Eskişehirspor 0-1 Kasımpaşa
Eskişehirspor 2-2 Sopron FC
Eskişehirspor 9-1 SK Wienerberg
Eskişehirspor 1-1 Httu FK
Eskişehirspor 2-1  Abdysh Ata FC

     Eskişehirspor'un bu sezonki hedefi Avrupa Kupaları olacaktır ancak üst sıralar için rakiplerinin transferlerine ve kadrolarına bakınca bu sene işlerinin çok da kolay olmayacağını görüyoruz. Genel olarak kadronun korunmuş olması güzel ama Alper Potuk'un sistem içindeki yerini doldurmarı, N'Diaye ve Bienvenu'nun takıma/sisteme uyumu Eskişehirspor'un ligdeki yerlerine doğrudan etki edecektir. Ayrıca Fenerbahçe ve Beşiktaş'la transfer söylentileri çıkan Veysel Sarı ve Erkan Zengin'in kadroda tutulmaları da takımın kaderini belirleyecek.

Bu inceleme TransferMerkez.com tarafından hazırlanmıştır, tüm hakları saklıdır. İzinsiz kullanılamaz 
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder