16 Ağustos 2013 Cuma

İnceleme: Kayseri Erciyesspor 2013-14

     Erciyesspor, 2006-2007 sezonunda veda ettiği Süper Lig'e 6 sezon sonra yeniden döndü. Süper Lig'den düşmek kolay ama tekrar çıkmak çok zordur, bu zorluk Kayseri’nin ikinci takımı olduğu için Erciyesspor açısından daha da fazlaydı ancak inanarak, kenetlenerek bütün zorlukları aşmayı bildiler. Süper Lig'e yükseldikten sonra önce teknik direktör Osman Özköylü ile ardından oyuncuların büyük çoğunluğu ile yollar ayrıldı. Teknik direktörlüğe Fuat Çapa getirilirken transfer döneminin en hareketli takımı Erciyesspor oldu.

Teknik Kadro
     Osman Özköylü'den boşalan teknik direktörlük koltuğuna vakit kaybetmeden Fuat Çapa getirildi ve takımın hedefi alınacak oyuncular belirlendi. Fuat Çapa daha önce de sürekli çalıştığı yardımcılarıyla birlikte göreve başladı. Önceki sezon Gençlerbirliği'nde görev yapan başarılı teknik direktör, UEFA Pro Lisansı'na sahip olan ender Türk teknik direktörlerden biridir ve 5 dil bilmektedir.

Kaleci
     Geçtiğimiz yıl takımın Süper Lig'e yükselmesinde önemli rol oynayan Atilla Koca Erciyesspor'da kaldı. Ayrıca geçtiğimiz sezonu Club Brugge'de geçiren kaleci Bojan Jorgacevic takıma katıldı. Geçen sezon daha çok yedek kulübesinde otursa da daha önceki yıllarda edindiği tecrübe Erciyesspor'un kalesinin bu yıl güvende olacağının bir göstergesi oldu. Refleksleri ve çabukluğuyla dikkatimi çeken Bojan, kısa sürede takıma verdiği komutlarla oyunu yönlendiren bir kaleci kimliğine de bürünmüş durumda.

Defans
     Geçtiğimiz yıl Erciyesspor'un defans hattında görev yapan Fatih Kılıçkaya, Mustafa Tuna Kaya, Ozan Tahtaişleyen, Veysel Aksu, Bilal Aziz Özer takımdan ayrılırken Numan Çürüksu ve Emre Öztürk takımda kaldı. Takıma AS Eupen'den gelen ve milli takımımızın çeşitli kategorilerinde forma giyen gurbetçi stoper Fazlı Kocabaş katıldı. Hazırlık maçlarında da gayet iyi bir performans gösterdi. Yine aynı mevkiye geçtiğimiz yıl Sunderland'de kiralık olarak forma giyen Abdou Kader Mangane satın alma opsiyonuyla kiralandı. 1.93'lük boyuyla dikkat çeken siyahi oyuncu hazırlık maçlarında bir de gol attı. Önümüzdeki sezon kornerlerde etkili olacağını gösterdi. Sağ beke geçen yıl Fuat Çapa ile birlikte görev yapan Cem Can ve geçen yıl Sivasspor'da oynayan Erhan Güven alındı. Sağ bek mevkiinde de çetin bir forma savaşı yaşanacağı aşikar. Sol beke Türkiye'nin en tecrübeli isimlerinden olan Ekrem Ekşioğlu getirildi. Ekrem hazırlık maçlarında çok iyi performans gösterdi ve zaman zaman verdiği komutlarla takıma ağabeylik yaptı. Yüreğini ortaya en çok koyacak oyunculardan biri olacağını tahmin ediyorum. Defans bölgesine bir diğer gurbetçi oyuncu Uğur Demirkol da denenmek üzere kampa davet edildi ancak basına yansıdığı kadarıyla  Fuat Çapa oyuncu hakkında olumsuz rapor verdi.

Orta Saha
     Geçen yıl takımda görev alan Arif Şahin, Serdar Eylik, Ragıp Başdağ, Alaattin Tosun, Kenan Şahinil yollar ayrıldı. Serkan Atak takımda kaldı. Sofiane Hanni ise takımla kampa götürüldü fakat Fuat Hoca'nın olumsuz rapor verdiği konuşuluyor, takımdan ayrılması gündemde. Erciyesspor'da transfer döneminde en çok bu bölgeye transfer yapıldı. Öncelikle Fuat Çapa ile birlikte geçen yıl Gençlerbirliği'nde oynayan Azofeifa transfer edildi. Ardından Azofeifa'nın önerisiyle vatandaşı sağ kanat oyuncusu Hansell Arauz Ovares takıma katıldı. Fuat Çapa'nın takibinde olan gurbetçi oyuncular Volkan Okumak ve Kerim Avcı da transfer edildi. Özellikle Volkan Okumak hazırlık maçlarında gösterdiği performansla göz doldurdu.  Sağ kanat bölgesine ayrıca Konyaspor'da görev alan Murat Akın, sol kanat bölgesine de Trabzonspor'da aradığını bulamayan Yasin Öztekin transfer edildi.

     Fuat Hoca'nın sisteminde olmazsa olmaz olan defansif orta saha bölgesine Fransa'nın Auxerre takımında oynayan Georges Mandjeck transfer edildi. Ayrıca Fransa'nın Nancy takımından yetenekli oyuncu Ziri Hammar transfer edildi. Ayrıca Fuat Hoca'nın oğlu Ferhat Çapa da Erciyesspor'a kazandırıldı. Bu oyuncuların bir kısmı bu sezon katkı vermesi beklenen isimler olurken bir kısmı da Erciyesspor'un geleceğine katkı yapması beklenen isimler.  Fuat Çapa geçtiğimiz günlerde orta sahaya direkt oynayabilecek 2 oyuncunun daha alınması gerektiğini açıkladı.


Forvet
     Geçen yıl Erciyesspor'da gol kralı olan ve takımın Süper Lig'e yükselmesinde önemli payı olan Gerard Gohou'nun sözleşmesi bitmişti. Yine de sözleşmesinin uzatılması için görüşmeler yapıldı ancak oyuncu yüksek ücret talep edince takımdan gönderildi. Emrah Bozkurt ve Göksu Türkdoğan ile de yollar ayrıldı. Geçen yıl Denizlispor'a kiralanan Üstün Bilgi ise takıma geri döndü. Bu mevkiiye uzun uğraşlar sonucu geçen sezon Gençlerbirliği'nde kiralık oynarken yıldızı parlayan Björn Vleminckx bonservisiyle beraber transfer edildi.  Başarılı oyuncu hazırlık maçlarında oldukça iyi bir performans göstererek takımı sırtladı. Alternatif olarak geçen yıl Elazığspor'da forma giyen tecrübeli isim Sinan Kaloğlu transfer edildi. Türkiye'de oynayan 30 yaş üstü yerli forvetler arasında en iyi performanslardan birini göstereceğine inandığım Sinan hazırlık maçlarında attığı gollerle taraftara umut verdi.

TRANSFERLER
 Gelenler: Björn Vleminckx (Club Brugge) Kader Mangane (Al-Hilal Riyad/Kiralık) Bojan Jorgacevic (Club Brugge) Georges Mandjeck (Auxerre) Randall Azofeifa (Gençlerbirliği) Ziri Hammar (Nancy) Hansell Araúz (Cartagines) Ferhat Çapa (Gençlerbirliği) Sinan Kaloğlu (Elazığspor) Murat Akın (Konyaspor) Volkan Okumak (SC Wiedenbrück) Kerim Avcı (RW Essen) Fazlı Kocabaş (AS Eupen) Ekrem Ekşioğlu (İstanbul BŞB) Yasin Öztekin (Trabzonspor) Erhan Güven (Sivasspor)

Gidenler: Gerard Gohou (Krasnodar) Alaattin Tosun (İstanbul BŞB) Veysel Aksu (İstanbul BŞB) Ozan Tahtaişleyen (Şanlıurfaspor) Göksu Türkdoğan (Ankaraspor)  Bilal Aziz (Ankaraspor) Ragıp Başdağ (Ankaraspor) Kenan Şahin (Mersin İdman Yurdu) Emrah Bozkurt (Mersin İdman Yurdu) Arif Şahin (Gaziantep BŞB)

HAZIRLIK MAÇLARI
Erciyesspor 3-0 Bursaspor
Erciyesspor 0-2 Jihlava (Çek Cum./1.Lig)
Erciyesspor 0-0 Oostende (Belçika/Premier)
Erciyesspor 2-1 Kortrijk (Belçika/Premier)
Erciyesspor 1-0 Belenenses (Portekiz)
Erciyesspor 2-1 Sivasspor
TSYD Kupası
Erciyesspor 3-1 Elazığspor
Erciyesspor 1-1 Konyaspor (Penaltılarla 3-4)

     Çok oyuncu gönderip çok oyuncu alan takımlar, her zaman büyük riske girmiş demektir. Ancak Erciyesspor bu riski Fuat Çapa ile birlikte en aza indirmiştir. Bundan sonrası Fuat Çapa'nın bu oyuncuları ne kadar kısa sürede toparlayıp takım olma olgusunu aşılayacağına kalmıştır. Fuat Çapa tek forvetli defansı sağlama alan bir oyun anlayışına sahip, takım daha çok uzun paslarla rakip kalede tehlike yaratmaya çalışıyor. Erciyesspor'da ekonomik anlamda futbolculara hiç sorun yaşatmayan yürekli bir başkan ve ardında bir avuç gönül dostu var. Erciyesspor tam anlamıyla bir aile gibidir ve de bu aile ortamında hedeflenen ilk 10 takım arasında rahatlıkla yer alacaktır diye düşünüyorum.

Bu inceleme TransferMerkez.com tarafından hazırlanmıştır, tüm hakları saklıdır. İzinsiz kullanılamaz 
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder