28 Ağustos 2013 Çarşamba

İnceleme: Kocaelispor 2013-14

     Geçtiğimiz sezonu Spor Toto 3. Lig'de 37 puanla 14. sırada bitiren Kocaelispor, yeni sezona daha iddialı bir şekilde girmek için futbol severlerin yakından tanıdığı eski oyuncusu Faruk Sarman'ı takımın başına getirdi. Elindeki mevcut kadroyu koruyan yeşil-siyahlılarda en büyük kayıp ise golcüsü Doğan Karakuş'u Altınordu'ya satmak oldu. Transfer yasağı bulunan Kocaelispor, A2 kadrosundan Emirhan Kılınç, Mert Yavuz, Yasin Çağan, Aliberk Tetik, Kerem Çalıoğlu, Burak Özgür Subaşı ve Mustafa Ertuğ'u A takıma çıkardı.

Sezon Öncesi Kamp ve Hazırlık Maçları
     Kocaelispor yeni sezona Grand körfez Hotel'de merhaba dedi. İlk gününde hafif tempolu çalışma yapan takımda morallerin iyi olması gözde kaçmadı. İlk etabın ertesi günlerinde takımın hırslı çalışması teknik ekibi mutlu ediyordu. Ekibimizin  ilk etapta oynadığı  tek hazırlık maçında ise Kandıraspor'u 10-0 mağlup etti.

     İlk etabı başarıyla noktalayan Kocaelispor, 17 Temmuz'da kampın 2. etabını yapmak üzere Kartepe'ye çıktı. Kocaelispor'un Kartepe kampında kadroda 32  futbolcu bulunuyordu. 2. etap kampında ilk hazırlık maçını PTT 1. Lig ekiplerinden Şanlıurfaspor ile yapan Kocaelispor rakibine 3-2 mağlup olmasına karşın oynadığı futbolla göz doldurdu.


     2. etap kampını 29 Temmuz'da noktalayan Kocaelispor, kampta 4 hazırlık maçı yaptı. Bunlardan Adanaspor ve Bergama Belediyespor maçlarından beraberlik, Ürdün U-19 milli takım ve Şanlıurfaspor maçlarında ise sahadan mağlubiyetle ayrıldı. Teknik direktör Faruk Sarman "Futbolcularının kamp boyunca gösterdiği performanstan memnun olduğunu ve maçlardaki skorlardan çok oynanan mücadelenin önemli olduğunu dile getirdi"

     2 Ağustos tarihinde 3. etap çalışmasına başlayan Kocaelispor, ilk etapta olduğu gibi Grand Körfez Hotel'de yaptı. Bu etapta günde çift antreman yapan Kocaelispor, kamp süresince 3 tane de hazırlık maçı yaptı. Bursa Nilüferspor ve Orhangazispor maçlarından 1-0’lık galibiyetlerle ayrılırken, sezon açılış maçında ise Birleşik Arap Emirlikleri’nin Hatta Club takımıyla 2-2 berabere kaldı.

Kaleci
     Son 2 sezondur Kocaelispor'un kalesini koruyan Rıza Altıntaş yeni sezonda takımın 1. kalecisi olurken, Samet Han'ın yedek, Emirhan Kılınç'ın ise 3. kaleci olması bekleniyor.

Defans
     Sol bekte sakatlığı tam olarak iyileşmeyen Serhat Öztürk'ün yerine Korhan İşeri, sağ bekte ise Ebubekir Şentürk oynayacaktır. Defansın ortasında Taha Bartu Bulut ve kaptan Koray Göksu oynayacaktır ancak Koray'ın sakatlığı nedeniyle ilk 3-4 maç Sercan Uslu ya da Osman Kandemir sahada olacak.

Orta Saha
     Orta sahanın ortasında Melih Ahmet Kaçar ve Sergen yıldırım ikilisinin görev alması bekleniyor. Sağ kanatta Yolcu Mansız, sol kanatta ise Sefa Narin oynayacaktır. Berkay Arslan ise forvet arkasında görev alarak orta sahanın ofansif oyuncusu konumunda olacak.

Forvet
     Tek forvet mi yoksa çift forvet mi oynayacağı konusunda hala kararsızlık yaşanan Kocaelispor'da, çift forvet oynanırsa Barış Civelek ve Burak Özgür Subaşı birlikte görev alacaktır ancak tek forvet olursa tercihin Barış Civelek'ten yana olacağını düşünüyorum.

Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder