31 Ağustos 2013 Cumartesi

Maç Analizi: Eskişehirspor - Galatasaray

     Spor Toto Süper Lig'in 3. haftasında Galatasaray, deplasmanda Eskişehirspor'a konuk oldu. Cimbom, üst üste 5. kez Eskişehirspor ile berabere kaldı.

Maçın İyileri
     Eskişehirspor: Ruud Boffin Eskişehirspor adına sahanın en iyisiydi. İki tane mutlak golü engelledi. Takımına 1 puanı getiren isim oldu.

     Galatasaray: Felipe Melo Galatasaray'ın en etkili oyuncuydu. Takımının en istikrarlı futbolcularından biri olan Melo, orta alanda çok çalıştı. Yine çok hırslıydı ve hücuma da katkı sağlamaya çalıştı

Maçın Kötüleri
     Eskişehirspor: İlk iki haftanın yıldızı Erkan Zengin, bu maçta bekleneni veremedi. Bildiğimiz Erkan Zengin sahada yoktu resmen. Gerçek performansından çok uzaktı, beklentilerin altında kaldı.

     Galatasaray: Burak Yılmaz. İlk yarı oynayabildi, ileride topla buluşamadı. Sadece bir gol pozisyonuna girebildi ve onu da değerlendiremedi, etkisizdi.


Genel Değerlendirme
     Eskişehirspor: Lige başlamadan, çoğu insanın başarılı olacağına inandığı Eskişehirspor'da işler yolunda. Ligin ilk haftasında zorlu Bursaspor'dan 3 puanı alan Eskişehirspor, ligin 2. haftasında iyi oynadığı maçta Kadıköy'de Fenerbahçe'ye 1-0 ile mağlup olmuştu. Ligin 3. haftasında şampiyonluğun favorisi Galatasaray'dan 1 puan almak Eskişehirspor için hiç de kötü değil. Ertuğrul sağlam yönetimindeki takım, bu sezon çok can yakacak gibi gözüküyor.

     Galatasaray: Ligin ilk haftasında TT Arena'da Gaziantepspor'u 3 puanla geçen Galatasaray, 2. haftada Bursaspor deplasmanında zorlandı ve 1 puan alabildi. 3. hafta mücadelesinde Eskişehirspor ile karşılaşan Galatasaray, yine sahadan beraberlikle ayrıldı. Bursaspor ve Eskişehirspor deplasmanlarından 1'er puan çıkaran Galatasaray'da oyun anlamında işler yolunda değil ama bu zor deplasmanlarda birer puan almak kötü sayılmaz. Bu iki deplasman, belki de Anadolu'da gidilebilecek en zor deplasmanlar. Futbolcuların performanlarının da alt seviyede olduğunu düşünürsek bu sonuçların alınması normal. Önemli oyuncuların performanslarının yükselmesiyle Galatasaray da toparlanacaktır.

Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder