27 Ağustos 2013 Salı

Maç Analizi: Manisaspor - Şanlıurfaspor

     Maç Pazartesi akşamı olmasına rağmen Şanlıurfasporlu taraftarlar takımlarını yalnız bırakmadı ancak ev sahibi Manisa taraftarları stadı pek dolduramadı ve takımlarının itici gücü olamadı.

İlk Yarı
Şanlıurfaspor antrenörü Raşit Çetiner, takımda hızlı hücum silahlarının olması ve maçı deplasmanda oynayacak olmalarından dolayı kontra atak futbolu oynamak istedi ancak Manisaspor'un teknik adamı Kemal Özdeş, Şanlıurfaspor'un hücum silahlarını gözeterek defansını çakılı oynattı. İki takım da bu oyun stratejisiyle oynayınca ilk yarı az tempolu ve orta saha mücadelesi şeklinde geçti

İkinci Yarı
     İkinci yarıya Sercan/Murat değişikliği ile başlayan Şanlıurfaspor ilk yarıya nazaran daha iyi görüntü çizdi. Sankoh'un geldiği günden beri en etkisiz performansını sergilemesi Şanlıurfaspor'un daha iyi oynamasını engelledi. Nitekim Sankoh ve İsmail çıktı; Sezer ve Fotakis oyuna girdi. Sercan ve Yasin ile net pozisonlara giren Şanlıurfaspor, Volkan Babacan'ı geçemedi. Dakikalar 85'i gösterirken Sercan ile girdiği mücadelede kırmızı kart gören Mikic takımını 10 kişi bıraktı ancak kalan dakikalarda gol olmayınca maç başladığı gibi 0-0 eşitlikle sonuçlandı.

Maçın Hakemi:
     İlk yarıda orta saha mücadelesiyle geçen maçta oyunu çok kez durdurdu. 85. dakikada Sercan ile Mikic'in mücadelesinde Micik'e kırmızı, Sercan'a sarı kart gösterdi. Bence kırmızı kart kararı biraz ağırdı, her iki oyuncuya da sarı kart gösterebilirdi.

Maçın Hayal Kırıklığı:
     Maçn hayal kırıklığı geldiğin günden bu yana gösterdiği başarılı performansla taraftarın sevgilisi olan Alfred Sankoh'tur. Geçen haftanın yıldızı bu maçta hiç etkili olamadı.

Maçın İyileri:
     Şanlıurfaspor sol beki Kaan Konuk defanstaki hamleleriyle, hücuma çıkışıyla çok iyi performans sergiledi.
Manisaspor kalecisi Volkan Babacan ise ikinci yarıda yaptığı kritik kurtarışlarla maçın iyi isimlerinden biri oldu. Orta saha mücadelesine sahne olan maçta Bekir Yılmaz ve Sedat Ağçay gösterdikleri mücadele ile ön plana çıktı.

Antrenörler:
     Manisa teknik direktörü Kemal Özdeş, maç içinde Umut Sözen'i oyuna alarak takımının hücum gücünü bir nebze olsun arttırdı ancak Manisa takımının yedek kulübesini çok yetersiz.

     Şanlıurfaspor teknik direktörü Raşit Çetiner'in  ise İsmail Haktan'ı oyundan çıkarıp Sezer Badur'u oyuna almasına anlam veremedim çünkü Sezer'in oyuna girmesiyle orta sahanın ortasında oynayan 4 tane oyuncu aynı anda sahadaydı. Taraftar galibiyet istiyordu ama Raşit Hoca bu değişikliği ile beraberliği istediğini açıkça gösterdi. İki haftadır 18 kişilik kadro, ilk 11 ve oyuna giren oyuncular değişmedi. Raşit Hoca çok iyi bir rekabet ortamı oluşturmuşa benziyor!

Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder