25 Ağustos 2013 Pazar

Maç Analizi: Orduspor - Mersin İdman Yurdu

     Orduspor ile ilk haftayı bay geçen Mersin İdman Yurdu'nu karşı karşıya getiren maç 0-0 sonuçlandı. Mersin İdman Yurdu'nda Teknik Direktör Hakan Kutlu'nun 11'ine baktığımız zaman, lisansı çıkartılamayan Mahmut'un eksikliğinde Emrah'ın forvet arkası oynaması dışında bir sürpriz olmadı. Sol açık sorununun olması Nduka'nın mecburen ilk 45 dakikayı sol açık mevkinde tamamlamasına neden olurken, yeni transfer Güven Varol'u ilk yarı sağ kanatta izledik.

     Karşılaşmanın ilk yarısında ilk 10 dakika oyun her iki takım açısından da hızlı gelişti. Anıl'ın seri çıkışları ve Landel'in yaratmak istediği tehlikeleri Murat Ceylan, Mitrovic ve Efe ile kesmeye çalışan bir Mersin İdman Yurdu vardı. İlk yarı hücuma çıkarken daha çok Ali Tandoğan'ın görev yaptığı sağ kanadı kullanan Mersin İdman Yurdu, orta alanda yaratıcı oyuncu eksikliğini yaşayınca, Emrah Bozkurt ve Kenan Şahin vasatı aşamadılar.

     Genelde Orduspor'un kontrolünde geçen ilk yarı, konuk ekip Mersin İdman Yurdu 33 dakikada aynı bölgeden (yayın önü) rakibe 3 tane frikik pozisyonu verdi. Üçü de çok tehlikeli gelişen frikik organizasyonlarının biri direkten döndü ve maçın ilk yarısı golsüz tamamlandı.

     Karşılaşmanın ilk yarısında Orduspor Erkan Sekman ve Landel gibi hızlı oyuncularla Murat Kalkan'ın görev yaptığı kanattan yüklendiler. Bunun temel nededi Murat Kalkan'ın savunma zaafları ve kademe hataları oldu.

     Mücadelenin 2. yarısı başlarken, ilk yarı vasat bir görüntü ortaya koyan Emrah Bozkurt oyundan alınırken, yerine Eren Tozlu dahil oldu. Eren'in oyuna dahil olması ile Nduka asıl mevkisi olan sağ kanada geçti; Güven Varol göbekte, Eren sol çizgide oynadı. Bu kan değişikliği oyuna denge getirdi. Özellikle Lawal'ın da ikinci yarı ofansif özelliklerini sahaya yansıtması ile Mersin İdmanyurdu hücum hattı biraz canlandı.

     Oyunun 60 ila 75. dakikaları arası oyuna ağırlığını koyan Mersin İdmanyurdu'nda Kenan Şahin, 75. dakikada Orduspor savunmasının yaptığı bir anlık hata ile kaleci Ferhat'ı geçmesine rağmen topu ağlara göndermek yerine ayağında oyalayıp vuruşu geç yapınca, maçın kırılma anı bir anda belirdi. Kaçan bu pozisyona rağmen çabuk toparlanan Mersin İdmanyurdu, rakip kalede Eren ve Kenan ile pozisyonları zorlamasına rağmen golü bulamadı ve kalan dakikalarda beraberliğe razı bir oyun oynadı. Son 10 dakikada çok baskılı oynayan Orduspor Landel, Anıl ve Alex ile etkili ataklar geliştirmesine rağmen, konuk ekip Mersin İdmanyurdu'nda kaleci Mahmut'un ve Mitrovic'in yaptığı doğru zamanlamalı hamlelerine karşı koyamadı ve maç beraberlik ile sonuçlandı.

     Teknik Direktör Hakan Kutlu kadroyu kurarken oyuncu tercihlerinde hata yapmadı. Mahmut Temur, Adem ve Coşkun Kayhan'ın lisans problemleri, Mehmet Yıldız'ın da henüz takıma yeni gelmesi nedeni ile bu oyuncular ilk 18'de yer alamadılar. Kadro ne kadar sağlam gibi görünse de sol bek, 10 numara ve forvet sorunu henüz ilk maçta kendini gösterdi.Yönetim lisans konusunda kimsenin beklemediği skandal gecikmeye imza atmamış olsaydı, en azından Mahmut Temur ile kapanan Ordu savunmasını açılabilir; Kenan Şahin'i daha çok gol pozisyonunda görebilirdik. Oyunun ilerleyen bölümlerinde (60-75. dk.'lar arası) Hakan Kutlu'dan Güven-Nurullah değişikliği gelseydi daha faydalı olabilirdi.

     Deplasmanda alınan bir puan Mersin İdman Yurdu için iyi sayılabilir. Eksiklere rağmen bulunan gol pozisyonları ve alınan bir puan başarıdır. Mersin transfer komitesi de acilen sol bek ve forvet transferlerini noktalamalıdır.

Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder