17 Ağustos 2013 Cumartesi

Maç Öncesi: Torku Konyaspor - Fenerbahçe

     Spor-Toto Süper Lig'in ilk haftasında ligin yeni takımlarından Torku Konyaspor, şampiyonluğun en büyük adaylarından Fenerbahçe'yi ağırlayacak. Konya Atatürk Stadı'nda saat 21.45'te başlayacak maçı hakem Tolga Özkalfa yönetecek ve Lig TV'den canlı olarak yayınlanacak.

Fenerbahçe'nin üstünlüğü göze çarpıyor..
     İlk kez 1988-1989 sezonunda mücadele karşılaşan 2 takım şimdiye dek 24 lig maçında birbirlerine rakip oldu. Fenerbahçe, Konyaspor'u 23 kez mağlup ederken Konyaspor, Fenerbahçe'yi 1 kez mağlup edebildi. Fenerbahçe, Konyaspor ağlarına 79 bırakırken kalesinde sadece 25 gol gördü.

     İki takım, Konya Atatürk Stadı'nda daha önce 12 lig maçında karşı karşıya geldi. Fenerbahçe, bu deplasmanda 11 maç kazanırken, 2004-2005 sezonunda şampiyonluğunu ilan ettikten sonra oynanan maçta sahadan 4-2 mağlup ayrıldı.

Hazırlık maçlarından görünüm..
     Torku Konyaspor, hazırlık maçlarında 3 galibiyet 3 mağlubiyet alırken, TSYD Kupası'nda Gençlerbirliği'ni yenidkten sonra finalde Erciyesspor'u penaltılarla geçerek kupanın sahibi oldu.

Fenerbahçe, Boluspor'u ve Hazar Lankaran'ı 4-0'lık skorlarla mağlup ederken PSV Eindhoven'e 2-0 mağlup olmuş, Şampiyonlar Ligi ön elemesinde Avusturya'nın Salzburg takımını 1-1 ve 3-1'lik skorlarla elemişti.

Eksikler ve Muhtemel 11'ler..
     Konyaspor'da çocuğunun vefatı nedeniyle izinli olan Ezechiel N'Douassel kadroda yok. Fenerbahçe'de ise cezalı Volkan Demirel, Raul Meireles ve Bruno Alves'in dışında Mehmet Topal ve Gökhan Gönül sakatlıkları nedeniyle kadroda yok. Milli takımda sakatlanan Kuyt kadroya alındı ancak yedek başlaması bekleniyor.

Torku Konyaspor: Itandje, Tolga Ünlü, Selim Ay, Kokalavic, Mehmet Uslu, Borek, Kibong, Ömer Ali, Erdal Kılıçarslan, Hasan Kabze, Thorvaldsson

Fenerbahçe: Mert Günok, Mehmet Topuz, Bekir, Yobo, Hasan Ali, Emre, Alper, Baroni, Emenike, Sow, Webo.

Editörün Yorumu
     Bir tarafta lige yeni çıkan ve TSYD Kupası'nı kazanan Konyaspor, diğer tarafta geçen sezon UEFA Avrupa Ligi'nde yarı final gören şampiyonluğun en büyük adaylarından Fenerbahçe. Konyaspor, TSYD Kupası'nı kazanarak lige biraz daha moralle başlıyor ama rakip Fenerbahçe. Fenerbahçe'yi en son Galatasaray karşısında izledik. Bana göre, eksik kadroyla Galatasaray karşısında yapabileceklerinin en iyisi yaptılar. Fenerbahçe de eksikler olsa da lige hazır bir takım görüntüsü veriyorlar, ligin ilk haftası kazanmak isteyeceklerdir. Konyaspor ise hem yeni transferlerin takıma uyumu, hem takviye yapılamayan bölgelerdeki eksikler yüzünden lige tam olarak hazır değiller bence. Ben, Fenerbahçe'nin Konyaspor'u rahat geçeceğini düşünüyorum.

Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

1 yorum: