31 Ağustos 2013 Cumartesi

Maç Analizi: Torku Konyaspor - Kasımpaşa

     Konyaspor'un en son geçen sezon play-offta karşılaştığı Bucaspor'la olan maçını yazmıştım. Konyaspor Süper Lig'e çıktı ve ilk maçına gitme fırsatımız olmamıştı. Cuma akşamı maça gitmek kısmet oldu ve Konyaspor'un Kasımpaşa maçıyla ilgili gözlemlerimi sizlere aktarmaya çalıştım.

Taraftarlar
     Maçtan 2 saat önce şehir maç havasına bürünmüştü. Tribünlerin geneli doluydu ara ara da boşluklar vardı. Kasımpaşa takımı sahaya çıktı ve arkasından Konyaspor takımı sahaya çıktı. Bu arada beklenilmeyen bir şey oldu ve tribünlerden ''Paşa Konya el ele hep beraber tribüne'' sesleri yükseldi. Oyuncularda taraftar gruplarına giderek bu çağrıya alkışla cevap verdi. Son zamanlarda ülkemizde görmediğimiz görüntüler olduğu için beni şaşırttı bu durum. Konyaspor 1-0 öndeydi 75. dakikada tüm stad ''Meksika dalgası'' yapıyordu. Dikkatinizi şu noktaya çekmek istiyorum; ''tüm stad''. Kasımpaşa taraftarları da Meksika dalgasına destek verdi. Ben buradan hem Konyaspor hem de Kasımpaşa taraftarını tebrik ediyorum, olaysız küfürsüz bir maç izlettikleri için bizlere.

Torku Konyaspor
     Maçın ilk dakikalarında golü bulan Torku Konyaspor sonra istediği oyunu bir türlü gerçekleştiremedi. İlk yarıdaki oyun iyiydi Konyaspor için ama ikinci yarı aynı oyunu sergilenemedi. Konyaspor'un en önemli oyuncusu Erdal bile bu maçta varlık gösteremedi. Kibong Mbamba oldukça ağır kaldı. Konyaspor'un forvetleri oldukça zayıf. Konyaspor 75 dakika boyunca galip götürse de maçı güzel bir oyun sergilemedi açıkçası .Konyaspor'un yaptığı en iyi iki transfer kaleci Itandje ve ön libero Ali Çamdalı. 2 oyuncu da Konyaspor'a çok şey katacak.Dün Itandje 5-6 tane net gol olacak pozisyonu çıkarttı. Hasan Kabze ile Recep Aydın oyuna girdikten sonra Konyaspor biraz hareketlense de golü bulamadı. Konyaspor'da organizasyon zayıflığı göze çarpıyor, takım üst üste 3 pas yapamıyor. Takımda dikkatimi çeken pozitif nokta ise oyuncular birbirine çok bağlı olması. Gol atıldığında tüm takımın aynı noktada sevinmesi, İshak Çakmak'ın yaptığı önemli bir hatadan sonra takım arkadaşlarının hemen onun yanına gelip teselli etmesi. Açıkçası tebrik etmek gerekiyor.


Kasımpaşa
     Kasımpaşa takımı ise maçın 78. dakikaya kadar bir çok atak bulmasına rağmen golü bulamadı.Üst üste atılan paslar ve hızlı oyun Kasımpaşa takımında dikkatimi çeken nokta oldu.Uğur hoca ilk yarıda sağlam bir taktik uygulatarak Kasımpaşa orta sahasını etkisiz hale getirdi, ikinci yarı takım bu taktiği uygulayamayınca Kasımpaşa bol bol atak buldu. Kasımpaşa 78. dakikaya kadar gol bulamadıysa bunun tek sebebi Itandje'dir. Babel'e değinmek istiyorum. Gerçekten çok farklı bir oyuncu. Hızı, tekniği, şutu. Kariyeri düşüşe geçmiş olabilir ama gerçekten çok önemli bir oyuncu ve henüz 27 yaşında hala. Kendini bulması için önünde hiçbir engel yok, belki de Babel için Kasımpaşa çıkış noktası olabilir. Malki de ara pasları ve attığı gol ile dikkatleri üzerine çeken bir başka isim oldu.

Maçın Adamları:
     Torku Konyaspor için Itandje kuşkusuz maçın adamıydı ki maç sonu takım yenilmesine rağmen Itandje stadtaki taraftarlar tarafından alkışlandı. Kasımpaşa için ise son dakikada attığı gol ve sergilediği performans ile Babel tartışmasız maçın adamıydı.


Notlar
     Uğur Tütüneker maç sonunda "Daha sabırlı ve daha mücadeleci oynamalıyız." şeklinde konuşurken Shota Arveladze  "Milli maç arasına girerken kazandığımız için mutluyum.'' dedi. Ayrıca maç içinde taca giden bir topta topu havada kontrol ederek tüm stad tarafından alkışlandı Shota Arveladze. Şimdilik benden bu kadar. Bir başka maç yazısında görüşmek üzere.

Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder