20 Ağustos 2013 Salı

PTT 1. Lig'de 1. Haftanın Değerlendirmesi..

      PTT 1. Lig heyecanı yeniden başladı ve üzerinde konuşulacak birçok konusu ile birinci haftayı geride bıraktı. Geçen sezondan farklı olarak Ankaraspor A.Ş.'nin de lige dönmesi ile takım sayısı 19'a çıktı ve lig sonunda düşecek takım sayısı 4 olarak belirlendi. PTT 1. Lig'in sabit gelirlerinin dışında kaynak yaratıp bu yönde transferler yapan takım sayısı önceki yıllara oranla bu yıl daha fazlaydı. Öncelikle Ankaraspor, İstanbul BŞB, Mersin İdman Yurdu, Adana Demirspor, Şanlıurfaspor ve Boluspor bu kulüplerin başlıcaları. Yaptıkları transferler ile şampiyonluk hedeflerini başta koymuş görünüyorlar.

     PTT 1. Lig'in 1. haftasının açılış maçı Balıkesirspor-TKI Tavşanlı arasında oynandı. Haftanın seyir zevki yüksek maçlarından biriydi. Tavşanlının geri çekilmesi Balıkesirspor'un baskın oynamasını sağladı. Tavşanlı'nın orta sahasında hücum yönü daha güçlü olan ve şut atma özelliği olan Emrah ve Cafercan'ın etkili olabilmesi için takımın oyunu önde kurması gerekir. Balıkesirspor'un iki yabancı oyuncusu Karikari ve Lalawele iyi oyuncular ve haftalar ilerledikçe daha iyi olacaktır, Balıkesir savunması iyi bir takım fakat buna rağmen kolay pozisyon veriyorlar, hücumda ise yabancı oyuncuları takım arkadaşları İlhan'ı da hücumda unutmasalar daha fazla gol bulabilirler.

     Samsunspor-İBB maçında Samsunspor gereğinden fazla geriye çekildi ve İstanbul BŞB'nin oyunu Samsunspor yarı sahasında kurmasını sağladı. Samsun ekibinin kontra atağa uygun oyuncu sayısı çok fazla değil ve takım bu yapıda gol pozisyonlarını girmesine rağmen gol bulması zor olacaktır. Teknik kapasitesi yüksek ve set oyunu oynayabilecek oyunculardan kurulu bir takımın çok geriye çekilmemesi gerekir. İstanbul BŞB ligin iyi takımlarından biri olacak ve lige ağırlığını koyacak gibi görünüyor. Oyunu genişlemesine ve derinlemesine iyi kullanıp sabırlı oynayan bir takım ve bunun karşılığını attığı tek gol ile deplasmanda kazandığı üç puanla aldı.

     Şanlıurfaspor beklentilerin yüksek olduğu bir takım, başkanın hedefleri yüksek tutması bu yönde transferler yapması tüm gözleri bu maça çevirdi. Karşıyaka, ekonomik sorunlar yüzünden biraz geç kalsa da yaptığı transferler ile ligin üzerinde bir kadro kurdu. Özellikle kaleci David Bicik, Ars, Ofoedu, Rıdvan iyi oyuncular, sadece ihtiyaçları biraz zaman ve bu saatten sonra mali sorumlulukların zamanında yerine getirilmesi. Henüz hazır olmayan Karşıyaka takımının zorlu Urfaspor deplasmanında aldığı puan ve özellikle 87. dakikada genç Ali Kemal'in attığı golün hazırlanışı ve gol vuruşu haftanın iyilerindendi.

     1461 Trabzon geçen sezonki kadrosundan bir çok oyuncusunu kaybetmesine rağmen göze hoş gelen futbolunu oynamaya devam ediyor. Ligin yeni takımlarından Fetiyespor, deplasmanda oynamasına rağmen oyunu çirkinleştirmedi ve maçın temposu düşük olmasına rağmen bol gollü bir maç oldu.

     Boluspor kendi saha ve seyircisi önünde en çok merak edilen takımlardan biriydi. Ali Beykoz eldeki oyuncuları en iyi şekilde kullanıp ideal kadroya yakın bir kadro ile sahaya çıkardı takımını. Adana Demirspor yaptığı transferler ve hedefinin çok altında bir futbol sergiledi, zamana ihtiyaçları olduğunu gösterdi. Maçta Ali Güzeldal'ın sakatlığı üzüntü vericiydi, kendisine geçmiş olsun diyoruz.

     G.Antep BŞB bu yıl hedef büyüttü ve şampiyonluk hedefi koydu, önceki yıllardan farklı olarak yabancı oyuncu transferi ile kadrosunu güçlendirdi. Lig boyuncu kesinlikle keyif veren bir takım olacağı kesin, hücum yönü kuvvetli en az beş oyuncu ile sahaya çıkıyorlar ve ortalama 5 dakikada bir pozisyona giren bir takım görünümünden Antep ekibi. Denizlispor maçında bir gol atıldı fakat maç çok daha gollü bitebilirdi. Denizlispor yaşadığı sorunlar yüzünden zamana ihtiyacı var ve taraftarının biraz sabırlı olup destek vermesi gerekir.

     Ligin genç takımlarından Bucaspor ise ligin yeni takımlarından Karamanmaraşspor ile karşılaştı: Lige hoş geldin derken rakibini evine puansız yolladı.

     Ankaraspor A.Ş. lige sıfırdan bir takım kurarak başladı. Bir antrenör için eğer PTT 1. Lig'de çalışacaksanız bu çok büyük bir şanstır. Tek şart transferin teknik direktöre bırakılmasıdır, Ankaraspor da bunu yaptı, transferi güvendiği hocasına bıraktı. Ankaraspor kesinlikle lige ağırlığını koyacak ve ilerleyen haftalarda daha etkili bir futbol ortaya koyacaktır. Manisapor bir an önce sıkıntı varmış modundan çıkıp lige asılması gerekir, geçen sezon da ekonomik sıkıntıları vardı fakat iyi bir mali plan ile bunun üstesinden gelip play-off oynadılar.

      Haftanın kapanış maçı Adanaspor için tam bir hayal kırıklığı oldu, havanın çok sıcak olması, maçın pazartesi gece oynanması konsantrasyon kaybına yol açtığı kesin fakat oynanan futbol ve yapılan mücadele oyunculara yakışmadı. Takımın  bazı mevkilerinde oyuncu transferine ihtiyaç var ama eldeki oyuncuların daha iyisini yapabileceklerini düşünüyorum. Orduspor, deplasmanda aldığı bu net sonuçla haftanın lideri oldu ve haftanın takımı olmayı haketti bence. Adanaspor ise evinde aldığı bu farklı mağlubiyetten sonra teknik direktör Ekrem al ile yollarını ayırma kararı aldı.

     PTT 1.Ligin tüm futbol severlere ve takımlara hayırlı bir sezon olmasını diliyorum.

Yazar: Namet ATEŞ
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder