5 Ağustos 2013 Pazartesi

Röportaj: Murat Hacıoğlu

     Transfer Merkezi Dergisi'nin bugünkü konuğu tecrübeli futbolcu Murat Hacıoğlu. Başta Fenerbahçe olmak üzere Bursaspor, Diyarbakırspor, Konyaspor, Ankaraspor, Kocaelispor, Denizlispor gibi birçok Süper Lig takımında forma giyen ve önemli başarıla imza atan tecrübeli oyuncu geçen sezon Çaykur Rizespor'dan Gaziosmanpaşa'ya transfer olmuştu. Oğuzhan Arslan'ın ünlü oyuncuyla yaptığı röportajı hep birlikte okuyalım..

Merhabalar Murat Hacıoğlu, bizlere futbola başlama öykünü anlatır mısın ?

     Merhabalar, futbola 10 yaşında Ankaragücü altyapısında başladım. Ankaragücü'nün küçük yaşlar kategorilerinde forma giydim. 17 yaşında Samet Aybaba beni Ankaragücü A takımına çıkardı. Profosyonel futbol kariyerime Galatasaray-Ankaragücü maçıyla başlamıştım.

Altyapılardan Süper Lig'e Fenerbahçe'ye kadar uzanan kariyerinde en çok kimlerin sana katkısı oldu. Buralara gelmende hangi hocaların daha çok rolü var sence?

     Çetin Hocamın, Tahir Hocamın, İskender Hocamın ve özellikle babamın futbolcu olmamdaki rolleri çok büyüktür. Onların hakkını ödeyemem.

Kariyerin boyunca 250'den fazla resmi maça çıkmış, Süper Lig'de kendini kanıtlamış başarılı bir oyuncusun. Karşılıklı oynamakta zorlandığın futbolcular kimlerdi?

     Diego Lugano ile karşılıklı oynamak her futbolcuyu sıkıntıya sokabiliyor. Defansif anlamda hamleleri ve zamanlamaları başarılı bir oyuncu.

Çok önemli kulüplerde oynadın, fakat futbol severler seni en çok Fenerbahçe formasıyla hatırlıyor. Fenerbahçe'ye transferin nasıl olmuştu?

     Ben o sezon Diyarbakırspor'la başarılı bi sezon geçirmiştim. 13 golle 3 büyüklerin dikkatini çekmeyi başarmıştım. Sadece Fenerbahçe değil, Galatasaray ve Beşiktaş'tan da transfer teklifi almıştım. Milli takımla Avusturalya kampındaydım teklif geldiğini öğrendim. Kariyerim açısından Fenerbahçe'nin daha doğru bir karar olduğunu düşündüm ve teklifi kabul ettim.

Fenerbahçe kariyeri nasıldı senin açından? Fenerbahçe'ye transfer olduğun için pişmanlık yaşandın mı hiç? O yılları ve yaşadıklarını anlatır mısın bize?

     Fenerbahçe'ye gittiğim için asla pişman olmadım. Fenerbahçe'yle kariyerimdeki ilk şampiyonluğu yaşadım. Şampiyonluk duygusu tatmadan anlatılabilecek bir duygu değil. Büyük kulübün havası, ağırlığı farklı. O formayı taşıma duygusu her oyuncuya nasip olmayacak şeyler. Fenerbahçe'de oynadığım için her zaman gururluyum.

Fenerbahçe'de Arthur Zico ve Daum'la çalışma fırsatını yakalamış bir isimsin. Bu önemli isimler hakkındaki düşüncelerin neler?

     Zico ve Daum dünya futbolunda önemli yerlere gelmiş isimler ama karakter olarak Daum ve Zico çok farklı kişiliklere sahip teknik adamlar. Zico futbolcuya karşı sevecen ve sıcak kanlı bir yapıya sahiptir. Her oyuncusuna eşit koşullarla forma şansı verir. Daum oyuncuya karşı soğuk bir yapısı olduğunu söyleyebilirim.

Pek çok teknik direktör ile çalıştın, bunların içinde bir seçim yapman gerekse hangisini 1 numaraya koyarsın?

     Samet Aybaba'nın futbolcu olmamdaki katkısı çok büyüktür, onu ayrı tutarım. Ayrıca rahmetli Nejat Biyediç ve Aykut Kocaman diyebilirim.

Futbolunun son baharındasın, bundan sonra kariyer planın ne? Kaç yıl daha oynamayı hedefliyorsun?

     Allah izin verirse 2 yıl daha oynamayı düşünüyorum. Bir çok takımdan teklif var ama ben Gaziosmanpaşa ile devam etmeyi düşünüyorum. Futbol kariyerimi bitirdikten sonra antrenörlük yapmak istiyorum. Bunun için hocalık kursuna gitmeyi planlıyorum, futboldan kopmam zor.

Kariyerin boyunca birlikte oynamataktan zevk aldığım isimler kimlerdi?

     Tartışmasız Alex de Souza. Onunla oynadığım için çok şanslıyım. Ayrıca Rüştü Reçber ve Emre Belözoğlu önemli yıldızlardı.Anelka da çok kaliteli bir golcüydü. Fenerbahçe'ye istediği verimi sağlayamadı fakat büyük bir yıldızdı, onu da listeye ekleyebilirim.

Milli takımlarda 23 kez forma giymiş bir isimmsin. Milli takım formasını giymek nasıl bir duygu?

     Ay-yıldızlı formayı taşımak her oyuncu için şereftir. Bende o şerefi çok şükür tattım. Kulüp takımlarından çok ayrı bir duygu diyebilirim. 70 milyonun ağırlığı bize emanet ve biz bu emaneti başarılı bir şekilde temsil etmeye çalıştık.

Fenerbahçe'yi ayrı bir yere koyarsak 10 tane Anadolu takımında forma şansı giymiş bir isim olarak, hangi takımı kendine daha yakın olarak görüyorsun?

    Memleketim Rizespor, Diyarbakırspor, Konyaspor ve Kocaelispor takımlarının yerleri bende her zaman ayrı olacaktır.

Biraz da Türk Futbolu hakkında konuşalım istersen. Alt liglerin ve alt yapıların durumu hakkında ne düşünüyorsun?

     Son yıllarda alt liglerden kaliteli oyuncular çıkmıyor maalesef. Alt liglere ve akademi liglerine yeterince önem verilmiyor. Gençlere ya forma şansı bulamıyor ya da fırsat gelince bunu değerlendiremiyor. Gençlerin de kendilerini geliştirmeleri lazım. Altyapılarda verilen eğitim de önemli bu açıdan.

     Uzun vadeli planlamalar yapılmalı. Milli takımımızın başarısızlığından ana temasının bu faktör olduğunu düşünüyorum. Alt liglerde kalite oyuncular var ama büyük isimlermizin bu oyuncuların elinden tutması, gereken şansı vermesi gerekiyor.

Hem Süper Lig'de hem alt liglerde forma giymiş bir isim olarak ligler arasındaki farkları okucuylarımıza aktarır mısın?

     Dağlar kadar fark var diyebilirim. Büyük liglerdeki takımlarda taraftar, maddiyat, ligin kalitesi üst düzey ama alt liglerde birçok konuda sıkıntılar yaşanıyor. Bir kaç takım dışında yeterince yatırım yapılmıyor, oyuncu kalitesinin dışında imkanlar bakımından da çok kötü durumda alt liglerimiz.

Maçlar ve antrenmanlar dışında özel hayatında neler yapmayı seversin, hobilerin nelerdir?

     Çocuğum ve ailemle zaman geçirmeyi seviyorum. Arkadaşlarımla sohbet etmeyi, maç izlemeyi çok severim.

Bu keyifli sohbet ve bize zaman ayırdığın için teşekkürler. Son olarak senin okuyucularımıza iletmek istediğin bir şey var mı?

     Ben teşekkür ederim. Yayın hayatınızda başarılar dilerim.

Röportaj: Oğuzhan ARSLAN
Bu röportaj TransferMerkez.com tarafından yapılmıştır, tüm hakları saklıdır. İzinsiz kullanılamaz.
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder