4 Ağustos 2013 Pazar

Röportaj: Ömer Kandemir (Denizlispor)

     Transfer Merkezi Dergisi'nin bugünkü konuğu, Denizlispor'un 20 yaşındaki genç sağ beki Ömer Kandemir. U20 Milli takımımızda da forma giyen Ömer, Fenerbahçe alt yapısından yetişmişti. Yazarımız Hüseyin Karabacak'ın yaptığı bu röportajla genç oyuncuyu daha yakından tanımaya ne dersiniz?

Merhaba Ömer. Bize futbola başlama hikayeni anlatır mısın?

     Merhabalar. Futbola 11-12 yaşlarında İzmirspor'da başladım. 14 yaşında milli takıma çağrıldım. Bir süre sonra Fenerbahçe ve bir kaç takımdan teklif aldım ve tercihimi Fenerbahçe'den yana kullandım.

Geçtiğimiz sezon ilk devreyi Giresunspor'da, ikinci devreyi Denizlispor'da geçirdin. Senin için geçen sezon nasıl geçti?

     Profesyonel olarak ilk anlaştığım takım Giresunspor oldu. Devre arası Denizlispor'a geldim, bir sezon daha Denizlispor ile sözleşmem var ve burada olmaktan dolayı mutluyum. Geçen sezon 25 'e yakın maç oynadım. Geçen sezonun iyi geçtiğini söyleyebilirim.

Genç bir oyuncusun.Geleceğe dair beklentilerin ve hedeflerin neler?

     Herkesin kendisine göre hedefi vardır. Benim başlıca hedefim bu sezonu iyi geçirip, Milli takımda oynamak.

Futbolcu olmanda ve gelişmende senin üzerinde katkısı olan kişiler kimler?

     Buralara gelmemde üzerimde emeği olan çok kişi vardır ama İzmir'den Atilla Özüdoğru hocanın yeri benim için ayrıdır. Ayrıca Milli takımlar Ege sorumlusu Özer Yurteri'nin ve "Rambo Hasan" lakaplı Hasan Kemal Özdemir'in üzerimde emeği büyüktür. İyi ki bu hocalarımla çalışmışım.

Çocukluk yıllarından itibaren Fenerbahçe formasını giymiş bir isimsin. O yıllarını bize anlatır mısın? Gelecekte Fenerbahçe'de oynamak gibi bir hedefin var mı?

     Fenerbahçe'de herkes oynamak ister, o formayı giymek benim için büyük bir şanstı. Fenerbahçe çok büyük bir kulüp ve altyapı. 5,5 senem geçti ve ayrılırken de iyi bir şekilde ayrıldım. İyi ki öyle bir ortamda bulunmuşum.

Kendi mevkinde oynayan futbolcular içinde en çok beğendiğin ve ya örnek aldığın isimler kimler?

     Türkiye'de bu mevkinin en iyi adamı bence Gökhan Gönül. Herkes gibi bende onu beğenerek izliyorum.

Sence bir sağ bek oyuncusunda bulunması gereken özellikler nelerdir?

     Bence günümüze uygun sağ bek oyuncusu, defansif ve ofansif dengeyi kurabilmeli, ayrıca fiziksel yönlerden güçlü olmalıdır.

Kendinde beğendiğin ve zayıf gördüğün özellikler nelerdir?

     Ben biraz daha ofansif olarak ön plana çıkıyorum. Benim zayıf yönüm defansif yönüm. Defansif yönümü de güçlendirirsem benim için iyi olacağını düşünüyorum.

Milli takımımızın alt yaş gruplarına 43 defa çağrıldın. Milli formamızı taşımak nasıl bir duygu?

     Milli takımda oynamak gerçekten çok farklı bir duygu. Her maçın ciddiyeti ve önemi fazladır tabi ki ama milli takım maçlarında bu biraz daha fazla oluyor. Her futbolcunun yaşaması gereken bir deneyim olarak düşünüyorum.

Kamp döneminiz nasıl geçiyor. Bu sezon takım olarak hedefiniz nedir?

     Kamp oldukça yoğun bir programla geçiyor. Kaliteli ve genç bir takımımız var. Birbirimizi tanıdıkça daha iyi olacağımızı düşünüyorum. Ligi en üst sıralarda bitirebilmek için elimizden gelenin en iyisini sahada göstereceğiz.

Denizlispor taraftarı hakkındaki görüşlerini alabilir miyiz? Bizim aracılığımızla Denizlisporlu taraftarlara iletmek istediğin bir şey var mı?

     Denizlispor geçmişi olan büyük bir klüp. Taraftarımızın destek verip stadı doldurduğu zaman ki atmosfer gerçekten müthiş. O sahada o taraftarın önünde oynamak gerçekten gurur verici. İnşallah bu senede desteklerini eksik etmezler ve arkamızda olduklarını gösterirler.

Takımda en iyi anlaştığın oyuncular kimler? Antrenman ve maçlar dışında boş kalan zamanlarını nasıl değerlendiriyorsun?

     Takımda herkesle aram çok iyi ama aynı odayı payaştığım Enes Eser ile biraz daha iyiyim tabi ki. Boş zamanlarımda arkadaşlarımla ve takım arkadaşlarımla birlikte oluyorum.

Milli takımda en iyi anlaştığın arkadaşların kimlerdi?

     Manisaspor'dan Eray Ataseven ve Göztepe'den Halil Akbunar ile iyi anlaşıyorum.

Denizli ili hakkında neler düşünüyorsun?

     Denizli çok güzel ve gelişmiş bir şehir. Herkesin yaşamak isteyebileceği bir yer bence. Ben Denizli'ye alıştım ve şehri çok seviyorum.

Bugüne kadarki kariyerinde unutamadığın maçın var mı?

     Geçen sezon oynadığımız Rizespor maçı. Atmosfer harikaydı ve iyi oyunla sonuçlandırdık.

TransferMerkez.com sitemizi ya da dergimizi takip ediyor musun? Değişmesini ya da ağırlık vermemizi istediğin bir yer var mı?

     Sitenizi takip ediyorum. Gayet güzel işler yapıyorsunuz. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum.

Bu güzel sohbet için teşekkürler Ömer. Sana bundan sonraki hayatında başarılar diliyoruz.

     Ben teşekkür ederim, sizlere de kolay gelsin.
Röportaj: Hüseyin KARABACAK
Bu röportaj TransferMerkez.com tarafından yapılmıştır, tüm hakları saklıdır. İzinsiz kullanılamaz.
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder