3 Ağustos 2013 Cumartesi

Röportaj: Timur Bayram Özgöz

     Transfer Merkezi Dergisi'nin bugünkü konuğu Ankaragücü formasıyla gösterdiği başarılı performansla herkesin dikkatini çeken ve transferde Süper Lig takımlarının gözdesi haline gelen Timur Bayram Özgöz. Forvet arkası ve forvet pozisyonlarında görev yapan 26 yaşındaki oyuncu geçen sezon oynadığı 34 maçta 13 gol atarken 8 tane de asist yaptı. Oğuzhan Arslan'ın yaptığı röportajla genç yıldızı daha yakından tanıyalım.

Merhabalar Timur, bizlere futbola başlama öykünü anlatır mısın?

     Merhaba Futbola 8 yaşında Almanya'nın SSC Südwest takımında başladım. İlk başlarda futbola ilgim azdı fakat arkadaşlarım oynayınca ben de merak sardım. Ankaragücü'ne gelmeden önce Almanya'da Tennis Borussia Berlin, Kaiserslautern, Torgelower, Viktoria 89 takımlarında forma giymiştirm.

Futbola başladığın ilk günden buralara kadar gelmende en çok kimlerin sana katkısı oldu, hangi hocalarının daha çok rolü var sence?

     Bu günlere gelmemde en çok katkısı olan Borussia Berlin takımının eski hocası Hasan hocamdır gerçekten benimle çok ilgilenirdi. Her zaman beni takip eder benim gelişmem için elinden geleni yapardı, kendisine çok teşekkür ediyorum. Hasan hocamın emekleri sayesinde profosyonel bir futbolcu olduğumu söyleyebilirim.

     Ankaragücü takımı bu sezon maddi ve manevi sıkıntılar açısından büyük zorluklar yaşadı ve küme düştü. Siz futbolcular olarak elinizden geleni yaptınız, kimsenin beklemediği sürpriz galibiyetlere imza attınız. Bu durum hakkında neler diyebilirsin?

     Evet Ankaragücü çok büyük sıkıntılar yaşadı. Geçen sezon ilk günden itibaren inanmıştık başaracağımıza Mustafa hocamızın bizleri çok iyi bir şekilde geliştirmesi bu galibiyetleri getirdi. Taraftarlarımızın ve yönetimimizin bize olan inançları vardı, biz de takım halinde el ele vererek başaracağız demiştik fakat olmadı maalesef kümede kalmayı başaramadık ama ben yine de bizlerin Ankaragücü kulubünü iyi bir sekilde temsil ettiğini ve formanın hakkını verdiğimizi düşünüyorum. Ankaragücü'nün eski günlerine döneğini umuyorum.

Transfer döneminde birçok Spor Toto Süper Lig ve PTT 1. Lig takımlarının transfer listesindeki en önemli isimlerden birisin. Geçtiğimiz günlerde Antalyaspor ile anlaşmış olduğunu fakat transferin olumsuz sonuçlandığı haberleri çıktı. Transfer olamamanın nedenlerini okucularımıza aktarır mısın?

     Antalyaspor beni transfer etmeyi çok istedi tabi bende Antalyaspor'a gitmeyi çok istemiştim imza aşamasına geldik fakat ödeme ve yapılanma konusunda anlaşma sağlayamadık, olmadı vazgeçildi. Şu an için kesin bir demeyeyim ama Sivasspor ile resmi görüşmelerim var.

Ankaragücü taraftarının bu sezon en sevdiği oyunculardan biri olmayı başardın. Peki senin Gecekondu taraftar grubu hakkındaki düşüncelerin neler? Bizlerin aracılığıyla iletmek istediğin mesajın var mı?

     Gerçekten onlar benim gördüğüm en büyük, en ateşli, en güzel taraftarlar. Nereye gitsek bizi asla yanlız bırakmıyorlar, biz nerdeysek onlar da geliyor. Zor günde bize destek verdikleri için onlara çok tesekkür ediyorum. Onlarla kendi adıma ayrı bir bağım olduğunu söyleyebilirim.

Türk Milli Takımı tarafından davet almış bir oyuncusun fakat Almanya milli takımını seçmişsin. Bu kararın hakkındaki nedenleriyle birlikte düşüncelerini aktarır mısın?

     Türkiye'ye o zamanlar hiç gelmemiştim, bilmiyordum. Türkçe'yi bile son yılda öğrendim. Almanya'da doğup büyüdüğüm için oraları seviyordum. Alman milli takım hocaları benim kalmamı çok istediler, ailem de orada olduğu için Alman milli takımlarını tercih ettim.

Hem Türkiye liglerinde, hem de Almanya liglerinde forma giymiş bir isimsin. Ligler arasında sence ne gibi farklılıklar bulunmakta?

     Türkiye ligi gerçekten bana göre çok zor bir lig, sakatlıkların yoğun olduğu bir lig. Almanya'da ise futbol çok rahat bir oyun gerçekten geçen sezon bunu anladım. Almanya futbolunu ara ara özlüyordum fakat artık Türk futboluna alıştığımı düşünüyorum eskisi kadar zor gelmiyor. Aynı zamanda Türk taraftarları çok güzel ve heyecanlı. Bir an düşünüyorumda keşke Türk taraftarı Alman maçlarında da olsa. Buradaki tribünleri gördükten sonra Alman taraftarı çok durgun ve sessiz geliyor bana.

PTT 1. Lig'den ve Süper Lig'den en çok beğendiğin, kalite olarak bu ligin üstünde oyuncular olduğunu düşündüğün isimler kimler?

     Süper Lig'den en çok beğendiklerim Fernandes, Selçuk İnan ve Burak Yılmaz. PTT 1. Lig'de ise 1461 Trabzonspor'un kalecisi Fatih Öztürk,  Adana Demirspor'dan Erçağ Evirgen ve İstanbul BŞB'ye yeni transfer olan Mehmet Battal'ın kaliteli olduğunu düşünüyorum.

Kariyerin boyunca sayısız maça çıkma fırsatı yakaladın. Türkiye'de ya da Almanya'da nutamadığın maçın ve en anlamlı golün hangisi sence?

     Ankaragücü - 1461 Trabzonspor maçındaki şık golüm diyebilirim, o maçı unutamam.

A Milli takımımızın son yıllarda beklenen başarıdan uzak, sence bu neden kaynaklanıyor? Milli takım ve Türk futbolunun daha ileriye gitmesi için neler yapılabilir?

     Daha çok çalışmak ve inanmak gerekiyor şu an herkes teknik kadro sorunlu diyor ama takım çalıştırmak hiç kolay değil önce takım olmak gerekir, istikrar gerekir, 2 günde başarı yakalanmaz. İleriye gitmek için inanmak ve çalışmak gerekir.

Bu keyifli sohbet ve bize zaman ayırdığın için teşekkürler.  Son olarak senin okuyucularımıza iletmek istediğin bir şey var mı?

     Ben teşekkür ediyorum. Tribünlere gelen taraftarlara iletmek istediğim bir şey var; bizler futbolcular olarak taraftarların bizlere küfür etmesini istemiyoruz, futbolun bir oyun olduğunu unutmasınlar. Sizlere de ilgi ve alakanız için çok teşekkürler, iyi yayınlar dilerim.

Röportaj: Oğuzhan ARSLAN
Bu röportaj TransferMerkez.com tarafından yapılmıştır, tüm hakları saklıdır. İzinsiz kullanılamaz.
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder