9 Ağustos 2013 Cuma

Röportaj: Veysel Aksu (İstanbul BŞB)

     Transfer Merkezi Dergisi'nin bugünkü konuğu İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un yeni transferi Veysel Aksu. Geçen sezon Kayseri Erciyesspor'la şampiyonluk yaşayan başarılı stoperle Oğuzhan Arslan'ın yaptığı bu keyifli sohbeti hep birlikte okuyalım.

Merhabalar Veysel, bizlere futbola başlama öykünü anlatır mısın?

     Futbola her çocuk gibi ben de seviyordum ama babam istemezdi oynamamı. Kuzenimin zorlamasıyla Turgutlu'da amatör kulüpte oynamaya başladım.

Altyapılardan Süper Lig'e uzanan kariyerinde en çok kimlerin sana katkısı oldu. Buralara gelmende hangi hocaların daha çok rolü var sence?

     Öncelikle amatör kulübümden Mesut Tüfenkoğlu ve Nihat Savaş hocam, Bursaspor'dan Ali Aköz ve Faruk Korkmaz hocam ve ilk profesyonel imzayı atmamı sağlayan Gheorghe Hagi'nin çok katkısı oldu, hepsine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Veysel Aksu yıllardır zevkle izlediğimiz bir isimsin. Veysel Aksu'nun kendinde beğendiği ya da geliştirmesi gerektiğini düşündüğü zayıf yönleri neler?

     En çok beğendiğim yönüm süratli olmam, hava hakimiyetin iyi olması. Geliştirmem gereken yönüm ise hücuma verdiğim destek ve skor katkısı olduğunu düşünüyorum.

Kariyerin boyunca defansta en iyi anlaştığın, kendini güvende hissetiğin partnerin hangisiydi sence?

     Bu konuda bir kaç isim var, Ozan Tahtaişleyen ve Ufukhan Bayraktar başta gelir. Bir de Samuel Johnson var.

Kariyerin boyunca 180'den fazla maça çıkmış bir isimsin. Süper Lig, PTT 1. Lig ve alt liglerde kendini kanıtlamış başarılı bir oyuncusun. Karşılıklı oynamakta zorlandığın futbolcular kimlerdi?

     Mesela Taner Demirbaş, ona karşı oynadığım her maçta bize golü var (Gülüşmeler..) Onun haricinde güç olarak da Gerard Gohou'ya karşı zorlandığımı söyleyebilirim.

Geçen sezon Kayseri Erciyesspor'la şampiyonluk yaşadın. Şampiyon kadronun kilit oyuncusu olarak bizlere Kayseri Erciyesspor kariyerini ve zorlu şampiyonluk serüvenini anlatır mısın?

     Kayseri Erciyes'te bir yıl oynadım, onda da şampiyon olduk. Tabi bundaki en büyük pay şüphesiz Osman Özköylü'nündür, gerçekten kısa hocalık kariyerinde büyük işler başarmış bir isimdir. Şampiyonluk yolunda bizleri tercih etti, çok şükür bizler de onu mahçup etmediğimz için mutluyuz.

Bu sezon PTT 1. Lig'in şampiyonluk adaylarından İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a transferin gerçekleşti. Transferinin arka yüzünü okuyucularımıza anlatır mısın? Takım olarak ve kendi adına hedefleriniz neler?

     Evet öncelikle böyle değerli bir kulübe geldiğim için çok mutluyum, transferimde beni tercih eden Cihat Arslan hocama ve başkanımız Çağatay Kalkancı'ya teşekkür ederim ben de onları mahçup etmemek için çok çalışacağım. Tabi ki hedef şampiyonluk, zaten PTT 1.Lig'in en değerli oyuncularını transfer etti kulübümüz, çok güzel bir arkadaşlığımız oldu kısa zamnda. İnşallah istediğimz hedefe sezon sonnda ulaşmak istiyoruz.

Hem PTT 1. Lig'de hem de Süper Lig takımlarında forma giymiş bir isimsin. Ligler arasında sence ne gibi farklılıklar bulunmakta?

     PTT 1. Lig ve Süper Lig arasında çok fark yok bence ama Süper Lig'de daha usta ayaklar var, PTT 1. Lig'de ise daha çok mücadeleye dönük futbol oynanıyor.

Türk futbolunun yetişdirdiği önemli defans oyuncularından birisin. Milli takım kategorilerinde forma giymiş bir oyuncu olarak Milli takım yılların hakkında neler diyebilirsin? Milli takım formasını taşımak nasıl bir duygu?

     Öncelikle Allah herkese nasip etsin o kutsal formayı terletmeyi, ben giydiğim için çok gururluyum. İnşallah bir gün A Milli takıma da gitmek nasip olur.

Kariyerinde 9 takımda futbol oynamışsın, çok takım değiştirmenin avantajları ve dezavantajlarını bizlere anlatır mısın?

     Futbolda istenmek çok güzel bir duygudur, çok şükür de hep istendim burası benim 9. kulübüm. Her kulüpte ayrı güzel yıllar geçirdim. Dezavantajlarına gelince alıştığın bir ortamdan kopmak zor oluyor çünkü yeni takım demek bir daha kendini kanıtlamak demektir. Bir de evliysen ev taşımak da ayrı bir dert :)

PTT 1. Lig'den ve Süper Lig'den en çok beğendiğin oyuncular kimler?

     PTT 1. Lig'den en çok beğendiğim isim Gerard Gohou, Rusya Premier Lig'ine gitti zaten. Süper Lig'den Sneijder, Burak Yılmaz ve Fernandes beğendiğim oyuncular.


Maçlar ve antrenmanlar dışında özel hayatında neler yapmayı seversin, hobilerin nelerdir?

     Maçlar dışında hep ailemle birlikteyim, eşim ve çocuklarımla sinemaya gideriz, çocuklarımla alışveriş yaparım.

Bu keyifli sohbet ve bize zaman ayırdığın için teşekkürler. Son olarak senin okuyucularımıza iletmek istediğin bir şey var mı?

     Ben teşekkür ederim bana bu şansı verdiğiniz için, gerçekten keyif aldım. Okuyucularınıza bu sene PTT 1. Lig'i yakından takip etmelerini tavsiye ediyorum, çok zevkli bir lig olacak.

Röportaj: Oğuzhan ARSLAN
Bu röportaj TransferMerkez.com tarafından yapılmıştır, tüm hakları saklıdır. İzinsiz kullanılamaz.
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder