24 Ağustos 2013 Cumartesi

Sporcu Sağlığı: 1 Günde ne yapıyorum?

     Sağlığımız için her gün neler yapıyoruz? Neler yapmıyoruz? Kendimize bu soruları soralım.

Ne kadar su içiyorum?
     Herkesin günlük ihtiyacı olan su miktarı farklıdır. Bu miktar kişinin kilosuyla orantılıdır.
     Günlük ideal su miktarı = (kilo x 0.04) lt
     Örneğin; 70 kg olan bir kişi günde 2.8 lt su içilmelidir.

     Ayrıca ideal su miktarı, mevsim değişimlerine bağlı olarak 0.5 litre fazla veya eksik olabilir.

Kaç saat uyuyorum?
     Bazı kişiler günde 12 saat, bazı kişiler ise 4 saat uykuya ihtiyaç duyarlar. Ancak birçok yetişkinin ortalama uyku süresi 6- 8 saattir. Yeni doğmuş bir bebek ise günde 16 saat uyur. İnsanlar yaşlandıkça, toplam uyku süresinde bir düşüş başlar. Eğer her gün çok az ya da çok fazla uyuduğunuzu ve bu durumun hayatınızı olumsuz etkilediğini düşünüyorsanız mutlaka bir uzmana başvurmalısınız. Çünkü uyku nefes almaktan sonra vücudumuz için en temel gereksinimlerden biridir.

Kaç kalori alıyorum?
     Günlük alınması gereken kalori miktarı kilo korumaya, kilo vermeye ve kilo almaya bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Ayrıca boy, kilo, yaş, cinsiyet ve hatta fiziksel aktivite gibi faktörlere göre de farklı değerler almaktadır. Bu nedenle günlük kalori cetveli yerine bireysel olarak sonuç almak için detaylı hazırlanmış algoritmaların bulunduğu bir linki paylaşacağım.

Günlük kalori ihtiyacı : http://www.kalori.biz/gunluk-kalori-ihtiyaci-hesabi.html

Kaç adım atıyorum?
     Çoğu insan günde en az 3 bin 500 ile 5 bin arasında adım atar. Bu kişiler “en az aktif kişiler” ya da “masa başında çalışan ve hareket etmeyenler” olarak tanımlıyor. Uzun süre sağlıklı bir yaşam sürmek ve kronik hastalık riskini azaltmak için günde 10.000 adım atmak gereklidir. Başarılı bir şekilde kilo vermek için ise bu sayının 12.000 ila 15.000 adım arasında olması gereklidir. Günde kaç adım attığınızı saymak için çok uygun fiyatlara bulabileceğiniz pedometrelere göz atmanızı tavsiye ederim. Sadece günlük attığınız adım sayısını artırarak ideal kilonuza ulaşabilir ve sağlıklı bir vücuda sahip olabilirsiniz. Unutmayın ki spor yapanların beyinleri daha hızlı çalışıyor. Egzersizler zihni rahatlatıyor, yeni fikirler ve çözümler bulmanızı kolaylaştırıyor.

Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

1 yorum:

  1. kilo vermenin formülü aslında çok basittir ama zor olan bu basit formülü uzun bir süre doğru şekilde uygulayabilmektir.

    YanıtlaSil