21 Eylül 2013 Cumartesi

Akhisar'ın Yeni Yıldızı: Niasse

       Düşük bütçe ve mütevazi kadrolarıyla başladıkları geçen sezonda, Hamza Hamzaoğlu ve Gekas önderliğinde tarih yazarak ligde kalmayı başaran Akhisar Belediyespor'un bu sezon neler yapabileceği herkesin merak konusuydu. Takımdan ayrılan Gekas'ın yerini doldurabilecek bir golcü bulmaları imkansız gibiydi. Nitekim forvet bölgesine yapılan transferler Baye Oumar Niasse ve Alessandro Riedle gibi genç ve tanınmayan oyunculardı. Taraftarın bu isimlerden beklentisi çok değildi ama sezon başlayınca onları güzel bir sürprizin beklediğini göreceklerdi.

       Sezon başında Ibrahima Sonko'nun tavsiyesiyle denenmeye alınan 23 yaşındaki Senegalli golcü Baye Oumar Niasse teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'ndan geçer not alarak transfer edildi. Denenerek alınan oyunculardan genellikle büyük beklentiler olmaz, Niasse da alternatif olarak transfer edilmişti ama haftalar ilerledikçe her şey çok farklı olacak, Niasse taraftarın sevgilisi konumuna gelecekti.

       Ülkesinin US Ouakam takımından sadece 150 bin avro gibi düşük bedelle transfer edilen Niasse, ligde gösterdiği performansla taraflı/tarafsız herkesi kendine hayran bırakmaya devam ediyor. Geçen sezon Norveç'in Brann takımında kiralık olarak forma giyen Niasse, sadece 4 maçta forma giymiş ancak etkili olamamıştı. Daha önce Senegal U23 milli takımında forma giyen Niasse, henüz A milli olamadı. Bu sezon Akhisar'la sezona fırtına gibi giren Senegalli golcü, 5 maçta 3 gol 3 asiste ulaşarak herkesin dikkatini çekmeyi başardı. Dün gece oynanan Gaziantepspor maçında takımın ilk golünü atıp Kenan'ın attığı golün pasını veren Niasse, maç boyunca birçok gol tehlikesi de yarattı. Buraya tıklayarak son Gaziantepspor maçının özetini izlerseniz Niasse hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

       1990 doğumlu Niasse, forvetin yanı sıra hücum hattının kanatlarında da oynayabiliyor. Sürati, dribling yeteneği ve gücüyle tipik bir "Afrikalı forvet" imajı çizse de son vuruşları çoğu Afrikalı oyuncudan daha iyi. Pas/şut tercihleri ve top kontrolü gibi konularda eksikleri olsa da bunlar zamanla geliştirilebilecek özellikler. Niasse, kontra atak futbolu oynayan Anadolu takımları için ideal bir forvet tipi. Üst düzey takımlarda tek forvet oynayabilecek bir isim değil ancak pivot santraforun yanında "gezgin forvet" olarak çok etkili olabilecek yeteneklere sahip. Niasse'ı önümüzdeki yıllarda çok daha iyi yerlerde görebiliriz, dikkatle izlemenizi tavsiye ediyorum.
Yazar: Çetin KUZU
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

1 yorum:

  1. Niasse'ı son derece iyi gözlemlemişsin:).Kendisi öğrenmeye açık ve bu konuda hırslı bir oyuncu. Kendisinden beklentilerimiz yüksek,şimdiye dek karşıladı ama:)

    YanıtlaSil