12 Eylül 2013 Perşembe

Araştırma: Bonservisi Elinde Yıldızlar


Mohamed Sissoko 
     Özellikleri: Oyun tarzı ve fiziğiyle  Patrick Viera’ya benzetilen Sissoko orta sahada defansif yönü kuvvetli bir oyuncu. Eskiden izlediğim maçlarda iyi top çalan çok iyi olmasa da iyi pas dağıtan bir oyuncuydu. Fakat yaşadığı sakatlıklar ne yazık ki kariyerinin düşüşüne sebep oldu

     Kariyeri: Aslen Fransız olan fakat Mali milli takımını seçen 22 Ocak 1985 doğumlu Sissoko futbola Troyes takımından başladı, onu profesyonel yapan takım ise Auxerre oldu.2003 yılında ise Rafa Benitez yönetimindeki  Valencia’ya  1M bonservis bedeli ödenerek transfer edilmiştir. Valencia’da oynadığı futbolla dikkatleri üzerine çeken ve takımıyla UEFA kupası zaferi yaşayan  Sissoko 2005 yılında 12M bonservis bedeliyle Liverpool’a transfer oldu. Asıl dikkat çeken şey ise Liverpool’un başında da hocası Rafa olmasıydı. Liverpool’da 2,5 sezon forma giymesinin ardından Ranieri’nin çalıştırdığı Juventus’a 11M bonservis ücretiyle transfer oldu. Juventus’’a transfer olmasının ardından yavaş yavaş kariyerinde düşüş başladı bunda en büyük etken yaşadığı sakatlıklar oldu. Kendine yeni bir sayfa açmak için 2011 yılında yeni yapılanmaya giden PSG’ye 7M bonservis bedeliyle transfer oldu. PSG’de aynı sorunları yaşayan Sissoko 2013 devre arası transfer döneminde Fiorentina’ya kiralandı ve burada sadece 5 maç oynayabildi. Sezonun bitmesiyle  PSG’de dönen fakat kulübü tarafından serbest bırakılan Sissoko halen kendine kulüp bulmuş değil.

Carlton Cole
     Özellikleri: 1,91 boyunda olan Cole merkez forvet oynamaktadır. Fizigi çok iyi olan gücüyle fark yaratan oyuncunun handikapları ise yavaş ve son vuruşlarının çokta iyi olmamasıdır

     Kariyeri: Nijerya asıllı olan fakat İngiltere milli takımı da forma giyen Carlton Cole 12 Kasım 1983 yılı doğumlu Cole futbola Chelsea ile 2001 yılında sözleşme imzalayarak profesyonel hayatın başladı.2002 yılında ise Wolverhampton’a kiralandı fakat burada ki kariyeri 2 ay bile sürmedi ve Chelsea’ye geri döndü.2003 yazında ise Charlton kiralanan Cole burada 1 sezonda 21 maç oynadı ve 4 gol attı. Kiralık sözleşmesi biten ve tekrar Chelsea’ye dönen oyuncu burada yine kalamadı ve2004 yazında Aston Villa’ya 1 sezonluğuna kiralandı. Aston Villa’da  27 maçta 3 attı.2005 yazında tekrar Chelsea dönen burada bir sezon geçiren Cole fazla forma şansı bulamadı 2006 yaz transfer dönemi de 3M bonservis bedeliyle West Ham ile anlaştı. Burada tam 7 sezon forma giyen oynadığı 237 maçta 59 gol 31 asist ile oynadı.2013 yazında serbest bırakılan Cole bu yaz döneminde ligimiz takımlarından Karabükspor ile görüşmüş fakat şehri beğenmediği gerekçesiyle anlaşamamıştı.
 
Ciprian Marica
     Özellikleri: Ayağında iyi top tutan gerektiğin takıma asistleriyle de katkıda bulunan 1.84’lük forvet Marica gerektiğinde kanatlarda da forma giyiyor. Eksik olan tarafları ise izlediğim kadarıyla son vuruşlardaki beceriksizliği ve golcü kimliğini fazla sahaya yansıtamaması.

     Kariyeri: 2 Ekim 1985 yılında doğan Rumen forvet Marica kariyerine Dinamo Bükreş takımında başladı.2,5 sezon burada oynadıktan sonra 5M euroluk bonservis bedeliyle Shakhtar Donetsk takımına transfer oldu. Shakhtar Donetsk’te çıktığı 88 maçta 19 gol 5 asistlik performans sergiledi ve 2007 yazında 7M euroluk transfer bedeliyle Stutgart takımına transfer oldu. Stutgart takımda oynadığı 132 maçta 30 gol atıp 21 asist yaptı.2011 yazında Stutgart Marica’yı serbest bıraktı ve oyuncu Schalke 04 ile anlaştı.b Schalke’de 52 maçta 9 gol 8 asist ile oynadı. Schalke Marica’yı bu yaz transfer döneminde serbest bıraktı. Marica ile ligimiz takımlarından Bursaspor’un ilgilendiği söyleniyordu.

Antonio Adan
     Özellikleri: Çok fazla maç oynayamadığı için bir şey söylemek çok zor fakat önünde Casillas gibi bir kalecinin olması  nedeniyle şanslı olduğunu düşünüyorum. Dudek’in takımdan ayrılmasından sonra Real Madrid’de 2 kalecisi konumuna geçmişti.

     Kariyeri: Real Madrid’in alt takımları ve A takımından başka takımlarda oynamayan Adan, 13 Mayıs 1987 doğumlu. 2005-2006 sezonunda Real Madrid C takımında birinci kaleci konumunda olan Adan, daha sonra B takımına geçti ve buradada birinci kaleci konumuna geldi. 2009-2010 sezonunda Codina’nın Getafe’ye transfer olması nedeniyle A takıma çıktı ve 3. kaleci konumuna geldi. 2012-2013 kış transfer döneminde Jesus Fernandez ve Diego Lopez’in takıma katılmasıyla gözden iyice düştü ve Real Madrid oyuncuyu serbest bıraktı.

Khalid Boulahrouz
     Özellikleri: Fizik avantajını rakip oyunculara karşı iyi kullanıyor fakat adam adama kaldığında rakibe göre yavaş kalıyor. Asıl yeri stoper olan oyuncu zaman zaman sağ bekte de oynadı ancak sağbekte genelde kötü maçlar çıkarttı. Defansta top tekniği ise orta dereceli denilebilir.

     Kariyeri: 28 Aralık 1981 doğumlu Fas asıllı Hollandalı oyuncu profesyonelliğe ilk adımını 2000 yılının yazında  AZ Alkmaar sözleşme imzalayarak attı. Burada 1 sezon oynadıktan sonra bedelsiz olarak RKC Waalwijk takımıyla sözleşme imzaladı. Bu takımda gösterdiği başarılı performansla 2004 yazında 1.5M euroya Hamburg ile sözleşme imzaladı. Asıl yükselişini Hamburg’da yaptı büyük takımların dikkatini çekti 2006 yaz transfer döneminde 13.2M euroya Chelsea’ye gitti. Chelsea’de 1 sezon kaldı ve 23 maçta forma giydi. Chelsea takıma yeni isimlerin katılması nedeniyle Boulahrouz’u Sevilla’ya 1 sezonluğuna kiraladı. Burada da eski formuna kavuşamadı ve sadece 10 maçta forma giydi.2008 yaz transfer döneminde 5M euroya Stutgart takımına transfer oldu. Stutgart 4 sene boyunca 84 maçta forma giydi 2 gol 7 asist ile oynadı. Stutgart ile sözleşmesi bitince 2012 yılında Sporting Lisbon ile anlaştı. Burada 19 maçta forma giydi ve bu yaz transfer döneminde serbest kaldı.

Otman Bakkal
     Özellikleri: Asıl mevkisi forvet arkası olan Otman gerektiğinde de her iki kanatta oynayabilen komple bir oyuncu. Çalışkanlığı ve hızı ile göze çarpan Otman Bakkal Hollanda ligi dışında sadece Rusya liginde sadece 1 sezon oynadı

     Kariyeri: Fas asıllı Hollandalı futbolcu 27 Şubat 1985 doğumlu. İlk profesyonel sözleşmesini 2003 yazında PSV ile imzalayan Otman  Bakkal 2005 devre arası transfer döneminde sezon sonuna kadar  Den Bosch kiralandı. Burada sadece 6 maçta forma giydi hiç gol atamadı. PSV geri dönen Otman  2005 yazında FC Eindhoven’a bedelsiz olarak kiralandı. Burada 33 maçta 8 gol attı ve nispeten başarılı performans sergiledi.2006 yazında bu sefer Twente’ye kiralanan futbolcu oynadığı 31 maçta 3 gol ve 3 asistlik performans gösterdi.2007 yazında tekrar PSV’ye döndü ve 4 sezon boyunca burada 159 maçta 26 gol ve 7 asistlik performans gösterdi.2011 yazında bu sefer Feyenoord’a kiralandı ve burada belkide en iyi sezonunu geçirerek 32 maçta 10 gol ve 7 asistlik performans gösterdi. PSV’ye yeni bir sayfa açmak umuduyla giden Otman bu sefer bedelsiz olarak Dinamo Moskova’ya gitti. Burada sadece 5 maç oynadı ve bu sezon başlamadan serbest bırakıldı.

Vincenzo Iaquinta
     Özellikleri: 1,91 boyu ile hantal gibi gözüken fakat son vuruşları iyi olan gerektiğinde ceza sahası dışından da sert ve isabetli şutlar atabilen geç keşfedilen oyuncu Udinese’nin Şampiyonlar Ligine kalmasında çok önemli rol oynamıştı.

     Kariyeri: 21 Kasım 1979 Crotone doğumlu oyuncu 1997 yılında   Padova ile sözleşme imzaladı. Burada 2 sezon forma giyen Iaquinta 2000 yılında kariyerinin en önemli sözleşmesini yaparak Udinese ile anlaştı. Udinese’de forma giydiği 7 sezonda 188 maçta 65 gol atıp 6 asistle oynadı. Udinese’de gösterdiği başarılı performansla büyük kulüplerin dikkatini çeken Iaquınta 2007 yazında Juventus’a 11,3M euro’ya transfer oldu. Juventus’ta ilk 2 sezonunda iyi bir performans gösterdi takımın vazgeçilmezleri arasına girdi. Fakat geride kalan 2,5 sezonda gerek yerine yapılan transferler gerekse performansındaki düşüklük sebebiyle fazla forma şansı bulamadı ve 2011 devre arası transfer döneminde Cesena’ya sezon sonuna kadar kiralandı. Cesena’da da bekleneni veremedi ve sadece 7 maçta forma giydi. Sezon sonunda tekrar Juventus’a döndü fakat 1sezonda hiç maç oynamadı ve Juventus, Iaquınta’yı yaz transfer döneminde serbest bıraktı.

Jean Alain Boumsong
     Özellikleri: 1,90 boyuyla fiziği gayet yerinde olan fakat gittiği takımlarda pekte başarılı olamayan Boumsong  defansta yaptığı kritik hatalar nedeniyle özellikle taraftarlar tarafından pek sevilmeyen bir isim. Defansta yavaş kalması ve hataya meyilli olması nedeniyle tam bir saatli bomba.

     Kariyeri: 14 Aralık 1979 Kamerun doğumlu Fransız oyuncu kariyerine 1999 yılında Le Havre’de başladı. Burada bir sezon oynadıktan sonra  bedelsiz olarak Auxerre ile anlaştı. Auxerre’de 4 sezon forma giyen ve başarılı bir performans gösteren Boumsong 2004 yılı yaz transfer döneminde G.Rangers ile sözleşme imzaladı. Glasgow’da oynadığı yarım sezonda başarılı futbolunu devam ettirdi ve 11M euro bonservis bedeliyle Newcastle ile anlaştı. 1,5 sezon Newcastle formasını terleten oyuncu daha sonra 4M euro bonservis bedeliyle Juventus ile anlaştı. Juventus’ta da 1,5 sezon forma giydi ve inişli çıkışlı bir performans gösterdi. Juventus’tan sonraki durağı ise O.Lyon oldu ve burada2,5 sezon forma giydi. O.Lyon’da da beklentileri karşılayamayan Boumsong 2010 yaz transfer döneminde 1M euro’ya Panathinaikos ile anlaştı. Burada 77 maça çıktı fakat yine de kalıcı olamadı ve bu yaz döneminde serbest bırakıldı.

Anthony Reveillere
     Özellikleri: Lyon’un Lyon olduğu zamanlar takımın vazgeçilmez sağ bekiydi. Hucuma katkısı defansta savunması iyi olan bir oyuncuydu. Formunun zirvesinde olduğu zamanlarda topu oyuna iyi sokan iyi bir bekti. Ayrıca Şampiyonlar Ligi tecrübesi de oldukça yüksek olan Anthony istikrarı ve sürekliliği yüksek olan bir futbolcuydu

     Kariyeri: 10 Kasım 1979 Fransa doğumlu Anthony futbola 1998 yılında Rennes takımında başladı.4.5 sezon burada forma giydi ve başarılı bir performans gösterdi.2003 yılının başında Valencia’ya kiralandı. Valencia’da oynadığı yarım sezonda formunu giderek yükseltti ve 2003 yazında O.Lyon ile anlaştı. Kariyerinin zirveye ulaştığı takım olan Lyon’un vazgeçilmezi oldu ve Lyon’un kazandığı 5 şampiyonlukta büyük pay sahibi oldu. Fransa milli takımında da forma giymiş olan Anthony burada 16 maç oynadı ve 1 gol atma başarısı gösterdi.

William Gallas
     Özellikleri: Enerjisi bitmek bilmeyen  bir futbolcu olan Gallas’ın hep büyük takımlarda oynamamış olması tabi ki yadsınamaz fakat zaman yaptığı hatalar, sorumsuz davranışları ve takım arkadaşlarıyla sorunlar yaşaması en büyük handikapları.

     Kariyeri: 17 Ağustos 1977 doğumlu Gallas futbola Caen takımında başladı.2 sezon başarıyla burada top koşturdu.1997 yılında bedelsiz olarak Marsilya ile sözleşme imzaladı. Marsilya’da oynadığı futbolla devlerin dikkatini çeken Gallas 2001 yazında 9,3M euro bonservis bedeliyle Chelsea ile anlaştı. Chelsea’de 5 sezon top koşturdu 2006 yazında Ashley Cole ile takas edilerek Arsenal’e geçti. Arsenal’in 10 numarası olduYaşadığı kronik diz sakatlığı kariyerinin düşmesine neden oldu ve 2010 yılında sezon bitince Arsena tarafından serbest bırakıldı ve Tottenham ile anlaştı. Tottenham’da geçirdiği 3 sezonda genelde sonradan oyuna girdi ve sürekliliğini kaybetti.2013 yaz transfer döneminde Tottenham tarafından serbest bırakıldı.

Valeri Bojinov
     Özellikleri: 1,78  boyuyla iyi dripling yapabilen attığı jenerikler gollerle dikkat çeken oyuncu Bulgaristan’ın Shevchenko’su olmaya adaydı. Hatta Seria’da maça çıkan en genç yabancıydı.Fakat yaşadığı ağır sakatlıklar ve form tutamaması kariyerini bitirdi desek yanılmayız herhalde.

     Kariyeri: 15 Şubat 1986 doğumlu Bojinov profesyonel kariyerine Lecce’de 2002 yılında başladı. Yaşı oldukça genç olmasına rağmen iyi bir performans sergiledi ve burada oynadığı 2,5 sezonda 74 maçta 20 gol atıp 6 asistle oynadı. Gösterdiği başarılı performans nedeniyle kulüplerin dikkatini çekti ve 2005 başında 14M euro bedelle  Fiorentina ile anlaştı. Fiorentina’da 1,5 sezon kaldı ve 36 maçta 8 gol atma başarısı gösterdi. 2006 yazında Juventus’a kiralandı  burada 1 sezonda 5 gol attı ve Fiorentina’ya geri döndü. Fiorentina 2007 yazında M.Cıty’den gelen teklifi geri çevirmedi ve Bojinov’u 8M euro bonservis bedeliyle sattı. City’de 2 sezon forma giydikten sonra 1 sezonluğuna Parma’ya kiralandı. Oyuncudan memnun olan Parma kiralıık sözleşmesi biten Bojinov’u 2M euro’ya kadrosuna kattı.10/11 sezonunda ligde 31 maçta forma giydi ve 3 gol 3 asistlik performans sergiledi. 2011 yazında Sporting Lisbon’a 2,6M euro’ya satıldı fakat burada da beklenilenleri karşılayamadı ve 2012’nin başında eski takımı Lecce’ye yarım sezonluğuna kiralandı. 2012 yazında bu sefer Hellas Verona’ya kiralandı fakat artık kariyeri iyice düşüşe geçti burada da tutunamadı. 2013 başında Sporting onu bu sefer Vicenza’ya kiraladı ve yine orada da başarılı olamayan Bojinov bu yaz döneminde Sporting tarafından serbest bırakıldı.

     Dip Not: Bonservisi elinde olan önemli isimlerden Yossi Benayoun, önümüzdeki günlerde Getafe ya da Malaga'dan birine imza atacağı için listeye dahil edilmemiştir.

Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

1 yorum:

  1. Sissokko'nun kulüp bulamaması gerçekten enteresan. Ne kadar kötü ön liberolara ne paralar veriyor kulüpler...

    YanıtlaSil