16 Eylül 2013 Pazartesi

Köşe Yazısı: Barışıcı Gol Gol Gol..

       Bursaspor'da son iki haftada alınan 4 puanın motivasyonu, liglere verilen arada Daum’un eksiklikleri giderme konusundaki çabalarına sağladığı zaman ve milli takımlara oyuncu vermemenin getirdiği beraber çalışma avantajı, maç öncesi Beşiktaş karşısında umutları artıran faktörlerdi ancak maç beklenilenden çok farklı geçti. Böyle bir skoru kimse beklemiyordu.

       Sağ kanatta Serdar Kurtuluş ve Gökhan Töre, Taiwo ve Tuncay’a; solda ise Motta ve Olcay, Şener ve Murat’a ciddi üstünlük sağladılar. Hal böyle olunca ofansif anlamda kanatları kullanamadık. Belluschi’nin oynamadığı maçlarda büyük sıkıntılar yaşanıyor. Belluschi’nin olmadığı 3 maçta da rakiplerine mağlup olan yeşil beyazlılar, bu karşılaşmalarda pozisyona girmekte sıkıntı yaşıyor. Belluschi'nin yokluğunda Şamil'in yanında Yasin oynadı. Bu ikili Oğuzhan ve Hutchinson'a karşı gösterecek dirençi sergileyecek isimler değildi ve nitekim öyle oldu. Ayrıca Beşiktaş Bursaspor'u çok iyi analiz etmiş. Belluschi'nin olmadığı maçta Bursaspor'un ileri çıkışlarda sorun yaşayacağını bildiği için önde baskı yaparak rakibini çok iyi bozdu.

       Bursaspor savunmasında İbrahim-Civelli ikilisi uyumsuz. Defansın arkasına atılan her top tehlike yarattı. Rakip kaleye attığı tek şut, ikinci yarıda Taiwo’nun vurup Tolga’nın kurtardığı top olan Bursaspor’un başka da pozisyonu yoktu.

       Önder Özen > Ayhan Barışıcı + Barış Güçlü
       Dün geceki maçın farkı sahadaki futbolcular değil, Önder Özen-Ayhan Barışıcı farkıdır. Önder Özen'i tebrik etmek gerek. Az maliyetle takımın eksiklerini doğru transferlerle kapatmış. Bursaspor için aylardır söyledik "Ön libero alternatifi yok, forvet sahada yok, iki kanat yetersiz." Ayhan Barışıcı ve yönetim bunları gidermek için var. ‘Yönetim istifa’ diye ikinci kez, hem de hep bir ağızdan protesto sesi yükseliyorsa taraftarın bir bildiği var demektir. Ben Daum'a güveniyorum ancak toparlanmak zor olacaktır.

Yazar: Sefa ÖRNEK
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder