22 Eylül 2013 Pazar

Maç Analizi: Torku Konyaspor - Gençlerbirliği

       Fenerbahçe galibiyetinden sonra üst üste mağlubiyetler alan Torku Konyaspor, evinde bu sezon pek iç açıcı bir futbol oynamayan bir başka ekip Gençlerbirliği'ni ağırladı. İki ekibin mücadelesinde kazanan taraf 1-0'lık skorla Konyaspor oldu. Havanın soğuk olmasından dolayı maça ilgi çok yüksek değildi ancak deplasman takımı Gençlerbirliği'ni desteklemek için yaklaşık 100 kişi gelmişti.
Torku Konyaspor
       Torku Konyaspor son 3 haftada üst üste aldığı mağlubiyetlerle taraftarını üzmeye devam ediyordu. Son 3 haftada sadece 1 gol atan Torku Konyaspor, bu süreçte kalesinde de 6 gol görmüştü. Bu hafta alınan galibiyet hem oyunculara özgüven kazandırdı, hem de taraftarın gönlünü aldı Konyaspor. Ömer Ali Şahiner'i bu hafta kadroya almayan Uğur Tütüneker sağ kanatta N'douassel'i tercih etti. Kalede görev alan Itandje güven vermeye devam etti. Uğur hoca sahada varlık gösteremeyen Kibong Mbamba'ya sadece 34 dakika dayanabildi, Kibong'un yerine Recep Aydın oyuna dahil oldu. İlk yarının son dakikasında bu doğru değişiklik meyve verdi ve Recep'in ara pasıyla buluşan Erdal sert bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve galibiyeti getiren gol bu oldu. 72. dakikada Selim Ay takımını 10 kişi bıraktı. Son 20 dakikayı iyi değerlendiremeyen Gençlerbirliği bırakın beraberlik golünü atmayı ,atak bulamadı desek yeridir. Konyaspor takım oyunu oynamaya çalışan bir takım görüntüsünde. Bence Konyaspor'un en büyük eksiği takımın önde pas yapmasını sağlayacak ve Gekas'ı topla buluşturabilecek bir oyuncunun olmaması.  Gekas'a gelince, geçen seneye göre biraz güç kaybettiği fark ediliyor ama 1-2 hafta içinde uyum sağlayarak gollerine başlayacağına düşünüyorum. Sağ bek Ali Turan bu maçta iyiyken, sol bek Ergün Teber özellikle ilk yarıdaki oyunuyla tepkileri çekti. Ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, Konyaspor'un en çok güvenilen mevkisi kalesi. Itandje gerçekten çok büyük bir profesyonel.

Gençlerbirliği
        Gençlerbirliği kaliteli oyuncuları olmasına rağmen sıkıntılı bir oyun sergiliyor. Bugün Konyaspor'un kalesinde tehlike yaratamadıklarını rahatlıkla söyleyebilirim. Özellikle Selim'in oyundan atılmasından sonra Gençlerbirliği'nin pozisyonlar bulmasını bekliyordum, ama bu olmadığı gibi o süreçte de Konyaspor tehlikeli ataklar yarattı. Vleminckx, Aykut ve Azofeifa'nın takımdan ayrılması ile birlikte hocanın da değişmesi takımda negatif yönde etki yaratmış. Geçen sezon oynadığı performansla dikkatleri üzerine çeken Jimmy Durmaz'ın bu maçtaki etkisizliği gözüme fazlasıyla çarptı. Defansif yönde Gençlerbirliği'nin problem yaşamamasına karşın ofansta problemler yaşadıkları çok net görülüyor. Ben bu oyunda Metin hocaya suç bulmuyorum açıkçası, futbolcular şapkalarını önlerine koyup bir kez daha düşünmeliler. Gençlerbirliği bu oyunu sürekli sergilerse bu ligde zor tutunur .Gençlerbirliği'nin gözüme çarpan pozitif olayı ise topu ayağında tutmak istemesi. Üst üste paslar yapan başkent ekibi bu açıdan başarılı ancak bu pasları ofansif yöne taşıyamayınca sonuca gidemiyorlar. Bu maçı da sizler için değerlendirdim. Bir başka maç yazısında görüşmek üzere 

       Dipnot: Torku Konyaspor'da kırmızı kart gören oyuncu Selim Ay, cezasını hafta içi Türkiye Kupası'nda çekecek.Yani gelecek hafta Trabzonspor deplasmanında Uğur Tütüneker şans verdiği takdirde oynayabilir. 
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder