21 Eylül 2013 Cumartesi

Maç Yazısı: Karabükspor - Kayseri Erciyesspor

       Haftanın açılış maçında Karabük'de Kardemir Karabükspor ile Erciyes karşı karşıya geliyordu. Kardemir Karabükspor'da geçen hafta forma giyen Gökhan Ünal, Lualua ve orta alanda görev alan Samba Sow maça yedek başlıyordu. Blackburn Rovers'tan transfer edilen Pedersen ise Kardemir Karabükspor formasıyla ilk defa 11'de sahaya çıkıyordu. Erciyes ekibinde ise Rizespor maçında kırmızı kart gören Vleminckx cezasının ardından Karabük karşısında ilk 11'de başladı.

       Ev sahibi ekip Erciyes'e oranla maça daha iyi başladı. Karşılaşmanın kaleyi bulan ilk şutu 13. dakikada Ahmet İlhan Özek ile geldi. Ahmet'in cılız ayak içi şutu Jorgecevic'i zorlamadı.19. dakikada Azofeifa'nın kornerden gönderdiği topta Yasin'in kafa vuruşu üstten auta gitti. 32.dakikada Cem Can'ın kullandığı serbest vuruşta top kaleci Watermanndan döndü, dönen topu Karabükspor savunması uzaklaştırdı. 39.dakikada Pedersenin yaklaşık 40 metreden serbest vuruşunda  kaleci Jorgecevic topu güçlükle karşıladı. Karşılaşmanın ilk yarısında başka önemli pozisyon olmadı. İlk yarıda her iki ekipte dengeli mücadele sergileseler de ev sahibi ekip ilk yarıda zaman zaman etkili pozisyonlar yakaladı fakat kaleci Jorgecevic'i geçemedi.

       Karşılaşmanın ikinci yarısınada ev sahibi ekip ilk yarıda olduğu gibi etkili başladı. 58.dakikada geçtiğimiz hafta Trabzonspor maçında oyundan çıkarken formasını yere atan Lomano Lualua, Furkan Özçal'ın yerine oyuna girdi. 59.dakikada kaleciyle karşı karşıya kalan Vleminckx bu fırsattan yararlanamadı. Pozisyonda Watermannda Vleminckx'in gol açısını çok güzel kapattı. Karşılaşmanın 62. dakikasında Yiğit İncedemir'in yerine oyuna Samba Sow girdi. Erciyesspor'da da Milan'dan kiralanan Bakaye Traore oyundan çıkarken yerine ismi Beşiktaşla anılan Emre Öztürk girdi. Özellikle yapılan oyuncu değişikliklerinden itibaren tempo son 30 dakikada arttı.70.dakikada Hakan Özmert yerde kaldı, penaltı bekledi. Hakem Ali Palabıyık, Hakan'a kalk diyerek doğru bir karar verdi.

       Dakika 71'de Ekrem Ekşioğlu yavaş kalınca geriden gelen Ahmet İlhan topa dokundu kaleci Jorgecevic müthiş bir refleksle topu kornere yolladı. 72.dakikada Murat Akın, oyunda fazla etkili olamayan İbricic'in yerine oyuna girdi. 76.dakikada sarı kart gören Uğur Uçar ,2 dakika sonra ikinci sarı karttan oyundan atıldı ve takımını 10 kişi bıraktı. 81. dakikada İshak Doğan günün en çok çalışan ismi Ahmet İlhan'ın yerine oyuna girdi. 84.dakikada Lualua'nın uzak köşeye vuruşunda top yandan auta çıktı. 84.dakikada Serkan Atak sakatlanan Erhan Güven'in yerine oyuna girdi. 85.dakikada Lualua ile paslaşarak ceza alanına giren İshak'ın çevirdiği topta Erciyesspor savunmasında Fazlı kademeye girerek topu taca yolladı. 91.dakikada Samba Sow'un hatasında topla buluşan Vleminxx'in vuruşunda top dışarı gitti

       Maç başladığı gibi 0-0 bitti. Karabükspor maçta etkili olan taraftı, zaman zaman etkili oynasalar da pozisyon üretmekte zorlandılar, ürettikleri pozisyonlarda da son vuruşta başarılı olamadılar.E rciyesspor ise birkaç pozisyonda etkili geldi fakat bu pozisyonları değerlendiremediler. Erciyesspor açısından uzun bir maraton olan ligde zorlu deplasmanda alınan 1 puan avantajdır.

Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder