25 Eylül 2013 Çarşamba

Maç Yazısı: Şanlıurfaspor - Giresunspor

       Ziraat Türkiye Kupası 2. Tur maçında 2. Lig ekibi Giresunspor ile karşılaşan PTT 1. Lig'in iddialı takımı Şanlıurfaspor hiç beklemediği bir sonuçla karşılaştı. Karadeniz ekibi Giresunspor, bir çok ünlü ismi kadrosunda bulunduran Şanlıurfaspor'u 1-0 yenerek günün sürprizini gerçekleştirdi.

       Maç iki takımında karşılıklı orta saha mücadelesiyle başladı ancak daha etkili olan taraf Giresunspor’du. Nitekim Giresunspor golü de 15 dakikada Emre Özgiven’in ayağından buldu. Şanlıurfaspor golü yedikten sonra oyunu toparlaması beklenirken, oyunu kontrol altına alamadı ve ilk yarı Giresunspor’un üstünlüğü ile sonuçlandı.

       İkinci yarıya Sercan/Berkin, Sankoh/Fotakis değişiklikleriyle başlayan ev sahibi ekip, devreye iyi başladı ancak bu baskılı futbol pek uzun sürmedi. 60. dakikadan sonra sahadaki bütünlüğünü kaybeden Şanlıurfaspor takımı, Giresunspor’un kontra ataklarına engel olamadı. Ancak Karadeniz ekibi de net fırsatlardan yararlanamayınca maç Giresunspor’un 1-0 üstünlüğüyle sonuçlandı.

Maçın İyileri
       Giresunspor’da Ramazan Zorlu, Hasan Güleryüz ve Emre Özgiven sahanın en iyi isimleriydi. Şanlıurfaspor’da ise Yasin Avcı oyuna girdikten sonra etkili oldu.

Maçın Kötüleri
       Şanlıurfaspor takım halinde kötüydü ancak Sezer Badur, Berkin Kamil ve Fotakis çok kötüydü. Giresunspor takım halinde iyi mücadele etti ancak Rıdvan Sağlam vasatı aşamadı.

Hakemler
       Maçın hakemi Emre Altun tutarlı bir maç yönetse de yardımcı hakemler için aynı şeyi söylemek pek mümkün değil. Yardımcı hakemlerin bir çok pozisyonda yanlış kararlar verdiğini düşünüyorum.

       Giresunspor, Şanlıurfa’ya 15 kişilik bir kafileyle geliyor vee milyon dolarlık yıldız futbolculara (!) her şeyin para olmadığını  gösteriyor, helal olsun! Şanlıurfalı taraftarlar, 2. yarıda oyuna girmek için ısınan Sercan’a sevgi gösterisinde bulunurken, altyapıdan yetişen Emre Mest’e ilgi yoktu. O kadar ilgi gösterilen Sercan Yıldırım ise şu ana kadar 7 maçta sadece 1 gol atabildi. Gelecek ne getirir bilinmez ama Şanlıurfaspor bugün itibariyle beklentilerin çok aşağısında…

Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder