20 Eylül 2013 Cuma

PTT 1. Lig'de 5. Haftanın Değerlendirmesi

       Çarşamba ve Perşembe günü oynanan maçlar ile birlikte PTT 1. Lig'de 5.haftayı geride bıraktık. Oynanan 9 maçta toplam 24 gol atıldı. Ev sahibi takımların hiç biri sahasında yenilmedi. Toplamda 3 beraberlik ve 6 ev sahibi takımın galibiyeti vardı. Karşıyaka bay geçecek haftasını hafta içinde kullanmış oldu ve lige ara vermek zorunda kalmadı. Kaçan penaltı, görülen kırmızı kartlar, sahadan atılan teknik Direktör/antrenör, istifa eden teknik direktör ve ışıklandırma sorunu yaşayan stad; bunlar haftanın kötüleriydi. Buna karşı, Orduspor'dan Anıl'ın ortaya koyduğu müthiş futbol, Balıkesirspor'dan Ahmet Şahin'in bu ligdeki varlığı, Adanaspor ve Mersin İdman Yurdu'nun oynadığı güzel futbol, Balıkesirspor'dan Ertuğrul'un ve Adanaspor'dan Rahman'ın attığı güzel goller bu haftanın güzelliklerindendi.

       Balıkesirspor beşinci haftada beş galibiyet alarak yoluna devam ediyor. Boluspor'a puan kaptırır beklentileri boşa çıktı ve attığı tek gol ile 3 puanı aldı. Balıkesirspor takımda ligi izleyenler tüm oyuncuları rahatlıkla tanıyabiliyor. Aynı oyuncular ile aynı oyun yapısında oynamaya devam ediyorlar. Mustafa Kayabaşı ve Burak Çalık gibi çok etkili iki oyuncusu da kulübede beklemede daha ve her şey yolunda gidiyor şimdilik. Boluspor için aynı şeyi söylemek mümkün değil. Oynadığı 4 maçta 5 puan toplayabildi ve 4 maçta yediği 2 gole karşılık sadece 2 gol atabildi. Emrah'ın Adana Demirspor maçında attığı gol ve G.Antep BŞB maçında Cihan Can'ın kendi kalesine attığı gol. Önce Ali Güzeldal arkasından İskender'in sakatlıkları Boluspor'u gol yollarında sıkıntıya soktu. Balıkesirspor maçında Gökhan Emreciksin çok formsuzdu ve buna Alican, Emrah ve Alp de eklenince hücum gücü iyice zayıfladı. Dimitrov'un eksikliği, yükü Emre'ye bindirdi. Emre ise 90 dakika oynayacak düzeye maalesef hala ulaşamadı. Etkisiz bu kadar çok oyuncu varken maçta, sol kenarda Emre'yi sağ kenarda Emre'nin yerine giren Orhun'unu görmek isterdim. Boluspor gol sorununu kısa sürede çözmesi lazım çünkü evinde Samsunspor maçı, arada kupa maçı ve sonrası zorluk derecesi yüksek maçlar Boluspor'u bekliyor.

        Ankaraspor takım kadrosu alternatifleriyle birlikte düşünülerek kurulan bir takım. Kenarda bekleyen oyuncular ile oynayan oyuncular arasında bir fark olduğu görülmüyor, bundan dolayı kadroda zaman zaman rotasyonlar göreceğiz. Müslüm, Serdar Eylik ve Can Erdem her an oynamaya hazır ve oynayan oyuncular konumundalar. Evinde oynadığı maçı kazandı ve haftayı üç puanla bitiren takımlardan oldu. Fethiyespor takım savunmasında büyük sıkıntılar yaşıyor. Yedikleri ilk gol, korner atışından ve Fethiyesporlu oyunculardan hiç biri Galip ile hava topuna dahi çıkmadı. Takım savunmasını düzeltmiş bir Fethiyespor lige renk katacaklardır, çünkü bir önceki hafta Bucaspor maçında çok güzel bir oyun ortaya koydular ve farklı kazandılar.

       Şanlıurfaspor geçen hafta deplasmanda İBB'ye yenildikten sonra bu hafta içerde oynadığı TKİ Tavşanlı maçına geçen haftadan farklı 5 oyuncu ile sahaya çıktı. Onur, Abdülhamit, Sezer, Fotakis ve Murat Kayalı. Maçın daha başında Sercan'ın penaltıdan attığı golle skor avantajını da yakaladı fakat işler istediği gibi gitmedi. Stad ışıklarının uzun süre kesilmesi, buldukları pozisyonlarda ikinci golü bulamamaları arkasında zaafiyet yaşadıkları yüksek toptan gol yemeleri evlerinde puan kaptırmalarına neden oldu. Haftalardır takımın en iyisi olan Sedat çift sarı karttan kırmızı kart gördü ve maç sonunda istifa eden Raşit hoca ile yollar ayrıldı. Şanlıurfaspor haftayı büyük kayıplar ile kapatmış oldu.

        Adana'da haftanın güzel maçlarından biri oynandı ve Adanaspor oynadığı güzel futbolu 4 gol ile süsledi. Üstelik oyuna girdikten sonra Rahman'ın attığı güzel gol haftanın golü oldu, hatta yılın golüne de aday oldu. Direnci yüksek oyuncular ile kalabalık bir orta saha Adanaspor takımını İstanbul BŞB karşısında üstün duruma getirdi. İstanbul BŞB ilk mağlubiyetini aldı ve kaybettiği çok bir şey yok, yedikleri 4 gol moral bozucu fakat bir şeylerin görülmesi ve gerekli düzeltmelerin yapılması için de fırsat olabilir.

       Mersin İdman Yurdu rakibinin yaşadığı sıkıntılı dönemi iyi değerlendi ve farklı kazanmasını bildi. İyi futbol bol gol ile haftayı kazançlı kapatan takımlardan oldu. Kahramanmaraşspor bu hafta Orduspor maçına yeni teknik direktörleri ile çıkmaları gerekir. Takım ile ilgili yapılacak çok şey var kısa vadede kaybetmeyi durdurmak adına hamlelerin çabuk yapılması lazım.

       Orduspor sahasında güzel bir futbol ortaya koydu ve kazanmasını bildi. Anıl, Landel ve Eren maçın iyilerindendi. Subasic beklenenin altında bir oyun ortaya koydu ve yerini Ionita'ya bıraktı. Manisaspor takımında sonucu değiştirebilecek çok fazla oyuncu var. Orduspor'a karşı Bekir çok agresif davrandı ve hakem ile uğraşmaktan akış deneyimini kaybetti.  Murat ve Perovic iyi oynadıkları her maçta etkili olabilecek oyuncular fakat ikisi beraber etkisiz kaldı. Özellikle Perovic Manisaspor takımının kilit oyuncularından bu yıl  Manisaspor taraftarının gönlünü kazanmış durumda.

       1461 Trabzon-G.Antep BŞB.Spor maçı haftanın maçlarından biri olabilirdi. Her iki takımda hücum etmeyi seven ve hücumu düşünen bu yönde hamleler yapan oyunculardan kurulu. Fakat beklenenin çok altında ve büyük bir bölümünde seyir zevki açısından vasattı. Takımlar organize ataklar ile hücum etme yerine daha az oyuncu ile çabuk hücumu ve uzun mesafeli pasları tercih ettiler, böyle olunca da top çok sık el değiştirdi ve maçta üstünlük sağlayan olmadı.

       Samsunspor evinde puan kaybetti. İki kez geriye düştüğü maçta Adana Demirspor takımını yakalamayı başardı. Samsunspor takımının iyi bir savunması var, önlerinde Turgay'ın oynaması durumunda daha az sıkıntı yaşayacaklardır. Cemil ve Fatih bireysel hatalar yapsalar da bu ligin iyi stoperlerinden. Murat Akyüz defansif yönü güçlü fakat Samsunspor'un pozisyon üretmekte sıkıntı yaşadığı veya geriden hücuma destek beklediği maçta Canberk bu sorunu çözebilecek yetenektedir. Arif'in oyuna girip oyunu canlandırmasını beklerken oyuna girdi ve birde gol atmayı başardı. Arif ilk onbirde başlayacak düzeye gelmesi gerekir artık. Samsunspor'un Arif'ten daha fazla verim alması adına oynama süresinin artırılması için gerekli çalışmaları yapması lazım. Adana Demirspor deplasmanda galip gelebileceği bir maçta berabere kaldı. Efe orta alanda iyi bir oyun ortaya koydu ve golleri buldu. Orta alandan hücuma destek veren oyuncuların fazlalığı Demirspor takımın hücum organizasyon zenginliğini artırıyor. Demirspor üst sıralardan kopmama adına galibiyet sayısını artırması gerekecek, beş maçta 1 galibiyet alabildiler ve Bucaspor maçından sonra zorlu bir maç takvimine girecekler.

       Bucaspor evinde Denizlispor'u mağlup etmeyi başardı ve ikinci galibiyetini aldı. Geçen hafta deplasmanda farklı mağlubiyetten sonra bu hafta içerde neler yapabilecekleri heyecan uyandırıyordu. Bucaspor iyi mücadele etti ve içerde kazanmayı bildi. Denizlispor beş maçta aldığı 4 puan ile sıkıntılı bir durumda görünse de Denizlispor takımın zamana ihtiyacı olduğunu her hafta belirtiyorum. Ligin 5 haftasının oynanması önemli değil, Denizlispor zorlu bir maç periyoduna giriyor, bir çok takım için bunu kullandım çünkü; Ankaraspor, Ş.Urfaspor, Adanaspor, Mersin ve Orduspor sıralaması ile maçlar oynanıyor ve bu periyot zorluk derecesi yüksek bir periyot. Eğer Denizlispor bu 5 maçta 7 puan almayı başarırsa sonra ki haftalarda çok daha iyi işler yapabilirler.

Haftanın Takımı: Adanaspor
Haftanın Teknik Direktörü: Ümit Erol Tok (TKİ Tavşanlı Linyitspor)
Haftanın Futbolcusu: Anıl Taşdermir (Orduspor)
Haftanın Üzüntüsü: Teknik direktör değişikliklerinin hızla devam etmesi
Haftanın Formsuzu: İstanbul BŞB Takımı ve Gökhan Emreciksin (Boluspor)
Haftanın Gölü: Rahman Oğuz Kobya (Adanaspor)

Yazar: Namet ATEŞ
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder