24 Eylül 2013 Salı

PTT 1. Lig'de 6. Haftanın Değerlendirmesi

       PTT 1. Lig'de rekorluk bir haftayı geride bıraktık. Atıl 40 gol ile maç başı 4.44 gol ortalamasına ulaşıldı ve bu inanılmaz bir rekor. Gol sayısı kadar atılan gollerin güzelliği de haftaya damgasını vurdu. Her izlediğimiz maçta atılan gol "haftanın golü" olur derken sonraki golün aynı güzellikte olduğunu gördük. Penaltılardan ve serbest atışlarından atılan goller haftaya damgasını vuran olaylardandı. Haftanın tek beraberliği TKİ Tavşanlı-Adanaspor maçından gelirken, deplasman takımlarından 5 tanesi kazanmayı başardı. Adana Demirspor, Boluspor ve Gaziantep BBSK evinde galip gelmeyi başaran takımlar oldu. 1461 Trabzon ise haftayı bay geçiren takımdı.

       Adanaspor iki hafta üst üste önemli galibiyetler aldıktan sonra TKİ Tavşanlı deplasmanında bir puan aldı ve 3 haftada 7 puan alarak ilk üç hafta kaybettiği puanların telafisi için önemli iş başardı. Türk liglerinin özellikle de PTT 1. Lig'in güzel yanlarından biri de deplasman takımlarının açık futbol oynamaları ve hücuma çok oyuncu ile çıkabilmeleri. Adanaspor da iki hafta üst üste aldığı galibiyetlerin güveniyle daha maçın başında çok adam ile hücuma çıktı ve maçın beşinci dakikasında sol taraftan verdiği büyük boşluk ile kalesinde golü gördü. Beraberliği yakalaması kolay oldu fakat devre biterken yediği gol ikinci yarı planlarını değiştirdi ve Ümit'i oyuna alarak çift forvete döndü. Bu dakikadan sonra zaten ilk yarıda Ali-Rahman değişikliği ile Adanaspor orta sahasında Samican, Rahman ve Talha ile üç sol ayaklı oyuncu olmuştu, Marko'yu da ısrar ile göbekte tutmaya çalışmasıyla Adanaspor tek kanata düştü. Fakat TKİ Tavşanlı takımı büyük boşluk olmasına rağmen bu zafiyeti lehine çeviremedi. Tavşanlı ahaya iyi oyuncular ile çıkıyor fakat yabancı oyuncularından yeterli verimi henüz alamıyor, bunun yanında, sonradan oyuna dahil olan oyuncular da yeteri kadar katkı sağlamıyor. Evinde öne geçtiği maçta skoru korumayı başarabilmesi gerekiyordu, fakat bunu başaramadılar ve haftayı bir puan ile kapattılar. Merthan'ın geriden gelerek attığı gol haftanın güzel gollerinden biriydi.

       Manisaspor evinde Karşıyaka'yı en iyi şekilde ağırladı ve rakibi uğurlarken de rakibin hiç beklemediği "üç puan" hediyesi ile uğurladı. Çok sayıda Karşıyaka taraftarının da gittiği maçta atmosfer gayet iyiydi, fakat futbol adına birkaç oyuncunun bireysel çabası dışında iki takıma yakışır bir oyun sergilenmedi. Karşıyaka takımı oyuna başlıyor ve geriye oynanan topu Rıdvan uzun oynuyor ve o top dönüp ligin en erken atılan golü olarak kalesinde bitiyor. 35.dakikada beraberlik golü buluyor ve hemen arkasından ikinci golü yiyor. Manisaspor takımı ise savunmada hata üstüne hatalar yapıyor, iyi oyunculardan kurulu savuma fakat özelikle geriden topla gelen oyuncuları karşılamakta sorun yaşıyorlar. Ofoedu ve Caner, Karşıyaka takımında büyük çaba gösterirken Manisapor ise Perovic ile pozisyonları değerlendiremedi. Ofoedu'nun attığı ikinci gol haftanın güzel gollerindendi. Hikmet'in kalesine attığı golde ofsayttaki oyuncudan dolayı golde tartışmalar olsa da hakem golü verdi ve haftanın kazananlarından biri de Karşıyaka oldu.

        Kahramanmaraşspor hakkında yazılabilecek en güzel şey Sinan'ın serbest atıştan attığı gol ve evinde çok sayıda gol pozisyonuna girmiş olmaları. Teknik Direktör değişikliğinden sonra evinde oynadığı maçta güçlü Orduspor karşısında en azından bir puan almalıydı diye düşünüyorum. Orduspor, deplasmanda iyi oynamamasına rağmen üç puanı üç güzel golle aldı üst sıraya yerleşti. Yediği ilk golde o mesafede 5 kişilik baraj gereksizdi ve topu görmek için Alişan yakın direkten daha fazla uzaklaşmak zorunda kaldı ve Sinan'ın iyi vuruşuna uzanma şansı kalmadı.

       Denizlispor, evinde Ankaraspor'a farklı mağlup oldu ve bu sonuçtan sonra Serdar Dayat sıkıntıların büyük olduğunu belirtip görevinden istifa etti. Kaleci Ceyhun'un formsuz haftasında savunma ile arasında büyük bir iletişimsizlik görüldü. Ankaraspor hedeflediği yolda ilerliyor ve göze hoş gelen futbol oynuyor. Denizlispor yeni teknik direktörleri ile neler yapabileceğini ileriki haftalarda göreceğiz.

       Adana Demirspor evinde Bucaspor ile tam bir gol düellosu yaşadı ve sahadan 5-4 ile kazanan taraf oldu. Bir çok pozisyonun yaşandığı ve izleyenlerin heyecan ile güzel golleri izlediği bir maç oldu. Adana Demirspor'un hücumu düşünen, ofansif yönü güçlü oyuncuları var ve her maç birçok pozisyon buluyorlar. İçerde oynadığı bu maçta da 5 gol bulmuş olmaları normal fakat normal olmayan skor avantajı yakaladıktan sonra evinde oynadığı maçta 4 gol yemeleri. Bucaspor adına ise normal olan tek şey Umut'un büyük çabası.  Bununla beraber Umut çok geriye gelip top alarak hücumdaki gücünü azaltıyor. Bucaspor takımı deplasmanda 4 gol atma yerine 5 gol yememelidir ve takım savunmasına daha fazla önem vermesi gerekecektir. Haftalar ilerledikçe zorluk derecesi daha yüksek maçlar oynanacak ve Bucaspor'da işler hiçte iyi durumda değil.

       Boluspor kötü oynadığı haftada üç puan almasını bildi, geçen hafta Orhun ve Emre'yi beraber izlemek istediğimizi yazmıştık, bu hafta bunu izleme şansı elde ettik ve topla dikine oynayabilen ve topla ilişkileri iyi düzeyde olan iki oyuncu topla rakibin üzerine giderken futbol adına Boluspor'un sahada yaptığı tek güzel görüntüydü. Boluspor savunması iyi oyunculardan kurulu ve orta alanda Alp'in performansının biraz daha artması ve Dimitrov'un da yeniden oynamaya başlaması hücum gücünü de artıracaktır. Fakat hala bir forvet eksiği mevcut ve İskender veya Ali dönene kadar buna bir çözüm bulunması gerekir. Samsunspor istediği futbolu bir türlü ortaya koyamıyor, kadro seçimi ideale yakın fakat orta alanda ofansif yönü daha güçlü ve oyun kurabilen bir oyuncuya ihtiyaç var.

        Gaziantep BBSK evinde, mağlubiyeti bulunmayan ve lige çok iyi bir başlangıç yapan Balıkesirspor'a hem ilk golü attı, hem de ilk mağlubiyetini yaşattı. Gaziantep ekibi geriye düştükten sonra Serdar ve Abdullah'ın oyuna girmesi ikinci yarıda hücumda daha da hareketlendi ve yaptığı iki değişiklikle iki gol bulmayı başardı. Balıkesirspor'un yediği ilk golde büyük çöküntü yaşadığı görüldü. Uzun süre gol yemeyen ve yenilmeyen bir takımın buna hazırlıklı olması gerekiyordu. İçeride oynayacağı 1461 Trabzon maçı kendileri için çok kritik yeniden toparlanma adına iyi sonuç almaları gerekecek.

        Fethiyespor bildiğimiz gibi yoluna devam ediyor. Şanlıurfaspor, Raşit hocanın istifasından sonra yeni hoca ile maça çıkma yerine beklemeyi tercih etti. Deplasmanda alınan güzel bir sonuç ile eve dönmeyi başardı. Kadroda büyük değişiklilerin olduğu maçta Engin yerine İzzet, Kağan'ın yerine Onur Güney ve haftalardır aynı özellikte üç oyuncunun birlikte oynadığını belirttiğimiz orta alanda Sedat'ın cezalı oluşuyla Mehmet Ayaz ve Sankoh da yedeğe çekildi ve Şanlıurfaspor takımı daha ofansif ve daha çok hücumu düşünen bir takım görüntüsüne büründü. Takımda kadro zenginliği mevcut, belli mevkilerde oyuncuya ihtiyaç olmasına rağmen yeni hoca ile devre arasına kadar takım üzerinde birkaç değişikliğin olacağı görülüyor.,

        Haftanın kapanış maçında, ligin iki hedef takımı karşı karşıya geldi. Büyük bir heyecan ile beklediğimiz maçta maalesef seyir zevki vasatın altında bir maç oldu. Maçta bol gol olmasına rağmen maçın temposu çok düşüktü ve oyuna hakim bir takım yoktu. İlk yarıda İstanbul BBSK rakibi daha geride karşıladı ve kazandığı toplar ile hızlı hücumu denedi. Mersin İdman Yurdu topa daha hakimdi ve gol yollarında organize ataklar yerine baskıyı görünce uzun oynamayı tercih ettiler. Murat'ın attığı gol, tam bir forvet becerisiydi. İkinci yarı Orhan'ın atılmasıyla İBB puan alma telaşına düştü, fakat son dakikada yediği gol ile puandan oldu. İBB'nin elindeki kadro ile daha ofansif bir yapıya bürünmesi ve rakip takımlara baskı kuracak organizasyonları gerçekleştirmesi gerekiyor. Puan sıralamasına baktığımız zaman bazı takımların 5 maç oynadığı diğer takımların ise 6 maç oynadığını görüyoruz buna rağmen takımların sezon başı kurdukları takımlara göre sıralamada bizleri çokta şaşırtan bir takımın olmadığını söyleyebiliriz.

Haftanın Takımı: Mersin İdman Yurdu
Haftanın Teknik Direktörü: Suat Kaya (Gaziantep BBSK)
Haftanın Futbolcusu: Caner Ağca (Karşıyaka) Erçağ Evirgen (Adana Demirspor)
Haftanın Üzüntüsü: Teknik direktör değişikliklerinin devam etmesi
Haftanın Formsuzu: Ersel Çetinkaya (Kahramanmaraşspor) Ceyhun Demircan (Denizlispor)
Haftanın Gölü: Murat Yılmaz (İstanbul BBSK)

Yazar: Namet ATEŞ
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder