2 Eylül 2013 Pazartesi

Röportaj: Ertuğrul Arslan (Balıkesirspor)

     Transfer Merkezi Dergisi'nin bugünkü konuğu Balıkesirspor'un tecrübeli orta saha oyuncusu Ertuğrul Arslan. Sivasspor, Bursaspor, Antalyaspor, Konyaspor gibi bir çok önemli takımın formasını giyen Ertuğrul Arslan geçen sezon Balıkesirspor'la 2. Lig şampiyonluğu yaşamıştı. Oğuzhan Arslan'ın yaptığı bu keyifli röportajı hep birlikte okuyalım.

Merhabalar Ertuğrul Arslan, bizlere futbola başlama öykünü anlatır mısın?

     Merhabalar, futbola Sivas amatör lig takımlarından Sivas DSİ takımında futbola başladım. Amatör Lig'de forma giyerken Kayseri'de bir turnuva katılmıştık. Kayserispor tarafından beğenildim ve Kayserispor'a transfer oldum. Profosyonel futbol kariyerim sarı-kırmızılı takımda başlamış oldu.

Alt yapılardan Süper Lig'e uzanan kariyerinde en çok kimlerin sana katkısı oldu. Buralara gelmende hangi hocaların daha çok rolü var sence?

     Alt yapılardan bugünlere gelmemde bir çok hocamın katkısı olmuştur. Sivas DSİ'de Fethi Ayın Hocam ve Kayserispor'da Mahir Hocam'ın emekleri bende ayrıdır. Sizler aracılığınızla da teşekkür etmek isterim.

Kariyerin boyunca birlikte oynadığın futbolcular içinde orta sahada en iyi anlaştığın takım arkadaşın hangisiydi sence?

     Oynadığım her takımda orta saha bakımından kaliteli isimlerle oynama fırsatı yakaladım. Kesinlikle ayırt etmek çok zor ama Sivasspor'da Serkan Ençetin ve Mohammed Kurtuluş gibi isimlerle başarılı maçlara imza attım. Antalyaspor'da Micheal Jedinak ve Sedat Ağçay'la Antalyaspor'un orta sahasında değişilmez isimler olduk. Şu an da Balıkesirspor'da orta sahadaki partnerlerim Aykut Çeviker ve Muhammed Reis'in de kaliteli isimler olduğunu düşünüyorum.

Kariyerin boyunca 250'den fazla maça çıkmış bir isimsin. Süper Lig, PTT 1. Lig ve alt liglerde kendini kanıtlamış başarılı bir oyuncusun. Karşılıklı oynamakta zorlandığın futbolcular kimlerdi?

     Tartışmasız Brezilyalı yıldız Alex De Souza. Onunla karşılıklı oynarken çok zorlandığımı itiraf edebilirim. Çok güçlü bir oyuncu, kimsenin beklemediği anlarda sahneye çıkabiliyor. Akıllı futboluyla ve teknik kapasitesiyle ligimizde karşılıklı oynadığım en zor isim olduğunu düşünüyorum.

Balıkesirspor PTT 1. Lig'in yeni ekibi ve bu sezon isminden söz ettirecek gibi görünüyor. Kendi adınıza ve takım olarak hedeflerinizi okucularımız aktarır mısınız?

     Balıkesirspor olarak geçen sezon şampiyon olarak PTT 1.Lig'e gelmiş bir takımız. Geçen sezondan şampiyonluk yaşadığımız futbolcular ve aramıza yeni gelen arkadaşlarımızla başarılı bir kadro kurduğumuzu düşünüyorum. Yeni bir takımız, şu anda hedef koymak için erken olduğunu düşünüyorum. Ligde her takımla baş edebilecek kapasiteye sahip bir ekibiz ve hiçbir takımdan çekinmiyoruz. Balıkesirspor olarak her maç sahaya galibiyet parolasıyla çıkacağız.


Başarılı performansınla kısa bir süre içinde Balıkesirspor taraftarının gözünde özel bir yere sahip olmayı başardın. Peki senin Balıkesirspor taraftarları hakkındaki düşüncelerin neler?

     Balıkesirspor taraftarının kesinlike özel bir taraftar grubu olduğunu düşünüyorum. Balıkesir şehri futbola bağlı bir bir halk. Kendi adıma onlara layık olmaya çalışıyorum ve formamın hakkını sonuna kadar vermek için elimden geleni yapıyorum. Biraz önce dediğim gibi özel ve keyifli bi taraftar grubu olduğunu düşünüyorum.

Sivasspor, Bursasspor, Antalyaspor ve son olarak Balıkesirspor’da şampiyonluk yaşamış bir isimsiniz. Her futbolcuya nasip olmayacak bu istikrarlı başarını neye borçlusunuz?

     Her futbolcuya nasip olmayacak bir istikrara sahibim çünkü, başarının da bundan kaynaklandığını düşünüyorum. Genellikle camiaası, taraftarı, hedefleri olan takımları tercih ediyorum. Bu başarılarda takımlardaki takım arkadaşlarımın emekleri de çoktur. Bu bakımdan şanslı olduğumu düşünüyorum.

Kariyerinde 4 yıllık bir Antalyaspor serüveni bulunmaka. Antalyaspor yıllarınızda takım, arkadaşlarınızla ilişkileriniz ve taraftar hakkındaki yorumlarınızı alabilir miyim?

     Kariyerim açısından en güzel yıllarımın geçtiği Antalyaspor'un yeri bende ayrı olacaktır. Kendi adıma keyifli bir kariyer ve şampiyonluk yaşama başarısını yakaladım. O sene takım olarak Antalyaspor tarihine geçtik. Taraftar ve oyuncu bütünleşmesini takım olarak başarmıştık. Tesis bakımından da imkanları olan başarılı bir kulüp. Mehmet Özdilek, Antalyaspor adına maddi manevi destek veren isimlerden biri oldu. Eşim de Antalyalı olduğundan Antalyaspor'a karşı duygularım farklıdır.

PTT 1. Lig'den ve Süper Lig’den en çok beğendiğin oyuncular kimler?

     Kendi mevkim adına Selçuk İnan'ı karakter, kişilik ve oyun bakımından beğeniyorum. Süper Lig ve PTT 1. Lig'de çok kaliteli isimler bulunmakta, yerli oyunculara haksızlık yapıldığını düşünüyorum. Türk oyunculara yeteri kadar değer verilmediği kanaatindeyim..


Hem Süper Lig'de hem alt liglerde forma giymiş bir isim olarak ligler arasındaki farkları okucuylarımıza aktarır mısın?

     Ligler arasında kalite farkı olduğunu düşünüyorum. Futbolcu bakımından alt liglerdeki isimlerde özgüven eksikliği ve kendilerine bakması açısından sıkıntılar olduğunu söyleyebilirim. Ücretler bakımından üst liglerde sıkıntı yaşanmamakta. TV ve genel olarak medyanın alt ligleri yeterince desteklemediğini düşünüyorum.

Maçlar ve antrenmanlar dışında özel hayatında neler yapmayı seversin, hobilerin nelerdir?

     Ailemle vakit geçirmeyi seviyorum. Çocuğum ve eşimle vakit geçirmek en büyük hobilerim arasında diyebilirim.

Bu keyifli sohbet ve bize zaman ayırdığın için teşekkürler. Son olarak senin okuyucularımıza iletmek istediğin bir şey var mı?

     Beni röportaj yapmaya layık gördüğünüz için ben sizlere teşekkür ederim. TransferMerkez olarak sitenizi takip ediyorum. Alt liglerin ve futbolcularının arkasında durduğunuz için sizleri tebrik ediyorum. Biz emekçi futbolcular olarak sizler gibi destekçilere ihtiyacımız var. İyi yayınlar..
Röportaj: Oğuzhan ARSLAN
Bu röportaj TransferMerkez.com tarafından yapılmıştır, tüm hakları saklıdır. İzinsiz kullanılamaz.
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder