1 Ekim 2013 Salı

Juventus-Galatasaray Maç Öncesi Analiz

     Bir Şampiyonlar Ligi haftası daha geldi çattı. Sezonun 2. maçları oynanırken Juventus sahasında Galatasaray'ı ağırlayacak. Juventus'ta hafta sonu oynanan Torino maçının kazanılmasıyla moraller yerinde. Rakip Galatasaray ise Fatih Terim'i göndererek tam bir kaosla boğuşuyordu ki bu maç öncesi Mancini ile anlaşarak hoca problemini bu maça taşımamış oldular. Fakat bu hamlenin 1-2 günde ne kadar faydası olur, ne kadar reaksiyon gösterir orası merak konusu. Galatasaray için ilk akla gelen handikap bu.

Taktiksel üstünlük Juve'de...
     Öncelikle Juventus'un Avrupa'da hatta Dünya'da 3-5-2 sistemini en iyi oynayan takım olduğunu artık herkes kabul ediyordur sanırım. Antonio Conte yönetiminde 3 sezondur bu sistemi benimseyen bir Juventus var sahada. Galatasaray ise Fatih Terim yönetiminde çift forvet oynamaya alışmış olmasıyla beraber hoca değişikliği ve bu deplasmanın zorluğundan ötürü bir sistem değişikliğine gidileceği aşikâr. Bu anlamda Juventus'un taktiksel olarak bir adım önde olduğunu söylemek için alim olmaya gerek yok. Hücum varyasyonlarını ve hızlı pas trafiğini iyi yönetirlerse açıkçası Galatasaray'ın işinin zor olduğunu söylemek gerekir.

Gelelim işin teknik kısmına...
     Galatasaray'ın sahada en büyük kozu önde baskı ve kapılan toplarla hızlı hücum. Yani oyunu rakip yarı sahada oynamak. Bu sistem Türkiye'de çok işe yarıyor fakat Juventus sistemi Galatasaray'a ters gelmeye müsait bir sistem. Juventus'un oyun anlayışından bahsedecek olursak topu defans bölgesinde fazla dolandırmadan, orta sahada Pirlo ve Vidal gibi üstün pas yeteneklerine sahip oyuncularla hızlı bir şekilde topu rakip yarı sahaya taşıyıp, kanattan gelecek oyuncular Asamoah ve Lichtsteiner'in desteğiyle forvet oyuncularını kolayca gol pozisyonuna sokan bir futbol anlayışı var. Eğer kanat bindirmeleri yeterli olur ve yukarıda da bahsettiğim gibi hızlı pas trafiğini iyi yönetirlerse Galatasaray'ın önde basması ciddi bir dezavantaj olur ve Juventus'un işini kolaylaştırır. Bu nedenle Galatasaray açısından bakacak olursak çift forvetle önde basmak yerine tek forvetle oyunu kendi yarı sahasında kabullenip kapılacak toplarla kontra atak yakalamak daha mantıklı görünüyor -ki büyük olasılıkla oyun anlayışı bu olacak. Forvetin çift mi tek mi olacağını ise maç saatinde görebileceğiz.


Eksikler ve şahsi tahminim...
     Juventus'ta maç öncesi Martin Caceres ve sakatlığı tam geçmeyen Marchisio dışında eksik oyuncu bulunmazken, Torino maçında sakatlanan Tevez'in oynayıp oynamayacağı maç saatinde belli olacak. Galatasaray'da ise Hamit dışında önemli bir eksik bulunmuyor. 

       Saha içinde ne olur ne biter izlerken görebiliriz. Ama mevcut duruma bakılacak olursa, Galatasaray kaos ortamından yeni yeni çıkıyor. Bu sene Real Madrid'den sonra en dişli rakibiyle oynayacaklar. Juventus ise iyi durumda. Derbi morali, saha ve seyirci avantajıyla rahat bir galibiyet alacağını tahmin ediyorum.
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder