27 Ekim 2013 Pazar

Maç Analizi: Gaziantep BŞB - Şanlıurfaspor

       Maça agresif başlayan Şanlıurfaspor, ilk dakikalarda yaptığı faullerle rakibine fazlaca duran top şansı verdi ancak ev sahibi ekip bu şansları pek iyi kullanamadı. İlerleyen dakikalarda Kenan Aslanoğlu’nun önderliğinde kontrolü eline alan Gaziantep BŞB 34. dakikadan sonra oyunun kontrolünü sarı yeşilli ekibe kaptırdı. Bunda Kenan Aslanoğlu'nun sakatlanarak oyundan çıkmasının payı büyüktü. İlk yarının sonlarına doğru baskısını arttıran Şanlıurfaspor aradığı golü bulamadı ve ilk yarı 0-0 beraberlikle bitti.

       İkinci yarıya hızlı başlayan taraf Şanlıurfaspor oldu. Banahene ile çok net pozisyonlara giren konuk ekip bu fırsatları değerlendiremedi. Aynı şekilde ev sahibi ekip de Abdullah Halman ile net pozisyonlara girdi fakat sonuç alamadı. Maçın son 20 dakikası ortada giderken Ömer Can Hoca’nın yaptığı Sankoh/Sedat değişikliği ile tekrar toparlanan Şanlıurfaspor 82. dakikada Banahene’nin ayağından bulduğu golle durumu 1-0 yaptı ve maçı kazanmayı başardı.

Şanlıurfaspor
       Şanlıurfaspor’da bir isim dikkat çekiyor ki bahsettiğim kişi 37 yaşına gelmiş üstelik maç eksiği olan bir isim: İzzet Kaya. İzzet, tartışmasız günün en iyi ismiydi. Ön plana çıkan bir diğer isim Banahene’ydi. Banahene günün çalışkan isimlerindendi. Sankoh’a da değinmeden olmaz. Sankoh, Şanlıurfaspor’un orta sahasındaki sigortadır. Şanlıurfaspor adına kötü bir isim söylemek gerekirse sol bek Onur Güney'in bu maçta bir hayli pasif kaldığını söyleyebiliriz.

Gaziantep BŞB
       Takım halinde kötü bir performans sergilemediler ancak yakaladıkları fırsatları değerlendiremeyince bu yenilgi kaçınılmaz oldu. Kenan Aslanoğlu oyunda kaldığı sürede çok etkiliydi. Vedat Budak çok koştu, pres yaptı. Aynı şekilde Abdullah Halman da gösterdiği mücadele ile rakip defansı yordu, gol pozisyonlarına girdi ancak golü bulamadı.

Hakemler
       Banahene’nin golüne kadar olan bölümde normal, her iki tarafa da eşit bir maç yöneten hakem Süleyman Abay'ın, golden sonra insiyatif hakkını hep ev sahibi ekipten yana kullandığı görüldü.

Teknik Direktörler
       Şanlıurfaspor'da Ömer Can Hoca’nın kadroda yaptığı radikal değişiklikler işe yaramış gözüküyor. Kadro seçimi ve oyuncu değişiklikleri yerindeydi, kazanılan 3 puanda önemli pay sahibi oldu. Gaziantep BŞB.Spor'da ise Suat Kaya doğru hamleler yapamadı. 34. dakikada sakatlanarak oyundan çıkan Kenan’ın yerine stoper oynayan Cihan Can’ı alması takımın kimyasını bozdu.

       Son olarak taraftarlara bir paragraf açalım. Geçen sezondan beri devam eden gerginlik bu maçta da sürdü. Maç sonrası Gaziantepli taraftarların Şanlıurfasporlu taraftarları taşıyan otobüse yaptıkları çirkin saldırı onlara yakışmadı.
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder