1 Ekim 2013 Salı

Süper Lig Panorama | 6. Hafta

Haftanın Takımı: Antalyaspor
       Sezon başladığından beri galibiyet alamamış bir takım olmalarına rağmen Beşiktaş karşısında oyunu bütün maç boyunca kontrol ederek sonuna kadar hak ettikleri bir galibiyet aldılar.

Haftanın Teknik Direktörü: Samet Aybaba
       Beşiktaş‘ı çok iyi tanımasının avantajını iyi kullanan tecrübeli teknik adam rakibi çok doğru analiz ederek  oyuncularını maça son derece iyi bir şekilde hazırlamış. Beşiktaş’ın yüksek tempoda çok etkili oynadığını bilen Samet Aybaba  oyunu başından sonuna kadar düşük tempoda tutarak rakibin istediği oyunu bir türlü oynayamamasını sağladı.

Haftanın Oyuncusu: Lamine Diarra
       Antalyaspor‘a geldiği ilk günden beri çok etkili bir oyun ortaya koyan Diarra ne kadar kaliteli bir oyuncu olduğunu Beşiktaş karşısında bir kez daha gösterdi. Boş alan bulduğunda ligimizin en tehlikeli oyuncularından olan yıldız oyuncu Beşiktaş karşısında kendi hazırladığı pozisyonlar sonucu attığı iki gol ile takımına galibiyeti getirdi. Güçlü ayağı sağ ayağı olmasına rağmen sol ayağıyla yaptığı düzgün vuruşlarla da fark yaratıyor.

Haftanın Hakemi: Serkan Çınar & Deniz Çoban
       Yeni jenerasyon hakemlerden olan Serkan Çınar da yönetmiş olduğu Gençlerbirliği – Fenerbahçe karşılaşmasında kritik pozisyonları çok doğru bir şekilde yorumladı. Fenerbahçe‘nin atmış olduğu gol nizamiydi. Gençlerbirliği’nin penaltı beklediği pozisyonda ise topun vücuttan geldiği için penaltı verilmemesi normal. Benzer bir pozisyonu Rizespor maçında Galatasaraylı Dany de yaşadı ama penaltı verilmedi.

       Yönettiği maçlarda sergilediği performans sürekli tartışılan bir hakem olan Deniz Çoban hafta sonunda yönetmiş olduğu Elazığspor – Sivasspor karşılaşmasında kariyerinin zirvesine çıktığını söyleyebiliriz. 90 dakika boyunca 3 kez penaltı noktasını gösteren tecrübeli hakem hem penaltı kararlarında hem de göstermiş olduğu kartlarda yüzde yüz haklıydı.

Haftanın En Güzel Hareketi: Hakan Arıkan
       Almeida‘nın kendisine yapmış olduğu hareket sonrasında hakeme sarı karta gerek olmadığını söylemesi bence sadece bu haftanın değil sezonun da en güzel hareketi olacaktır. Ülkemizde futbol ahlakının dibe vurduğu bir dönemde Hakan Arıkan‘ın sergilediği bu davranış umarım tüm meslektaşlarına örnek olur. 

Haftanın En Kötü Hareketi: Çağlar Birinci
       Elazığspor – Sivasspor karşılaşmasında Çağlar Birinci‘nin rakibini tamamıyla futbol dışı olarak tekmelemesi kesinlikle bu haftanın kötü hareketiydi.  Umarım Çağlar Birinci pozisyonun tekrarını izlemiş ve fazlasıyla pişmanlık duymuştur.

Haftanın İyileri
Trabzonspor‘un oynadığı futbol ve seri galibiyetler serisi
Mütevazi kadrosuyla her hafta herkesi şaşırtmaya devam eden Akhisar Belediyespor
Ertuğrul Sağlam ve Eskişehirspor‘un çok zor bir fikstürden alınlarının akıyla çıkmaları
Çaykur Rizespor‘un yeni kurulan bir takım olmasına rağmen ligin en kompakt yapıda oynayan takımların başında geliyor olması ve puan tablosundaki yeri

Haftanın Kötüleri
Galatasaray‘da Burak Yılmaz ve Wesley Sneijder‘in her hafta kötüye giden performansları
Bursaspor‘un sergilediği kötü performans ve Christoph Daum
İlhan Cavcav‘ın Gençlerbirliği – Fenerbahçe karşılaşması sonrası yaptığı açıklamalar
Ligin en kaliteli takımlarından biri olan Kasımpaşa‘nın teknik patronu Shota Arveladze‘nin istikrarsız performansı.

Hazırlayan: Enes YALİHUYUK
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder