20 Ekim 2013 Pazar

Röportaj: Ahmet Görkem Görk (Elazığspor)

      Transfer Merkezi Dergisi'nin bugünkü konuğu, Elazığspor'un başarılı stoperi Ahmet Görkem Görk. Futbola Galatasaray alt yapısında başlayan Görkem, alt liglerde birçok takımda forma giydikten sonra Elazığspor ile Süper Lig'de gösterdiği başarılı performansla herkesin dikkatini çekmeyi başardı. Elazığspor kaptanı ile Oğuzhan Arslan'ın yaptığı bu keyifli röportajı hep birlikte okuyalım.

Merhabalar Ahmet Görkem Görk, bizlere futbola başlama öykünü anlatır mısın?

       Merhabalar TransferMerkez okuyucuları. Herkes gibi bende futbola sokak aralarında başladım. Daha sonra Galatasaray seçmelerini kazandım ve futbola ilk adımımı böylece atmış oldum.

Alt yapılardan Süper Lig'e uzanan kariyerinde en çok kimlerin sana katkısı oldu. Buralara gelmende hangi hocaların daha çok rolü var sence?

       Tabi ki çalıştığım tüm hocaların bende emeği vardır fakat Metin Yıldız’ı (Eski Galatasaraylı Büyük Metin) kendi adıma ayrı bir yere koyarım. Eğer o olmasa şu an futbol ile alakam yoktu. Ayrıca Senih Yaban, Ahmet Keskinkılıç, Recep Yazıcı sayabileceğim isimler. Bu isimlerin hepsi benim için çok önemli diyebilirim.

Kariyerin boyunca birlikte oynadığın futbolcular içinde stoper mevkinde en iyi anlaştığın takım arkadaşın hangisiydi sence?

       Ben futbol hayatım boyunca Rizespor ve Adanaspor takımları haricinde her takımda başarılı oldum ve yanımda oynayan arkadaşlarımla, takımımla önemli başarılara imza attık. Aralarından örnek vermek gerekirse; Tayfun, Taner, Volkan Koçaloğlu, Fabio Bilica ve Sedat Bayrak ile sahada çok iyi anlaşıyordum.

Seninle birlikte futbola başlayanların pek çoğu bugün başka şeylerle uğraşıyor. Seni onlardan ayıran ve bugünkü noktaya gelmeni sağlayan farkların nelerdi?

       Alt yapılarda sayamadığım kadar futbolcu harcandı. Bunda alt yapılardaki hoca yetersizliği, oyuncuya yaklaşımlar, oyuncunun beslenmesi, dinlenmesi ve aile yapısı önemli kriterler. Bu şartlardan bir tanesi olmazsa bile futbolcu olmak çok zor. Ülkemizde çok yetenekli oyuncular var ancak bizler o eğitimi veremiyoruz, benim alt yapıda bir çok arkadaşım çalıştıktan sonra dinlenmeden yemek yemeden alt yapıya gelip idman yapıyordu. İşte size bir neden, Avrupa'da böyle şeyler yok. Benim kendi adıma en büyük hayalim, imkan verilirse oyuncu yetiştirmek.

Futbol kariyerine Galatasaray alt yapısında başlamış bir isimsin. Genç yaşlarda Galatasaray formasını giymiş başarılı bir oyuncu olarak, bizlere Galatasaray yıllarını, A takım oyuncularıyla ilişkilerini anlatır mısın?

       Galatasaray alt yapısının bana kattığı çok şey olmadı açıkçası bana çok değer vermediler. A takımda fazla idmana çıkamadım o yüzden futbolcular hakkında detaylı ifadeler kullanamayacağım.

Takımın Elazığspor Spor-Toto Süper Lig’in başarılı takımlarından ve bu sezon oynadığı futbolla adından söz ettirecek gibi görünüyor. Kendi adını ve takım olarak hedeflerinizi okuyucularımıza aktarır mısın?

       Bizim geçen sene çok iyi uyum sağlamış bir kadromuz vardı. Bu kadro yönetimimiz tarafından yeterli görülmedi ki yeni ve genç kardeşlerimiz takımımıza katıldı, bu sene adımızdan söz ettirmek zor olabilir çünkü tecrübesiz bir takımız, amacımız bu sene Süper Lig'de kalıcı olabilmek. Bunu başarabilecek genç ve dinamik bir kadromuz var. Arkadaşlarımızla beraber bunu rahatça başarırız inşallah.

Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada Felipe Melo'ya yönelik bir tweeti RT yapman basına yansımıştı. O konu hakkında neler diyebilirsiniz?

       Benim o kişiyle bir sorunum olmaz çünkü kendisini tanımıyorum. Bir kardeşim yazmış, onun köpekleri pitbull ancak yanlış anlaşıldı. Çok da önemli değil isteyen yanlış anlasın. -ki o kişi kendine zaten köpek diyor sık sık köpek taklidi yapıyor, demek ki adam kendini köpek olarak görüyor. Bizde hayvanlara saygı sonsuzdur. Bende 2 tane Kangal var aman Kangallarla kimse karşı karşıya gelmesin. O yüzden tekrar söylüyorum o kişiye karşı bir söylemim olmaz bu sözü arkadaşım o kişiye demedi ama öyle anlaşıldı.

Kariyerinde bugüne kadar birlikte oynadığın, seni en çok etkileyen oyuncu kimdi?

       Bir çok oyuncu sayabilirim, şöyle denir ya: "Adam gibi adam’’ tabirini hakeden isimler. Erdal Sezek, Orhan Ak, Tolga Özgen, Sedat Bayrak, Eren Aydın, Mustafa Sarp, Bülent Ertuğrul gibi çok isim sayarım. Futbolculuk benim için çok önemli değil ama bu isimler futbolcu olarak da beni etkilemiştir.

Başarılı performansınla kısa bir süre içinde Elazığspor taraftarının gözünde özel bir yere sahip olmayı başardın. Peki senin Elazığspor taraftarları hakkındaki düşüncelerin neler?

       Öncelikle insanlığın çok üst düzede olduğu çok vefalı bir şehir Elazığ. Burada taraftarların kalbine girmen için iyi futbolculuk dışında davranışların çok önemli. Ben daha önce Boluspor'da, Konyaspor'da oynadım, buralara deplasmana gittiğimde maç içinde hala bana çiçek verir taraftarlar, böyle şeyleri Elazığ'da da yaşıyorum. Hepsi beni çok seviyor, çok değer veriyor. 1 sene önce takımdan ayrılmak üzereyken taraftarların baskısıyla burada kaldım, onlara çok teşekkür ederim.

Biraz da Türk futbolu hakkında konuşalım istersen. Türk futbolu son yıllarda genel olarak bir düşüş içinde. Sence bu neden kaynaklanıyor? Çözüm için neler yapılabilir?

       Türk futbolu böyle devam ederse 20 sene sonra dünyada en kötü milli takımlar seviyesine gelecek bence çünkü alt yapı diye bir şey yok. Evet, oyuncu yetişiyor fakat sıradan oyuncular çıkıyor, Robben çıkmıyor mesela veya bir Nesta tarzında defans oyuncuları çıkmıyor. Burada tek suç federasyonun, üzülerek söylüyorum, bu şekilde devam edersek 20 sene sonra Burkina Faso ile çekişiriz..

       Çözüm çok basit esasında, alt yapılara düzenlemeler gelmesi gerekir. Alt yapı hocalarının Avrupa'ya gönderilmesi lazım, detaylı bir eğitim almaları gerek. Şua n alt yapı hocaları diyorlar ki bizde Avrupalılar gibi idmanlar yapıyoruz ama olay idmanda değil. Avrupalı hocaların davranışlarını bile öğrenmemiz gerek. Düşünün çok ince ayrıntılar bunlar ama gerçek bu. Mesela kulüplerin borçları var ve alt yapıda yemek zor çıkan takımlar var. Bunlar küçük nüanslar ama futbolcu böyle yetişir, gelişim çağındaki oyuncular dinlenmeli.

       Alt liglere, amatörlere tesisler yapılmalı, bu oyuncuların ailelerine bakılmalı çünkü aileler fakir ve küçük futbolcu adayları beslenemiyor, dinlenemiyor. Bizim milli takımlarımızda Avrupa'da oynayacak dayanıklı, kuvvetli futbolcu yok. Bir tek Arda Turan bu kriterlere uyuyor, başka da yok. Galatasaray’da oynayan herhangi bir Türk bir oyuncu söyleyin bana, Milan'da Liverpool'da kadroya girebilecek kim var? İşte sıkıntı burada, biz kendimizi futbolcu zannediyoruz. Olay bu, sadece yetenekle kendimizi büyük futbolcu görüyoruz ama o kadar basit değil. Çok şey diyebilirim ama daha fazla tepki almayalım (Gülüşmeler )

Hem Süper Lig'de hem alt liglerde forma giymiş bir isim olarak ligler arasındaki farkları okuyucularımıza aktarır mısın?

       Çok önemli farklar var ama bu yabancı oyuncu seviyesinde. Mesela bir Fernandes bir Muslera, bir Kuyt bunlar süper ligin kalitesini arttırıyor. Tabi ki kaliteli Türk oyuncular da var, mesela Gökhan Gönül, Selçuk İnan, Burak Yılmaz. Birkaç istisna Türk isim de var ama bu ligi kaliteli yapan daha çok yabancı oyunculardır. Yoksa PTT 1. Lig'de forma giyen bir çok yerli isim Süper Lig'de de forma giyse sırıtmaz, idare eder.

Futbolun dışında hayatında neler var? Nelerden hoşlanırsın, boş zamanlarında neler yaparsın?

       Ben çok tembel biriyim, evde oturmayı çay içmeyi çok severim. Eşim tam tersi, o da gezmeyi dolaşmayı çok sever ama birbirimize anlayışla yaklaşıyoruz ve ben onun istediğini yapıyorum. İslam tarihi beni çok etkiler, okuma alışkanlığım alt seviyelerde ama kamplarda kitap okumaya çalışıyorum.

Bu keyifli sohbet ve bize zaman ayırdığın için teşekkürler. Son olarak senin okuyucularımıza iletmek istediğin bir şey var mı?

       İnsan işinde çalışkan olmalı tatillerde tembel olabilir, son sözüm budur bana ait bi sözdür (gülüşmeler) Herkese teşekkür ederim, sizlere de iyi yayınlar dilerim.
Röportaj: Oğuzhan ARSLAN
Bu röportaj TransferMerkez.com tarafından yapılmıştır, tüm hakları saklıdır. İzinsiz kullanılamaz.
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder