23 Ekim 2013 Çarşamba

Röportaj: Alparslan Emre Çapar‏ (Yozgatspor)

       Transfer Merkezi Dergisi'nin bugünki konuğu Bucaspor alt yapısından yetişen ve bu sezon kiralık olarak Yozgatspor forması giyen 1994 doğumlu sağ bek Alparslan Emre Çapar. Geçmiş yıllarda U16 ve U17 milli takımlarımızda da forma giyen genç yetenekle Ümit Şengün'ün yaptığı röportajı hep birlikte okuyalım.

Futbola başlama hikâyeni bizlere anlatır mısın?

       Babam, Aydın’da amatör kümede oynamış futbola yatkınlığı olan eski bir oyuncuydu. Mahallede sürekli top oynadığımı bildiği için beni 7 yaşında Aydınspor alt yapısına yazdırarak futbola başlamamı sağladı. Böylece ilk adımı babam sayesinde atmış oldum.

Futbolcu olmanda ve bugünlere gelmende senin üzerinde katkısı olan kişiler kimler sence?

       Öncelikle en büyük idolüm babamdır. Çalışkanlığı ile hep örnek olmuştur bana. Bucaspor’a transferimde yardımcı olan alt yapı hocam İbrahim Gülümser ve o dönemde Aydınspor’da profesyonel takımı çalıştıran Murat Gürkan Zora  futbolcu olmamda katkısı olan diğer önemli isimlerdir benim için.

Türkiye'nin önde gelen alt yapılarından Bucaspor'dan çıkan bir oyuncusun. Buca Akademi'nin diğer alt yapılardan farkları neler?

       Buca Akademi'de her şey profesyonel olarak yapılır. Üst düzey hocalar mükemmel oturtulmuş bir sistem var orada. Bucaspor’un altı yapısı bu yüzden Türk futbolu için velinimettir.

Henüz genç bir oyuncusun, ilerisi için hedeflerin neler?

       Herkes gibi benim de hedeflerim var. Öncelikle alt yapısından yetiştiğim takım olan Bucaspor’un formasını giymek başlıca hedeflerimden bir tanesi. Diğer büyük hayalim, A milli takımda yıllarca oynayıp ülkemi en iyi şekilde dışarıda temsil etmek.

Saha içinde kendinde beğendiğin, iyi olduğunu düşündüğün yönlerin nelerdir?

       Süratli bir oyuncuyum. Hırsımla, mücadele isteğimle ekili oluyorum, asla kaybetmek istemiyorum. Bir savunma oyuncusu olmama rağmen; gol atıp attırmayı seviyorum. Hücuma çıkıp adam eksiltmek, orta yapmak ve etkili olmak kendimde beğendiğim yönler.

3. Lig'de oynayan bir oyuncu olarak, federasyonun yeni yaş uygulamasını doğru buluyor musun?

       Kesinlikle çok yanlış buluyorum, bu Türk futbolcusunun önünü kapatmaktan başka bir şey değildir. Süper Lige 10 yabancı, PTT 1. Lig'e 3 yabancı getiriyorsun ama alt liglerde Türk futbolcusunun ekmeğini elinden alıyorsun, böyle bir sistemi kabul etmek mümkün değil. Umarım bu yanlıştan bir an önce dönülür...

Milli takımda Abdullah Ercan Ve Ersun Yanal gibi önemli hocalarla çalışmak sana futbol yönünden neler kattı?

       İkisi de Türk futbolu için önemli teknik adamlar. Mükemmel bir tecrübe oldu benim için, kendimi geliştirmemde büyük katkıları oldu. Onlarla çalışmak büyük bir onur ve keyifti benim için. Buradan onlara da çok teşekkür ederim.

Saha içinde yaşadığın ilginç ya da komik bir anınızı anlatır mısın okuyucularımıza?

       Bucaspor’da oynadığım dönemde birçok komik olay yaşadım. Mustafa diye bir arkadaşım vardı, Türkiye Şampiyonası'nda final oynuyorduk. Konuşmasında biraz sıkıntı var; hakem faul verdi kendi sahamızdan koştu geldi konuşamadı hakeme ama hakem ona sarı kart gösterdi. Takım arkadaşları olarak ona çok gülmüştük.

Yozgatspor taraftarlarından beklentilerin neler? Onlara bizim aracılığımızla iletmek istediğin bir şey var mı?

       Yozgat tam bir futbol kenti, taraftarlar çok ateşli. Bu takımın ve bu şehrin bir parçası olmaktan gurur duyuyorum. Sezon sonunda onlara şampiyonluk yaşatmak istiyoruz.

Kendi mevkiinde örnek aldığın ya da izlerken keyif aldığın oyuncular kimler?

       İyi bir bek olduğu için Türkiye’den Gökhan Gönül’ü; Avrupa’dan ise Cristiano Ronaldo’yu örnek alıyorum.

Maçlardan önce yaptığın bir totem ya da uğurun var mı?

       Hayır, öyle bir alışkanlığım yoktur. Maçtan önce annemi ararım hayır duasını alırım. Maçtan önce de duamı eder, elimden geleni yapmaya çalışırım.

İyi anlaştığın, birlikte vakit geçirmeyi sevdiğin futbolcu arkadaşlarında bahseder misin bize?

       Gençlerbirliği’nden Ahmet Yılmaz Çalık, Bucaspor’dan Kemal Mert Özyiğit milli takımda uzun süre beraber olduğum arkadaşlarım, çok iyi insanlardır. Onlarla vakit geçirmek büyük keyif.

Antrenman ve maçlar dışında boş kalan zamanlarını nasıl değerlendiriyorsun?

       İzmir’de oynadığım zamanlarda ailem ile vakit geçirmekten büyük keyif alırdım.Yimpaş Yozgatspor’a kiralandığım zaman içerisinde ise boş zamanlarımı PES ve FİFA oynayarak değerlendiriyorum.

TransferMerkez.com sitemizi ya da dergimizi takip ediyor musun? Değişmesini ya da ağırlık vermemizi istediğin bir yer var mı?

       Twitter ve Facebook üzerinden  takip etme fırsatı buluyorum sitenizi. Bütün son dakika haberlerini, maç skorları ve istatistikleri sizden öğreniyorum. Bu sitede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Bu keyifli sohbet için teşekkürler ederiz. Son olarak senin eklemek istediğin bir şey var mı?

       Bu röportajdan ben de büyük keyif aldım. Emeği geçen herkese teşekkür ederim, iyi yayınlar.
Röportaj: Ümit ŞENGÜN
Bu röportaj TransferMerkez.com tarafından yapılmıştır, tüm hakları saklıdır. İzinsiz kullanılamaz.
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder