2 Ekim 2013 Çarşamba

Röportaj: Safa Yıldırım (Sivas 4 Eylül)

       Transfer Merkezi Dergisi'nin bugünkü konuğu sezon başında Sivasspor'dan Sivas 4 Eylül Belediyespor'a kiralanan başarılı savunma oyuncusu Safa Yıldırım.

       Lige çok iyi bir başlangıç yapan Sivas 4 Eylül'de performansıyla dikkat çeken 1993 doğumlu genç stoper ile Oğuzhan Arslan'ın yaptığı röportaj sizlerle..

Merhabalar Safa Yıldırım, bizlere futbola başlama öykünü anlatır mısın?

       Merhabalar.Futbola 11 yaşında Sivas'ın köklü kulüplerinden olan Demirspor'da başladım. Burada uzun süre oynadıktan sonra Sivasspor'a transfer oldum ve profesyonelliğe ilk adımı atmış oldum.

Alt yapılardan bugünlere gelene kadar kariyerinde sana en çok kimlerin katkısı oldu. Gelişiminde en çok hangi hocaların daha çok rolü var sence?

       Öncelikle Demirspor'daki hocalarım Yadigar hocam, Orhan Önemlibıçak hocam ve Ahad Kömürlüoğlu hocamın bende emeği çoktur. Yine Sivasspor'daki Hakkı Hocaoğlu Hocama da, benim üzerimdeki emeği ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Son olarak en büyük destekçim olan ağabeyime de sizler aracılığı ile teşekkür etmek istiyorum.

Seninle birlikte futbola başlayanların pek çoğu bugün başka şeylerle uğraşıyor. Seni onlardan ayıran ve bugünkü noktaya gelmeni sağlayan farkların nelerdi?

       Çalışmak, sabır ve azim. Bu üçünü eksiksiz bir şekilde yerine getirdiğiniz taktirde hiç kuşkunuz olmasın istediğiniz yere gelirsiniz. İstek ve çalışmak çok önemli. Bir an bile karamsarlığa hayal kırıklığına yer vermeyeceksiniz. Bunları yerine getirmeyenler yetenekli olsalar bile bir süre sonra futbolu bırakıyor veya kayboluyor.

Sezon başında Sivasspor'dan Sivas 4 Eylül Belediyespor'a kiralandın ve takım olarak sezona çok iyi bir başlangıç yaptınız. Sivas 4 Eylül kariyerin ve takımın hakkındaki yorumlarını okucularımıza aktarır mısın?

       Takım olarak Alaettin Çiçek hocamızın eşliğinde ligin ilk haftasından bu yana müthiş bir hava yakaladık. Bunda en büyük pay sahibi hocalarımız ve takımdaki abilerimiz diyebilirim. Çünkü burada abi kardeşlik eşliğinde devam eden bir aile ortamı var. Bu bir takımın var olabilmesi için en büyük etken ve bizim bunu başardığımızı düşünüyorum. Buradaki hedefim ise öncelikle takım olarak ligi en iyi şekilde üst sıralarda tamamlamak eksiklerimi giderip seneye Sivasspor'a daha güçlü bir şekilde dönmek istiyorum

Sivas 4 Eylül Belediyespor düşük maliyetlerle kurulmuş fakat genç ve yetenekli oyuncuları kadrosuna toplamış bir takım. Şu ana kadar ligde en az gol yiyen takım konumundasınız ve bir savunma oyuncusu olarak senin de payın çok fazla. Bu başarının sırları neler?

       Evet ligin başlaması ile iyi bir çizgi tutturduk ve çizgimizi devam ettirmek istiyoruz bunun içinde oldukça iyi çalışıyoruz şuan ligin en az gol yiyen takımıyız, 5 hafta geçti ve sadece 1 gol yedik. Burada önemli olan saha içindeki iletişimin üst düzey olması. Birbirimiz arasındaki iletişim kopmadığı sürece hata yapma ve gol yeme olasılığımız oldukça düşük ve bunu şimdiye kadar oldukça başarılı bir şekilde gerçekleştirdik. Bu da bizim rakiplerimizden bir adım önde olmamızı sağlıyor.

Gelecekteki hedeflerinden bahsedebilir misin? Önümüzdeki yıllarda kendini nerede görüyorsun?

       Hedefim Süper Lig'de oynamak. Forma şansı bulmak bu sene kendimi Sivas 4 Eylül Belediyespor'da kanıtlayıp sözleşmemin devam ettiği Sivasspora uzun yıllar hizmet etmek, Sivasspor formasıyla kaptanlığa kadar yükselmek istiyorum.

Milli takımlar ve Süper Lig takımları adına stoper arayışının çok fazla olduğu ülkemizde, yerli stoperlerin eksikleri konusunda sıkça eleştiriler yapılıyor. Bir stoper olarak bu durumu nasıl yorumluyorsun?

       Yerli stoper ve üst düzey yerli futbolcu yetişmemesi Türk futbolu adına büyük bir sorun. Bunun sebebi alt yapıya gereken önemin verilmemesi. Alt yapıdaki zihniyetin değişmesi gerekiyor. Alt yapılardaki zihniyet günü kurtarma adına yapılan çalışmalar ve başarıya endeksli olması oldukça yanlış. Bunun yerine uzun vadeli düşünülse hem A takımlar için hem de Türk futbolu için oldukça başarılı çalışmalar ortaya çıkar diye düşünüyorum. Ayrıca genç oyunculara oynama şansı verilmesi ve biraz sabredilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Maçlar ve antrenmanlar dışında özel hayatında neler yapmayı seversin, hobilerin neler?

       Maç ve antrenmanlar dışında ailemle vakit geçirmek çok hoşuma gidiyor. Ayrıca boş zamanlarımda arkadaşalarımla vakit geçirmek ve Play-station oynamayı seviyorum.

Bu keyifli sohbet ve bize zaman ayırdığın için teşekkürler. Son olarak senin okuyucularımıza iletmek istediğin bir şey var mı?

       Ben teşekkür ediyorum benim için keyifli bir sohbet oldu size yayın hayatınızda başarılar dilerim.
Röportaj: Oğuzhan ARSLAN
Bu röportaj TransferMerkez.com tarafından yapılmıştır, tüm hakları saklıdır. İzinsiz kullanılamaz.
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder