11 Ekim 2013 Cuma

Scout Raporu: Andrija Balic (Hajduk Split)

       Dün akşam Beşiktaş ile Hajduk Split arasında oynanan hazırlık maçını izledim. Size bu maçta çok kısa süre sahada kalsa da kalitesini hemen belli eden bir genç yetenekten bahsedeceğim. Okuyucularımızın aklının ucunda kalmasını istediğim bir oyuncu çünkü önümüzdeki yıllarda Avrupa'da birçok takımı peşinde koşturacağını düşündüğüm bir isim.

       1997 doğumlu Andrija Balic geleceğin yıldızı olabilecek potansiyele sahip. Forvetin arkasında "10 numara" diye tabir edilen pozisyonda görev yapan genç yetenek tarz olarak ünlü Brezilyalı yıldız Kaka'ya fazlasıyla benziyor.

       Maçın 80.dakikasında oyuna giren Balic, topla ve topsuz alanda çok iyi, adam eksiltme özelliği fevkalade.
Özellikle birçok oyuncu da olmayan çevre kontrolü şaşkınlık verecek derecede üst düzeyde.En çok dikkatimi çeken de sahadaki kendinden emin tavırlarıydı. Bu yaşta kendisini bu kadar geliştirebilmiş olması ve kendine güveni çok önemli. Dünkü maç hazırlık maçı da olsa öyle yabana atılacak bir maç değildi, hatta Avrupa Ligi maçı gibi kıran kırana bir maç izledik. Balic de oynadığı kısa sürede farkını belli etti.

       Hajduk Split alt yapı hocalarına bu oyuncuyu yetiştirdikleri için, teknik direktör Igor Tudor'a da genç yeteneğe şans verip bizlere izlettirdiği için teşekkür ediyorum. Okuyucularımıza da bu oyuncuyu dikkatle takip etmelerini tavsiye ediyorum. Bol şanslar Andrija Balic..

Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder