7 Ekim 2013 Pazartesi

Teknik Analiz | WBA - Arsenal

       Wenger, Mesut Özil transferinden bir gece önce canlı yayında muhabire "Size güzel bir sürprizimiz olacak" demişti. Koca transfer sezonunda yapılan tek bir süpriz transfer. İşte o sürprizin takıma katılmasıyla son haftalarda arda arda galibiyetler alan bir takıma ortaya çıktı. Aşağıda, son 6 karşılaşmanın galibiyet ile sonuçlandığını görüyoruz. Elde edilen sonuçlar dışında oyunun da taraftarı fazlasıyla tatmin ettiğini söyleyebiliriz.


       İşte bu hava ile West Bromwich karşısına çıktı Arsenal. İlk onbir, gittikçe birbirine alışıyor gibi görünse de karşılaşma özellikle ilk 10 dakikada düşük tempoda oynandı.

       Aşağıda da görebileceğimiz gibi ilk on dakikada takım öne oynamakta çok zorlandı. Giroud'u bile ağırlıklı olarak orta alanda gördük.


       İlerleyen dakikalarda Arsenal öne oynamaya çalışsa da ilk yarım saat sonunda çok etkili anlar yaşanmadı. İki takım adına da ceza sahası içinde herhangi bir kaleci kurtarışı olmamış. Tek pozisyon 17. dakikada Mesut'un ligdeki asist rakamını 4'e yükseltecek pasına Giroud'un kötü vuruşu oldu. 


       İlk yarı sonuna baktığımızda, iki takımın da orta sahayı güçlü tutmaya çalıştığını, savunmalarını öne çıkartmaya çalıştığını görüyoruz. Özellikle Arteta'nın fark yaratıyor.



       İlk yarıda Arsenal %89 isabetli pas oranı ile oynarken (275/306), WBA'nın sadece 203 pas yaptığını ve %83'lük bir başarı ile oynadığını görüyoruz. Kilit paslarda ise iki takımda eşit gibi. 


       İlk yarıda Yacob'un golüne ikinci yarıda Wilshere güzel vuruşu artı biraz da şansı ile kontrpiyede kalan kaleci Myhill'i geçerek Arsenal adına eşitliği sağlayan isim oldu.

       Final istatistiiklerine bakacak olursak; Yakın pas başarılarına rağmen Arsenal çok daha fazla pas yaptı. Kilit paslarda ise eşitlik var. Daha az pas yapmasına rağmen WBA'nın Arsenal'e yakın bir topu öne oynama başarısını görüyoruz. ( WBA 156 - Arsenal 173)


       Bu kısa ilk yazıyı Giroud ve Mesut ile bitirmek istiyorum. Arsenal taraftarlarının önemli bir kısmı Giroud'u çok benimseyememişti. Ancak Wenger'i çok küçümsememek gerek. Bu sene özellikle orta alanında güçlenmesi ile çapraz koşuları çok etkili yapan, gol becerisi yüksek bir striker ortaya çıkıyor diye düşünüyorum.

       Geçtiğimiz yıla göre vuruşları gole dönüştürme oranında ciddi bir artış olmuş; %10'dan %28,6'ya yükselmiş. kilit pas, ki bir santrafor için önemli bir özellik sayılabilir; geçtiğimiz sene maç başına ortalama 1 iken, bu sene 1,7'ye yükselmiş. Dripling sayıları ve savunma anlayışında da gözle görülür bir artış var.


       Gelelim Mesut'a, gelir gelmez ne kadr önemli bir oyuncu olduğunu göstermeye başladı bile. 3 asist ile şu and Premier Lig'te asist krallığında 1. sırada.Bu karşılaşmada da sanırım tüm sezon boyunca görmeye alışık olacağımız bir tablo ile karşılaşıyoruz; 3. bölgede etkili ve fazla sayıda pas. Bu karşılaşmada yine sahanın 3. bölgede en fazla ve isabetli pas yapan oyuncusu oldu. 3 tane de kilit pas attığını görüyoruz.


       Arsenal, galibiyet serisini bu karşılaşma ile duraklattı. Ancak ben bu istikrarın devam edeceğini ve Arsenal'in bu sezon başarılı bir sezon geçireceğini düşünüyorum.  

       Şampiyonluk? Çok kolay değil ama neden olmasın... Yakın zamanda daha detaylı analizlerle görüşme üzere....
Yazar: İvan KİLE
Twitter: @Footballstatzz
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder