25 Kasım 2013 Pazartesi

Maç Analizi: Antalyaspor - Fenerbahçe

       İstikrar... Fenerbahçe için söylenebilecek doğrulardan biri istikrar kelimesi olabilir. Son dakikalarda gelen 4 galibiyette istikrar, deplasman maçlarında galibiyette istikrar, liderlikte istikrar... Peki Fenerbahçe Antalya deplasmanında neler yaptı?

       Maça çok iyi başlandı; Her oyuncu istekliydi, sık sık alan değiştirdiler, aradılar... ilk golü de 5. dakika da buldular.

       Genel dizilim çok farklı değildi. Topal'ın görevini Emre layıkı ile yerine getirdi. Alves ve Egemen'in arasına üçüncü stoper olarak girdi. Caner ve Gökhan ortasahaya dahil oldu. Emre belki çok ortalarda görünmedi ama takımın pas dağılımını organize eden adamdı. 96 kere topla buluştu,70 pas attı, %97 isabet ile oynadı.

       Fenerbahçe kendi pas başarı istatistiğinin de üzerine çıktı, 12 haftanın en isabetli pas oranını yakaladı (%91.23)

       Takım saha yerleşim mesafesi 58.64 metre, takımın genel olarak önde oynamaya çalıştığını söyleyebiliriz. Trabzonspor maçındaki ortalamadan (62 m) sonra  bu anlamda en iyi maçlardan biri oldu.


       Koşu mesafelerinde kendi ortalamasının altında kaldı, 108.1 km mesafe kat etti. 6 oyuncu 10 km üzerine çıktı. Bu rakamların 12 km'leri bulması gerekiyor. Nuri Şahin bu hafta 12 km ile Dortmund'un en fazla mesafe kat edeni oldu. Fenerbahçe orta saha oyuncularının bu mesafelere ulaşması gerek.


       Pas bağlantılarında Emre önemli rol aldı diye belirtmiştik. Cristian'da bu maçta "isteyen" oyuncuların başında geldi. Özellikle üçüncü bölgede ilk yarı sık sık baskı uyguladı.


       İkinci yarı bir türlü bulunamayan gol takıma negatif yansımış gibi görünse de rakamlar çok ta öyle olmadığını gösteriyor. İkinci yarı daha fazla topla oynandı, kaleye daha fazla şut denendi, ceza alanına daha fazla top atıldı,hücumda daha fazla topla oynandı, rakipten daha fazla top kazanıldı vs. Hemen hemen her veri ikinci yarıda daha olumlu bir tablo çizse de burada tartışılacak konu üretkenlik olmalı. Bu takım daha hızlı ve daha fazla skor bulabilir.

       Alper'in daha efektif işler yapması gerekiyor. Çok yetenekli, kendini geliştirecektir. Bu takımda pozisyonu gereği önemli bir konumda. Belki de pas istasyonlarında biri olma durumu olabilir. Ancak şu an için bu beklentileri kendi adıma tam olarak karşılamadı.

       Son birkaç cümle de Emenike'ye söylemek gerek. Eleştiriliyor. Kimi noktalar haklı, ancak dün ağırlığını tek bir pozisyonda bile olsa gösterdi, ne kadar etkili bir oyuncu olabileceğini, tabelayı değiştirecek vasıfları olduğunu hatırlattı. Bu takıma çok daha fazla şeyler verecektir.

Hazırlayan: İvan KİLE
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder