14 Kasım 2013 Perşembe

Altyapıda Fair-Play Örneği!

       Geçen hafta İnegölspor ile Karadeniz Güvenspor arasında oynanan U14 maçında ilginç bir olay yaşandı. Karadeniz Güvenspor, oyuncuları okul ve sınavlardan dolayı maça gelemediği için sahaya 9 kişiyle çıkmak zorunda kaldı. Bunun üzerine rakip İnegölspor U14 antrenörü Suat Güneş komiteden ve maçın hakeminden izin alarak maçın 3. dakikasında 2 oyuncusunu oyundan aldı. Alkışı hakeden bir fair-play örneğine imza atan Suat Hoca'nın bu hamlesiyle maç 9'ar kişiyle tamamlandı.

       Maçtan sonra konuyla ilgili görüştüğüm Suat Güneş; "İnegölspor olarak bugüne kadar hiç bir rakibimizi gözümüzde büyütmedik ve hiçbir rakibimizi küçümsemedik. Rakibimizin eksik oynaması ve bizim onlara üstünlük sağlamamız bizi mutlu etmeyecekti, o yüzden komiteden ve hakemden izin alarak 2 oyuncumu oyundan aldım. Bizim amacımız yukarılara ve Türk futboluna yetenekli ve karakterli futbolcular vermekse futbolcularımıza fair-playin ne demek olduğunu da öğretmemiz gerekiyor. Bunun için önce bizim onlara örnek olmamız gerekiyor. Biz hocalar olarak bu tür davranışlarda bulunursak onlar da bunun bilincinde büyür ve Türk futboluna daha faydalı birer futbolcu olarak yetişirler" şeklinde konuştu.

Geçen Sezon Fair-Play Ödülü Kazandırmıştı..
       Benzer bir olay geçen sezon Fenerbahçe ve Eskişehirspor U15 takımlarının Elit Akademi Ligi 13. haftasında oynadığı maçta yaşanmıştı. Eskişehirspor 65. dakikada sakatlık nedeniyle sahada 10 kişi kalınca Fenerbahçe U15 takımı antrenörü Tolga Şenbay, TFF yetkilileri ve hakemlerle görüşerek saha içinde 10'a 10 mücadele etmek istediklerini belirterek bir oyuncusunu kenara almıştı. Yaşanan bu olay sonrasında Fenerbahçe antrenörü Tolga Şenbay, Galatasaray'ın unutulmaz efsanesi Metin Oktay adına düzenlenen fair-play ödülünü almıştı. Dileriz liglerimizde bu tür fair-play örnekleri artar. Transfer Merkezi ekibi olarak her iki hocamızı da kutluyor, başarılarının devamın diliyoruz.
Haber: Emin ÖRNEK
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

2 yorum:

  1. Güzel bir röportaj kutluyorum emin bey sizi...

    YanıtlaSil
  2. Suat hocamı tebrik ederim, ayrıca emin kardeşimide yaptığı roportajdan dolayı kutlarım.

    Menejer Scout Uğur

    YanıtlaSil