3 Kasım 2013 Pazar

NBA İddaa Tahmin ve Analizleri

Indiana - Cleveland
       Indiana Pacers, 23 yaşındaki All-star oyuncu Paul George ile yaklaşık 90 milyon dolar karşılığında 5 yıllık sözleşme imzaladı. Bu anlaşmanın karşılığını uzun yıllar fazlasıyla görecekler. Roy Hibbert ile oluşturdukları boyalı alan savunmasına tempo kazandırarak kaos durumu oluşturuyorlar. Şuan henüz ısınma turları atıyorlar ki alışma dönemindeki aldıkları 2 galibiyet oldukça önemlidir. Cleveland ise bu sezon ümit veren bir yapılanma ile sezona giriş yaptı. Tek yapmaları gereken birlik beraberliği sağlamak onun dışında potansiyeli olan bir takım düşüncesindeyim.

       Karşılaşmaya dönecek olursak, Indiana bu gece zorlanacak diye düşünüyorum. Cleveland bench katkısı az olan bir ekip bu sebeble patlama yapılamıyor. Bugün eğer rotasyon içinde doğru bir dağılım sağlanırsa galip dahi gelebilirler. Indiana'ya karşı tempoyu yukarıda tutacaklarını düşünüyorum. Savunma yapmaları dahilinde, Indiana'nın ağız kokusunu çekeceklerinden şüpheleri olmasın. Lance Stephenson, takım arkadaşlarını motive eden bir oyuncu. Bu içinde ki heyecanı oyun içinede yayarsa tabela durumları 3 haneli rakamlara ulaşacaktır. Çok didiklenecek bir mücadele olmadığını düşünüyorum. Savunma adına herhangi bir girişim olacğaını düşünmüyorum. Seyir zevki yukarıda hareketli bir maç izleriz ve tahminim toplam sayıda ÜST olur.

Philadelphia - Chicago
       Philadelphia, beklenmedik bir şekilde lige giriş yaptı. Takım içindeki pas uyumu ve trafiği bir makine gibi işliyor. Sezona oldukça sistemli çalışarak hazırlandıkları ortada diyebilirim. Bench katkısı tavan yapmış durumda, bu etkinlik devam ettiği sürece bu sezon önemli işlere imza atabilirler. Chicago ise yine kaba düzen oyunuyla karşımızda. Onları anlamıyorum bundan sonrada anlayacağımı hiç düşünmüyorum.

       Karşılaşmaya dönecek olursak, Phi'de 2009-2010 sezonundan bu zamana kadar takımda kalmayı başaran Thaddeus Young büyük bir inanmışlık örneği gösteriyor. NBA'de kendi takımını benimseyen ve kaybetmeyi kabullenemeyen takımın asıl sahibi olarak kendi gören oyuncuların olması çok ama çok önemlidir. Bu tarz oyuncular NBA'de el üstünde tutulur. Spencer Hawes, 2 maçtır potayla bütünleşti resmen! 14 Smaç! Savunma ve hücumda ortalama 10 ribaund ortalamasına sahip. Chicago bu maçta nasıl bir yol haritası çizer bilmem ama ev sahibi ekibin maça hızlı bir giriş yapacağından şüphem yok. Öncelikli tercihim İY 1. Bu bahsetmiş olduğum oyuncuların ruh hallerini iyi anlatabildiğimi düşünüyorum. Takım arkadaşlarını da ateşleyip maç içinde tempoyu kontrol etme yetkisine sahip olabiliyorlar. Miami bile dize gelmişken bu gazla neden bir devi daha yıkmasınlar! Koridorları darlaştırıp hücumda da dikine oynayarak sonuca gideceklerdir. Chicago boyalı alandaki sıkıntılarını halledememiş gözüküyor ki bu sorunu da çözmedikleri sürece bir noktaya gelmeleri çok zor.

 Portland - San Antonio
       Portland, dün gece ne yaptın sen öyle! Rakımı geçtim onca yol gel daha sonrasında Denver'ı evinde farklı yenmeyi başar! İşte bu yürek ister! Spurs ise organize olmakta sıkıntı yaşıyor. Aksayan noktalarının farkında olup da buna önlem almayı beceremeyen Gregg Popovich izliyoruz. Ön sezonda başarısz geçilmesinin sebebi, maç içindeki ruhani duyguları unutmuş olmaları diyebilirim. Eski ateşli günlerini umarım aratmazlar.

       Karşılaşmaya dönecek olursak, Portland çıldırmış! Geçtiğimiz sezon aslında potansiyellerinin ne seviyede olduğunu bizlere defalarca gösterdiler. Tek sıkıntıları oyun içindeki yardımlaşma konusunu halledememiş olmalarıydı. Bu sezon iyi çalışılmış ikili oyunlar ve pas organizasyonları ile play-off kalma yolunda iyi bir hedef noktası konulabilir. Bir de dikkatimi çeken birşey vardı ki Damian Lillard'ın bencil oyun anlayışı! Phoenix karşısında da bu sebepten kaybettiler. Bu akşam akıcı oyun yerine kora kor bir mücadele göstereceklerini düşünüyorum. Spurs ise maç içinde yine organizasyon sorunu yaşayacaktır. Portland eğer aklımda kurduğum oyunu sergilerse rakibinin rahat tek bir şut pozisyonu bulacağını düşünmüyorum. Maçı izlerseniz bol bol et kemik sesleri duyacaksınız! Potadan çok top döner ve toplam sayıda ALT olur!
Hazırlayan: Hakan GERİN
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder