18 Kasım 2013 Pazartesi

Röportaj: Adnan Yıldız

       Transfer Merkezi Dergisi'nin bugünkü konuğu Bursaspor'un eski futbolcusu Adnan Yıldız. Bursaspor'da oynadığı dönemde "Küçük Adnan" olarak tanınan Adnan Yıldız, bir defans oyuncusu olmasına rağmen Fenerbahçe'ye attığı golle Başbakanlık Kupası'nın kazanılmasında pay sahibi olmuştu. Muhabirimiz Yağmur Ergün, Adnan Yıldız ile Bursaspor'un bu sezonki durumunu ve geçmişi konuştu.

Merhabalar Adnan Bey, bize kendinizden bahseder misiniz?

       1966 Ankara doğumluyum. Lise mezunuyum, üniversite maceram yarıda kaldı. Futbol kariyerim Ankaragücü'nde başladı, Bursaspor genç takımında devam etti.

Bir zamanlar formasını giydiğiniz Bursaspor'un şampiyon olması sizin için nasıl bir duyguydu?

       Bu duygular çok özeldi. Bizim dönemimizden sonra gelen bir maceraydı. Bizim camiamızdan şampiyon çıkması hepimizi mutlu etmişti. Bizleri de güzel bir maceraya sürükledi. Bugünleri gördüğüm için çok mutluyum.

Bursaspor'un bu sezonki transferleri nasıl sizce? Hangileri iyi, hangileri kötü?

       Çok pahalı oyuncular yerine tecrübeli yabancı ve yerli oyuncularla genç oyuncular bir potada eritilerek ortaya iyi bir takım çıkarılmalı; forvette ise gençlere yer verilmeli diye düşünüyorum.

Bundan sonraki transferlerde nasıl bir politika izlenmeli peki?

       Defans hattında Türkiye liglerinin tecrübeli isinmleri ve yabancı oyuncular tercih edilebilir ancak forvet hattında kendi yetiştirdiğimiz ya da bulduğumuz oyuncuları oynatmamız gerekiyor. Takımı yabancılaştırmaktan kaçınmalıyız.

Bursaspor'da ve diğer takımlarda beğendiğiniz futbolcular hangileri?

       İstanbul takımlarında beğendiğim oyuncular genelde Bursaspor'da eksik olduğunu düşündüğüm mevkide oynayan oyunculardır. Bursaspor'da bu sezon özellikle orta saha ve defansın göbeğinde eksikler var.

Nejat Biyadiç ve Erkan Öncel isimleri sizin için ne ifade ediyor?

       İlk olarak Erkan Öncel ile başlamak istiyorum sözlerime. Erkan çok eski arkadaşımdır, arkadaşlığımız Bolu'da daha çok kenetlendi. Bolu'da Bursalı gurbetçilerdik. Nejat Biyadiç hem antrenörlük hayatında hem de futbolculuk döneminde tam bir fenomendi bizim için, onun yerini doldurmak çok zor. Erken kaybedilen bir isim oldu. Mekanı cennet olsun.

Yeşil-Beyazlı taraftarlar için neler söylemek istersiniz?

       Bursaspor taraftarı Türkiye tarafından da kabul edilmiş, 12. Adam vasfını en iyi uygulayan kitlelerden biri. Ancak Başkan Erkan Körüstan'ın yönetiminde kendini desteklemeyenler arasına nifak soktuğunu görüyoruz. Taraftarı ayırmak yerine onlarla beraber bir bütün sağlamalıydı. Yazıcı dönemindeyse çevrenin de kışkırtmalarına gelerek Yazıcı'ya karşı bir ön yargı oluşturdular ama şu unutulmamalıdır ki her başarı Yazıcı döneminde gerçekleşmiştir.

Bursa'nın basketboldaki temsilcisi Tofaş'tan bahsedecek olursak, Tofaş denilince aklınıza ne geliyor?

       Tofaş denilince, Bursa'nın sporda ilk şampiyonu olarak hatırlıyorum. O zamanlarda devleri izlemekten gurur duyuyorduk, Bursa adına da güzel günlerdi.

Röportajımızın sonuna yaklaştık, bu güzel söyleyişi için teşekkür ederim. Son olarak sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?

       Sporun birleştirici bir unsur olduğunu unutmamak gerek. Kişisel menfaatlerin bir kenara bırakarak daha geniş açıyla bakılması gerekiyor. Eskileri tekrar yad ettiğimiz için ben de sana teşekkür ederim..
Röportaj: Yağmur ERGÜN
Bu röportaj TransferMerkez.com tarafından yapılmıştır, tüm hakları saklıdır. İzinsiz kullanılamaz.
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

1 yorum:

  1. Güzel bir röpotaj olduğunu düşünüyorum. Muhabir Yağmur ERGÜN'e başarılarının devamını diliyorum...

    YanıtlaSil