22 Kasım 2013 Cuma

Röportaj: Ahmet Boyraz (Kayseri Şekerspor)

       Transfer Merkezi Dergisi olarak alt liglerin yetenekli isimlerine yer vermeye devam ediyoruz. Bugünkü konuğumuz Kayseri Şekerspor'un 1989 doğumlu ofansif orta saha oyuncusu Ahmet Boyraz. Futbola Fransa'da başlayan, U16 ve U17 Milli takınmlarımızda forma giyen Ahmet'i, Haydar Bulaca'nın röportajıyla daha yakından tanıyalım.

Merhaba Ahmet, Transfer Merkezi dergisi okuyucularına kendini tanıtır mısın?

       Merhaba, 1989 Kayseri doğumluyum. Ailemle birlikte Fransa'da yaşıyorum ama malum futbol için 6 yıldır Türkiye'deyim

Futbola nerede ve nasıl başladın?

       Futbola çocukluğumun geçtiği FC Mantois 78 kulübünde, Moussa Sow ve Amara Diane ile aynı takımda başladım. Futbola başlama nedenime gelince; yaşadığım mahallede herkes futbol aşığıdır, sayısız profesyonel futbolcu çıkmıştır. O nedenle çocukluk hayallerimi gerçekleştirdim diyebilirim.

Fransa'daki genç oyunculara ve altyapıya verilen önemden bahseder misin?

       Kısaca özetlemek gerekirse U-20 Dünya Kupası'nda oynayan tüm Fransız futbolcuların kendi takımlarında sürekli oynayan genç futbolcular olduğunu görüyoruz. Bu bile oyunculara verilen değeri gösteriyor.

2007-08 sezonunda Ankaragücü PAF takımında oynadıktan sonra Fransa'daki kulübüne geri dönmüşsün. Daha sonra yeniden Türkiye’ye gelme nedenin neydi?

       Aslında Türkiye'den gitme sebebim genç yaşta olmam ve adaptasyon sorunu yaşamamdı  Fransa’yı çok özlemiştim ama Fransa'da 6 ay kalınca anladım ki benim için en uygun yer Türkiye. O nedenle tekrar Türkiye’ye geri dönme kararı aldım.

Türkiye’de Kahramanmaraşspor ile serüvenine tekrar başlıyorsun bu transferden ve Kahramanmaraşspor’da yaşadıklarından bahseder misin?

       Evet, o sene Ankaragücü'nden tanıdığım efsane gol kralı Ali Osman Renklibay hocam benimle irtibata geçip Türkiye’ye Kahramanmaraşspor’a gelmemi istedi. Ben de Türkiye’yi gerçekten çok özlemiştim ve gitmeye karar verdim. Çok büyük tecrübeler yaşayacağım 2 yıl geçirdim, maddi sıkıntılara rağmen gerçek dostlukları orada gördüm.

Daha sonra İstanbulspor'a transfer oldun. 2011-2012 sezonu senin için iyi gitti diyebiliriz fakat 2012-2013 sezonu için aynı şeyler söylenemez. Bunun nedeni neydi sence?

       Mehmet Erdal Alpaslan hocamla ilk senem iyi geçti aslında ama maalesef play-off’u son anda kaçırmamız çok canımızı sıkmıştı. Bir sonraki yıl hocamız değişti (Tunahan Akdoğan geldi göreve)
ve klasik olarak her hoca gibi o da yeni bir takım kurmak istedi ve benim için sorunlar başladı. Yine de İstanbulspor gibi büyük bir ailede forma giymek müthiş bir duyguydu.

Daha sonra Arsinspor'a kiralandın ve sezonu orada tamamladın? Bunun nedeni de hocayla yaşadığın sorunlardı sanırım?

       Aslında çok net; hoca beni istemedi, saygı duydum ve Arsinspor’a kiralık gittim. Kötü başlayan sezon orada da devam etti futbola hiç konsantre olamadım çok bunalmıştım ve Fransa’ya dönmek istiyordum sözleşmem devam ettiği için gitmekten vazgeçerek memleketimim Kayseri’ye döndüm.

U16 ve U17 Milli Takımlarına davet edilmeni ve ilk maçından bahseder misin?

       Milli takım bambaşka bir yer müthiş duygular içinde çıktım ilk maçıma, Rusya maçıydı ve sahaya ayak bastığımda hala olan bitenin farkında değildim. Bir de yurt dışından gelip milli takım forması giymek daha da farklı oluyor. (Gurbetçi bir ailenin çocuğu olduğum için milli duygular ağır basıyordu)

Örnek aldığın oyuncular ve kendinde gördüğün eksiklerin nelerdir?

       Örnek aldığım futbolcu kesinlikle Mesut Özil, inanılmaz bir yetenek çok beğeniyorum. En büyük eksiğim istikrarsız olmam. Bir de tempomu arttırmam gerektiğini nerdeyse tüm hocalarım söyledi, bunun için hala çalışıyorum.

Henüz 24 yaşındasın ve önünde uzun bir kariyer var. Bundan sonrası için hedeflerin neler?

       Hedefim tekrar üst liglere gitmek tabii ki. İnşallah bu sezonu çok iyi geçirip seneye hak ettiğim yerde olmak istiyorum.

Bize biraz da özel hayatından bahseder misin? Boş zamanlarında neler yaparsın, hangi dizileri programları izlersin?

       Ben genelde eğlenceli biriyimdir, sürekli şakalar yapar insanları güldürmeyi severim. Pek televizyon izlemem, sinemaya gitmeyi çok severim ve tabii ki ailemle vakit geçirmeyi, malum onlar hiç yanımda olmuyorlar.

Keyifli sohbet ve bize zaman ayırdığın için teşekkürler son olarak senin TransferMerkez.com okuyucularına söylemek istediğin bir şey var mı?

       Öncelikle teşekkür ediyorum size ilginiz için. Size ve okurlarınıza şunu söylemek istiyorum; tüm tecrübemle, enerjimle çok daha iyi bir Ahmet geliyor, beni takip etmeye devam etsinler. Saygılar.
Röportaj: Haydar BULACA
Bu röportaj TransferMerkez.com tarafından yapılmıştır, tüm hakları saklıdır. İzinsiz kullanılamaz.
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

1 yorum: