1 Kasım 2013 Cuma

Röportaj: Emre Kılınç (Boluspor)

       Transfer Merkezi Dergisi'nin bu ayki konuklarından biri başarılı performansıyla geçen sene başta Galatasaray olmak üzere bir çok takımın transfer listesine giren Emre Kılınç. Boluspor'un 19 yaşındaki genç oyuncusu bu sene oynadığı 9 maçta da ilk 11'de sahaya çıktı. Bu 9 maça 1 gol 1 asist sığdıran genç oyuncu, gelecek transfer döneminin de parlayan isimlerinden olacağa benziyor. U19 milli takımımızda da forma giyen genç yeteneği, Hüseyin Karabacak'ın yaptığı röportaj aracılığıyla daha yakından tanıyalım.

Merhabalar Emre. Bize futbola başlama hikayeni anlatır mısın?

       Merhabalar, futbola herkes gibi bende mahalle aralarında başladım. Okul takımı ve yerel takımlarda da oynayarak kendimi geliştirdim.

Oldukça genç bir oyuncusun ve şu an Boluspor'un vazgeçilmez oyuncularındansın. Buralara gelmende hangi hocalarının rolü olduğunu düşünüyorsun?

       Buralara gelmemde ilk olarak okulumuzun Beden Eğitimi dersi hocası ve aynı zamanda o zamanın Pamukovaspor takımının hocası olan aile dostumuz Taci Taş hocamın rolü büyüktür. Yine beni Boluspor'a alan Yılmaz Özen hocam, A takıma çıkaran Levent Eriş hocam, beni ilk defa oynatan Cihat Arslan hocam, A Takımda en çok forma giyme şansı veren, bana güvenen hocalarım Osman Nuri Işılar ile birlikte bu seneki hocamız Ali Beykoz hocamın payı büyüktür.

Boluspor'un bu sezonki hedefi nedir? Takımının şu anki durumunu nasıl değerlendiriyorsun?

       Bu sezonki hedefimiz ilk 6'ya girip play off oynamak ve tabii ki takımımızı Süper Lig'e çıkarmak. Takımımız mücadele anlamında gayet başarılı bir takım. Son haftalarda Çağrı ve Abdulkadir abilerimin oynamaya başlamasıyla oyun olarak kendimizi geliştirdiğimizi düşünüyorum. İnşallah ligin sonunda hedefimize ulaşacağız.

Transfer döneminde bir çok kulüp ile adın anıldı. Bunlardan biri de Galatasaray'dı. Transferin neden gerçekleşmedi? Galatasaray dışında hangi takımlardan transfer teklifi aldın?

       Galatasaray ile kulübüm Boluspor maddi yönden ortayı bulamadığı için transfer gerçekleşmedi. Hayırlısı buymuş demek ki. Galatasaray haricinde Süper Lig'den Gençlerbirliği ve Sivasspor takımlarından transfer teklifi aldım.

Biraz da seninle ilgili konuşalım. Bir sol kanat oyuncusu olarak kendinde beğendiğin veya eksik gördüğün özellikler nelerdir?

       Kendimde beğendiğim yönlerim süratim ve tekniğim. Eksiğim ise sağ ayağım. Solak olduğum için sağ ayağımı fazla iyi kullanamadığımı düşünüyorum ve bu yönde çalışıyorum. Ayrıca biraz daha basit oynamalıyım diye düşünüyorum. Biz genç oyuncularda bazen topla fazla oynama isteği hastalık haline dönüşüyor. Bu konuda biraz daha dikkatli olmalıyım.

Kendi mevkinde oynayan futbolcular içinde en çok beğendiğin ve örnek aldığın futbolcular kimlerdir?

       Tek isim söyleyesem yeterli olur; Gareth Bale. Sürat, teknik, zeka, fizik gerçekten dört dörtlük oyuncu.

19 yaşında, futbol için oldukça genç bir oyuncusun. Gelecek hakkındaki planların neler?

       Öncelikli hedefim Boluspor'u Süper Lig'e çıkarmak ve Süper Lig'de mücadele etmek. Sonra her futbolcu gibi bende Avrupa'nın büyük takımlarında oynamak istiyorum

Türkiye'de ya da yurt dışında taraftarı olduğun bir kulüp var mı?

       Çocukluğumda Fenerbahçe'yi destekliyordum ama bir kaç yıldır herhangi bir takımı desteklemiyorum. Yurt dışında ise beğendiğim takım Barcelona.

Gol attığında neler hissediyorsun?

       Gol atmak inanılmaz bir duygu. Kendimle gurur duyuyorum. Takımım adına skora etki etmek beni çok mutlu ediyor.

Sence Bolu'da futbola verilen önem nasıl?

       Bolu'da futbola verilen önem oldukça fazla. Şehirde sürekli bir beklenti var, yıllardır Süper Lig'e çıkamamanın verdiği bir özlem var. O yüzden taraftarlarımız, halkımız çok iyi destek oluyorlar bizlere.

Bizim aracılığımızla Boluspor taraftarına iletmek istediğin bir şey var mı?

       Taraftarımızdan tek isteğim sabır. Takıma geç katılan oyuncular vardı. Onların da katılmasıyla mücadele dışında, göze hoş gelen maçlar çıkarmaya başladık. Zamanla her şeyin daha iyi olacağına inanıyorum. Her takımın, her oyuncunun kötü günleri olabilir. Bu kötü günlerimizde bile bize destek olmalarını istiyorum.

Alt yaş kategorilerinde geçen sene 2 kez milli formamızı terlettin. Milli formamızı giymek nasıl bir duygu?

       Milli formayı giymek her futbolcunun hayalidir. Vatanın için ,vatanı temsilen o sahada bulunmak gibisi yok gerçekten. İleride A milli formayı giymek de nasip olur umarım.

Antrenman ve maçlar dışında boş kalan zamanlarını nasıl değerlendiriyorsun?

       Genelde yabancı diziler izliyorum. Yabancı dilimi de geliştirmek açısından oldukça faydalı oluyor. Bir de tesislerde arkadaşlarımla vakit geçirmeyi seviyorum.

Transfermerkez.com sitemizi ve dergimizi takip ediyor musun? Sitemiz ve dergimizle ilgili görüşlerini almak istiyoruz.

       Tabii ki takip ediyorum. Özellikle Süper Lig dışında, alt liglerle ve genç oyuncularla ilgilendiğiniz için sizi tebrik ediyorum.

Bu keyifli sohbet ve bize ayırdığın zaman için teşekkürler. Bundan sonraki hayatında başarılar.

       Benimle röportaj yapmak istediğiniz için ben teşekkür ederim. Size de yayın hayatınızda başarılar dilerim.
Röportaj: Hüseyin KARABACAK
Bu röportaj TransferMerkez.com tarafından yapılmıştır, tüm hakları saklıdır. İzinsiz kullanılamaz.
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder