28 Kasım 2013 Perşembe

Röportaj: Faruk Sarman

       Transfer Merkezi Dergisi'nin bugünkü konuğu Kocaelispor'un efsane futbolcularından Faruk Sarman. Doksanlı ve ikibinli yıllarda uzun süre Kocaelispor formasını giyen Faruk Sarman, Samsunspor, Gaziantepspor, Ankaragücü gibi birçok Süper Lig takımında da oynamıştı.

       Bu sezona Kocaelispor'da Teknik Direktör olarak başlayan ancak istenen sonuçlar alınamayınca istifa eden Faruk Hoca'yla Kocaelispor'u ve geçmiş yılları konuştuk.

Merhabalar hocam, futbola başlama hikâyenizi bizlere anlatır mısınız?

       Merhabalar, futbola Kocaelispor minik takımında başladım. Seçmelerden Şener Dal hocam vasıtası ile seçilerek futbola başlamış olsam da daha öncelerinde top ile cam kıran, çoraplarının iç içe geçirip top oynayan biriydim. Yani futbol benim hayatımın önemli parçasıydı her zaman.

Futbol oynadığınız dönemlerde unutamadığınız bir olay oldu mu?

       Benim kariyerimde unutamadığım iki olay vardır. Birincisi Türkiye Kupası şampiyonu olmamız, diğeri ise Arsenal’i 4-1 yenerek plaka yazmamızdı.

Futbolculuk döneminde oynadığınız takımlarda istikralı bir görüntü çizmenize rağmen neden daha üst düzey takımlarda oynayamadınız sizce?

       Oynadığım tüm takımlarda canı gönülden başarı olmak için mücadele verdim. Zaman zaman hırsıma yenilip kavgacı, kart gören bir tip gibi göründüm. Sanırım bu imajım yüzünden üç büyüklerde oynayamadım.

Seneler önce Ankaragücü'nde oynadığınız dönemde Vedat İnceefe ile aranızda bir ısırma olayı geçmiş, medyada büyük yankı uyandırmıştı. Olayı birde sizin ağzınızdan dinleyebilir miyiz?

       Deplasmanda Galatasaray ile oynuyorduk. Maçın son 10 dakikasına 2-1 mağlup girmiştik. Hocamız beni gol atmam için forvete aldı. O sırada ise Fatih Terim, beni tutması için Vedat’ı oyuna aldı. Maç içinde bazı olaylar yaşadık. Bir pozisyonda ise Vedat beni omzumdan ısırdı. Maç sonunda kavga etmiştik ama yıllar sonra bir antrenörlük kursunda karşılaşıp barışmıştık.

Kocaelispor'da oynadığınız dönemden bugüne kadar aynı takımda ya da karşı karşıya oynadığınız oyunculardan bir 11 oluşturmak istesek kadronuza kimleri yazardınız?

       Ömeroviç, Ömer Aysan, Milan Timko, Faruk Sarman, İbrahim Üzülmez, Cem Sinan Vergül, Engin Öztonga, Alex Yordanov, Serdar Topraktepe, Taner Gülleri, Lazarov.

2005 senesinde Sivasspor’un transfer teklifini köpek korkunuzdan dolayı reddettiğiniz söylendi. Bu bir iddia mı yoksa doğruluk payı var mı?

       Böyle bir şey söz konusu değil. O dönem çıkarılan tamamen uydurma bir haberdi.

Kariyeriniz boyunca birçok önemli takımın formasını giydiniz, çok kulüp gezdiniz. Bu takımlar arasında size en fazla katkı sağlayan ekipler hangileriydi?

       İnsana katkıyı en çok kişinin kendisi katar diye düşünüyorum. Çünkü nereye gidersen git; senin işin çalışmak. Sen gerçek bir profesyonel olup işine saygı duyarsan kendini sürekli geliştirebilirsin.

Kariyeriniz boyunca birlikte zevk alarak oynadığınız oyuncular kimlerdi?

       Timko, Cihat Aslan, Alex Yordanov ve Ayew gibi oyuncular kariyerim boyunca zevk alarak oynadığım oyuncuların başında gelir.

Futbolculuk kariyerinizde verdiğiniz en kötü karar neydi sizce?

       Kötü demeyelim ama kendi kaderimi kendim çizdim. 2002 senesinde, Süper Lig'den düştüğümüzde bir çok Süper Lig ekibi beni istese de benim içimdeki Kocaelispor sevgisi ağır bastığından takımda kaldım. Belki o zaman Süper Lig'de devam etseydim kariyerimi Süper Lig'de noktalayabilirdim. Her şey nasip, kısmet.

Sezon başında uzun yıllar formasını giyip sembol isimlerinden biri olduğunuz Kocaelispor'a Teknik Direktör olarak geri döndünüz. Bu göreve gelirken takımın eksiklerini etüt etmiş miydiniz? Sizce alınan başarısız sonuçların nedeni neydi?

       Kocaelispor’un başına geçmek en büyük hayalimdi. Oyuncuların yetenekli olduklarını biliyordum. Doğru çalışma, dürüst ve sevgi içinde davranış sağlayıp onlara iyi örnek olup başarılı olacağımı düşündüm. Bunu aslında kamp döneminde çok iyi yakalamıştık ama Doğan’ın eksikliği bizi önemli derecede etkiledi. Lige başlayıp İzmit’e gelince çok çalışmamıza rağmen bireysel hataları engelleyemedik. Oyuncularım ve ben üstüste alınan başarısız sonuçlara çok üzülmüştük. Bu durumun ardından ise kulüpten ayrılmak zorunda kaldım.

Son olarak sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı hocam?

       Elimden geldiğince takip etmeye çalışıyorum derginizi. Benimle bu keyifli röportajı yaptığınız için size teşekkür ediyorum ve başarılarınızın devamını diliyorum.

Röportaj: Ümit ŞENGÜN
Bu röportaj TransferMerkez.com tarafından yapılmıştır, tüm hakları saklıdır. İzinsiz kullanılamaz.
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder