23 Kasım 2013 Cumartesi

Röportaj: Kubilay Anteplioğlu ve M. Sıddık İstemi

       Transfer Merkezi Dergisi'nin bugünkü konukları 1461 Trabzon'un başarılı oyuncuları Mehmet Sıddık İstemi ve Kubilay Anteplioğlu. Geçen sezon Yozgatspor'dan transfer edilen 19 yaşındaki A2 Milli kaleci Kubilay Anteplioğlu ve 2 sezon önce Diyarbakırspor'dan gelen Mehmet Sıddık İstemi ile 1461 Trabzon ve Türk futbolunu konuştuk. İşte Oğuzhan Arslan'ın röportajı...

Merhabalar, 1461 Trabzonspor olarak 12 haftalık lig periyodunda takımın performansını ve kendi performansınız hakkında düşüncelerinizi aktarır mısınız?

       Kubilay: İlk haftalar sıkıntılar yaşadık. Aramıza yeni arkadaşlarımız katıldı ve uyum sürecine girdik. Haftalar ilerledikçe içeride-dışarıda başarılı sonuçlara imza atacağımızı inanıyorum.
       M.Sıddık: Takım olarak yeni bir oluşuma geçtik ve uyum sorunu yaşadık. Takım olarak daha iyi yerlere geleceğimize inanıyorum. Kendi performansım bakımından daha iyi işlere imza atacağımdan eminim.

Geçtiğimiz günlerde Türk futbolunun ve Trabzonspor camiasının başarılı hocalarından Kadir Özcan hocamızı kaybettik. Hocamızın beklenmedik vefatı takımı nasıl etkiledi?

       Kubilay: 1461 Trabzonspor olarak ligde sıkıntı günler geçiriyorduk. Kadir hocamızla birlikte Bucaspor galibiyetiyle çıkışa geçmiştik. Geleceğe dair takım olarak kuvvetli adımlar atmayı planlıyorduk fakat Kadir hocamızı kaybettik. Kadir hoca babamız gibiydi. Bizlere her konuda destek olurdu. Tekrardan Allah rahmet eylesin.
       M.Sıddık: Takım olarak bir çıkışa geçmeyi planladığımız dönemde Kadir hocamızı kaybetmek bizleri çok üzdü. Babadan öteydi bizler için. Takım olarak birbirimize daha çok kenetlendik diyebilirim. Bundan sonraki mücadelemiz Kadir hocamız için olacak. Hocamızın mekanı cennet olsun.

Takım olarak Trabzonspor'un pilot takımı olduğunuzdan Süper Lig'e çıkma konusunda soru işaretleri var. Geçen sezon play-off'a kalmanıza rağmen mücadele edememiştiniz. Bu durum siz futbolcuları nasıl etkiliyor?

       Kubilay: Trabzonspor olarak bir misyona sahibiz. Trabzonspor renklerinin olduğu her yerde en iyi şekilde temsil ediyoruz. Hedef olarak Trabzonspor A takımında forma şansı bulmak olduğundan biz futbolcular olarak Trabzonspor'u en iyi yerlere getirmek istiyoruz.
       M.Sıddık: Hedefimiz terimizin son damlasına kadar 1461 Trabzonspor formasını terletmek ve bunun devamında da Trabzonspor A takımına yükselmektir. En yakın örnekleri Yusuf Erdoğan ve Kadir Keleş kardeşlerimiz. Trabzonspor formasıyla Türkiye’de ve Avrupa’da iyi işlere imza atıyorlar. Bizler de umarım o başarılara imza atarız.

Sizlerle birlikte futbola başlayanların pek çoğu bugün başka şeylerle uğraşıyor. Sizi onlardan ayıran ve bugünkü noktaya gelmenizi sağlayan farklar neler sizce?

       Kubilay: Futbola ailemin desteğiyle başladım. Her konuda desteklerini benden esirgemediler. Her başarının arkasında inanç vardır. Düzenli idmanlarıma devam ettim ve asla pes etmedim.
       M.Sıddık: Futbola başladığımızda çoğu futbolcu gibi benim de maddi durumum iyi değildi. Aileme yardımcı olmak için futbol anlamında çok çalıştım. Ailemi utandırmak istemezdim. Çok şükür buralara kadar geldik. Çalışmaya devam edeceğim.

1461 Trabzonspor sadece kazanmayı değil oyuncu yetiştirmeyi hedefleyen bir kulüp. Takımınızla ilgili düşünceleriniz ve gelecek planlarınızdan bahseder misiniz?

       Kubilay: Bizi diğer takımlardan ayıran özelliğimiz arkadaşlık ortamımız diyebilirim. Burada birinin açığını bir başka arkadaşımız kapatabiliyor. Sahada sonuna kadar mücadele ediyoruz ve bu da istikrarı getiriyor. Tabi ki hedefimiz Trabzonspor’da yer almak.
       M.Sıddık: Kubilay kardeşimin dediği gibi arkadaşlık ortamı kuvvetli bir ekibiz. Yeni gelen arkadaşlarımızla geçtiğimiz yıldan kalan arkadaşlarımla başarılı işlere imza atacağımıza inanıyorum. Benim de tek hedefim Trabzonspor takımında yer almak.

Biraz da Türk futbolu hakkında konuşalım. Türk futbolu son yıllarda genel olarak bir düşüş içinde, sizce bu neden kaynaklanıyor? Çözüm için neler yapılabilir?

       Kubilay: 1461 Trabzonspor olarak Türkiye’ye güzel mesajlar verdiğimizi düşünüyorum. 1461 Trabzonspor'un hedefi Türk futboluna kaliteli isimler kazandırmak. Sadece Trabzonspor'un değil, diğer 3 büyük takımın da böyle projelerle Türk futboluna katkı sağlaması gerekiyor.
       M.Sıddık: Bunun nedenin kaynağı kesinlikle altyapı sorunu olduğunu düşünüyorum. Biz gençler olarak ülke futboluna iyi mesajlar vermek istiyoruz. Bütün takımların bir rezerv takımı olması gerektiğini düşünüyorum. Biz 1461 Trabzonspor olarak gençlere şans verildiği taktirde neler yapabileceğini göstermek istiyoruz.

PTT 1. Lig'de bu sezon şampiyonluk için favorileriniz kimler?

       Kubilay: Benim şampiyonluk için bir favori takımım yok. Sürprizlere açık bir ligde mücadele ediyoruz. Maç günü kim daha çok istiyorsa o takım maçı galip gelebiliyor.
       M.Sıddık: Benim favori takımım İstanbul BBSK. Çok kaliteli oyunculara sahip bir ekip. Ligde başarılı işlere imza atabilecek potansiyele sahip olduklarını olduğunu düşünüyorum.

TransferMerkez.com sitemizi veya dergimizi takip ediyor musunuz? Bizimle ilgili görüşlerini almak istiyoruz?

       Kubilay: Derginizi inceleme fırsatını bulundum. Güzel röportajlara ve yazılara imza atmışsınız. Sizleri tebrik ediyorum.
       M.Sıddık: Derginizi ve sitenizi sosyal medyada takip ediyorum. Başarılı işlere imza atıyorsunuz. Biz futbolcuların söz hakkına sahip olduğunu insanlara iyi bir şekilde gösteriyorsunuz. Derginizi de yeni inceledim ve son derece başarılı buldum. Emeği geçen herkesi tebrik ederim.

Bu keyifli sohbet ve bize ayırdığınız zaman için teşekkürler. Bundan sonraki kariyerinizde başarılar dileriz. Son olarak sizlerin söylemek istediğin bir şey var mı?

       Kubilay: Bu keyifli röportaj için biz sizlere teşekkür ederiz. Başarılarınız devamını dilerim. 1461 Trabzonspor'u izlemeye devam edin.
       M.Sıddık: Röportaj için ben sizlere teşekkür ederim. Böyle yararlı bir çalışmada yer almak benim için de keyifliydi. 1461 Trabzonspor taraftarının bizlere desteği geçen sezon daha fazlaydı. Bu sezon bu desteği pek göremiyoruz. Onlardan bizleri desteklemelerini istiyorum. İyi yayınlar diliyorum.
Röportaj: Oğuzhan ARSLAN
Bu röportaj TransferMerkez.com tarafından yapılmıştır, tüm hakları saklıdır. İzinsiz kullanılamaz.
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder