14 Aralık 2013 Cumartesi

Araştırma: 2013'ün En Çok Kazanan Kulüpleri

       2014’e girmek için geri sayımın başladığı bugünlerde 2013 yılında en fazla gelir elde eden 10 kulübü, yazarımız Kaşif Yavaş sizler için derledi.

10. ARSENAL
       Dünya çapında bilinen bir futbol kulübü olan Arsenal, 1886’da kuruldu ve son yıllarda İngiltere’deki ilk 4 kulüp arasına girmiş bulunuyor. Kırmızı-beyazlılar, ülkesindeki en başarılı kulüplerden biridir. Topçular, 13 kez Premier Lig şampiyonluğu yaşarken, 10 kez de FA Cup’ı müzesine götürdü. 2013 kasasına 162 Milyon Dolar koyan Arsene Wenger’in ekibi, bu sezon 14. Premier Lig şampiyonluğunun da en güçlü adayı konumunda.

9. BAYERN MÜNiH
       Belki de şu anda dünyanın en iyi kulübü olan Bayern Münih, yıllardan beri fantastik bir kadroya sahip. Münih, Alman futbol tarihinin de en başarılı kulübüdür. Öyle ki, son zamanlarda rakipleri Bayern’in kazanamadığı bir kupa olsun diye mücadele eder. Bundesliga’da 23 ve Alman Kupası’nda 16 kez şampiyonluk kazanan Bavyeralılar, geçtiğimiz günlerde Deutsch Telekom ile bir forma sponsorluk anlaşması imzaladı. 2013’te 203 Milyon Dolar kazanca sahip olan Alman devinin, 4 sezonu kapsayan bu anlaşmayla da kasasına senelik 30 Milyon Dolar girecek.

8. NEW ENGLAND PATRiOTS        New England Patriots, 1959’da kurulan profesyonel bir Amerikan Futbolu kulübüdür. Patriots, ülkenin en yüksek fiyatlı biletlerden birine sahip olsa da statta neredeyse hiç boş koltukları olmuyor. Süper taraftarları, fiyat ne olursa olsun takımlarını görmek ve desteklemek için biletlere olağanüstü rağbet gösteriyor. 7 kez Conference ve 3 kez Super Bowl şampiyonluğu bulunan ekip 2013’te 223 Milyon Dolar kazandı.

7. LOS ANGELES DODGERS
       Los Angeles Dodgers, 1883’te kurulmuş profesyonel bir beysbol takımıdır. Ulusal Lig Batı Konferansı üyesi olan Dodgers, 6 kez Dünya Serisi ve 21 kez de Ulusal Lig şampiyonu oldu. Mavi Mürettebatlar, kendi oyuncularını yetiştirmeleriyle ünlüdür ve bu sezon takımlarında 12 Rookie’ye(çaylak) sahiptirler. 1962’den beri kullandıkları Dodger Stadyumu’nda 56 bin kişiye oynayan Mavi-beyazlıların 2013 senesindeki kazançları 225 Milyon Dolar oldu.

6. BOSTON RED SOX
       1901’de kurulan Red Sox, dünyaca ünlü profesyonel bir beysbol takımıdır. Maçlarına 37 bin kişilik Fenway Park’ta çıkan Kırmızı Çoraplar, bu sene en üst profesyonel beysbol ligi olan Major Lig’de televizyon reytingleri sıralamasında en çok izlenen beşinci takım oldu. 8 kez Dünya Serisi şampiyonluğu yaşayan Red Sox’un cebini doldurduğu tutar ise 2013’te 237 Milyon Dolar’ı buldu.

5. DALLAS COWBOYS
       NFL’de Batı Konferansı ekibi olan Dallas Cowboys, 1960’ta kuruldu. 80 bin kişilik statlarında NFL’de üst üste en fazla kapalı gişe seyirci rekoruna sahip olan Doomsday Defense lakaplı ekip, 5 Super Bowl ve 10 kez de Conference şampiyonluğu elde etti. Kulübün 2013’teki kazancı ise 273 Milyon Dolar oldu.

4. FC BARCELONA
       Son birkaç yılın en iyi sonuçlarını alan sayılı kulüplerinden biri olan Barcelona, 1899 yılında kurulmuştur. Katalan devi, gelir açısından dünyanın en zengin ikinci kulübüdür. Dünya futbolunda şu anda otoriteler tarafından kabul görmüş olan en iyi oyunculardan bazılarının, Barcelona Akademisi olarak bilinen altyapı oluşumundan çıkmış olduğunu çok iyi biliyoruz. 22 kez La Liga kupasını müzesine götüren Barca’nın kasasına 2013 yılında 361 Milyon Dolar girdi.

3. MANCHESTER UNiTED
       Kırmızı Şeytanlar lakaplı İngiliz kulübü, 1878’de kuruldu. Manchester United, şüphesiz İngiltere futbolunun en başarılı ekiplerinden biri. Geçtiğimiz sezon 20. Premier Lig şampiyonluğunu elde eden Manu, Avrupa arenasında da 3 şampiyonluğa sahiptir. Belki de dünyanın en adamakıllı desteklenen futbol takımı olan Kırmızı Şeytanların kasasına giren miktar 2013’te 433 Milyon Dolar’a yükselmiştir.

2. NEW YORK YANKEES
       Futbolun Real Madrid’i ya da Manchester’ı neyse, beysbolun NY Yankees’i de odur. Spor tarihinin en başarılı takımlarından biri olan Yankees tüm dünyaca desteklenir ve olağanüstü hayran kitlesi vardır. Zira beysbol takip etmeseler bile, sadece Yankees ismine aşina olanların onların hakkında ekstra söyleyecekleri olan binlerce insan bulunuyor. 27 kez Dünya Serisi ve 40 kez de Amerikan Ligi şampiyonlukları bulunan New York Yankees, maçlarını 54 bin kişilik Yankees Stadyumu’nda oynuyor. Siyah-beyazlı beysbolcular, kazançlarını 2013’te 443 Milyon Dolar’a yükseltirken dünyanın da en değerli ikinci spor kulübü olmuştur.

1. REAL MADRiD
       İspanya’nın başkentinde kurulmuş olan Real Madrid, dünya futbol tarihinin gördüğü en zengin kulüptür. Avrupa futbolunun dominant gücü olan Las Galacticos, 32 kez La Liga şampiyonluğu yaşadı. Dünyanın her yerinden taraftarı olan Eflatun-beyazlılar, Avrupa sahnesinde de 9 kez kupa kazandı. İspanyol devi, 2013 yılında kasasına 450 Milyon Dolar koyarak dünyanın en çok kazanan kulübü olma başarısı gösterdi.

Hazırlayan: Kâşif YAVAŞ
Bu yazı TransferMerkez.com tarafından hazırlanmıştır, tüm hakları saklıdır. İzinsiz kullanılamaz.
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder