22 Aralık 2013 Pazar

İnceleme: Kayserispor

       Kayserispor’un bu seneki düşüşü çoğu kişi için şaşırtıcı oldu.  Geçen seneye de böyle kötü bir başlangıç yapan Kayserispor 6 haftada 4 puan toplayabilmiş ve teknik direktör Şota istifa etmişti. Yerine gelen Prosinecki ise takımı adeta şahlandırırken kendi dönemindeki 28 haftada 48 puan topladı ve takımının ligi 5. Sırada bitirmesini sağladı. Bu sene de benzer bir başarı beklenirken, Kayserispor taraftarlarını üzdü. 15 haftada sadece 11 puanın toplayabilen Kayseri ekibi, bu hafta da Konyaspor'la evinde 0-0 berabere kalınca düşme potasından kurtulamadı.

       Süper Lig'deki çoğu ekibin aksine transfer döneminde sakin kalan Kayserispor, Sereno, Jaja, Bobo ve Alper Uludağ gibi isimleri kadrosuna katarken Eren Güngör ve Ceyhun Gülselam’la yollarını ayırdı. Özellikle ligin başlarındaki defans ve hücum hattındaki sakatlıklar takımın kimyasını bozdu. Büyük umutlarla gelen Jaja ve Nobre bekleneni veremedi. Bobo sadece birkaç maça çıkabildi. Bekleneni veremeyen Jaja'nın sözleşmesi geçen hafta içinde fesh edildi. Hücum hattının bu kadar kısır bir dönem geçirmesi bir futbol şanssızlığı olarak değerlendirilebilir fakat defans hattına bu kadar az takviye yapılması transfer komitesinin hatasıdır. Ayrıca bu dönemde Kayserispor aleyhinde yapılan büyük hakem hatalarını da es geçmemek gerek ama tüm başarısızlığı hakem hatalarına yüklememeliyiz.

       Sezon içerisinde kongreye gidilmesine ve hocanın istifa etmesine karşın aynı yönetim ve teknik kadro göreve devam etti. Özellikle 10. Haftadaki 2-2'lik Antalya beraberliğinden sonra Kayserispor daha mücadeleci ve eski haline oranla daha iyi bir görünüm sergiledi. Nitekim bu dönemde oynanan ve berabere biten Antalyaspor, Akhisar Belediyespor ve Eskişehirspor maçlarında galibiyete daha yakın olan taraf Kayserispor’du. Ayrıca bu dönemde yapılan organizasyonlarla taraftarların da maçlara ilgisi artırıldı. Maça gelen taraftar sayısı arttı ama 38.000 kişilik Kadir Has Stadı'nd yine de boşluklar fazlaydı. Ligdeki kötü gidişin üstünü örtebilecek bir kupa ya da kupa finaline giden yolda Kayserispor sürpriz bir şekilde Tokatspor’a elenerek sevenlerini üzdü ve elinde ligden başka alternatif kalmadı, artık tek hedef lig.

       Geçen seneki teknik ekiple devam eden ve oyuncu kadrosunun çoğunu koruyan Kayseri ekibinin bu kadar düşüş yaşamaması gerekirdi. Bugünkü Konyaspor maçı 6 puan değerinde bir maçtı ancak bu maçın da kazanılamaması Kayseri ekibi adına önemli bi handikap oldu. Ben Kayserispor’un devre arasında yapacağı planlama ve takviyelerle kısa zamanda alt sıralardan kurtulacağını düşünüyorum. Kayserili'nin meşhur ticaret zekasını futbola başarıyla yansıtmış olan yönetim bu kötü gidişi durdurmalı. Hoca değişikliği, transfer takviyeleri veya motivasyon primleri, takımın huzurunu kaçıran oyuncularla yolların ayrılması vs. her seçenekle karşılaşabiliriz. Her ne olursa olsun, yılların tecrübelerini zor bir dönem bekliyor. Bakalım ne olacak?
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

3 yorum:

  1. helal olsun güzel yazı olmuş son günlerdeki en aklı başında kayseri spor değerlendirmesi olmuş

    YanıtlaSil
  2. Yazar yeni galiba, uzun zamandır sitenizi takip eden biri olarak size naçizane tavsiyem bu kardeşimizin daha çok yazısını yayınlamanız gerektiğidir.

    YanıtlaSil
  3. Kayseri inşallah hakettiği yere gelecek, yazı iyiymiş

    YanıtlaSil