29 Aralık 2013 Pazar

Köşe Yazısı | Erkan Aday: Hangi Yardım?

       Rahmetli Attilâ İlhan'ın, adı "Hangi" ile başlayan 8 adet deneme türünde kitabı vardır: Sol, Sağ, Seks, Batı, Küreselleşme, Edebiyat, Atatürk ve Laiklik.

       İlhan mezkûr kitaplarında toplumsal yaşamda son derece önemli yere sahip bu kavramlar üzerinde engin görüşlerini bizlere aktarırken, bizler için birçok bilinmeyene de ışık tutuyor aynı zamanda. Hazır konu büyük üstattan açılmışken, üstadın doğduğu kent olan İzmir'den söz etmezsek olmazdı.26 Aralık'ta tarihi Havagazı Fabrikası'nda Spor Toto 2.Lig Kırmızı Grup'un ilk yarısını lider tamamlayan Altınordu'nun 90.yıl kuruluş yıldönümü kutlamaları vesilesiyle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da katılmıştı. Kocaoğlu spor bütçesinden arta kalan 4,5 milyon TL'yi Karşıyaka, Bucaspor, Göztepe, Altay, Altınordu, Bergama Belediyespor, Balçova Belediyespor, Menemen Belediyespor, Yeni Bornovaspor, Yeşilova ve Torbalıspor'a dağıtılacağını kamuoyuna bildirmişti. Bunun üzerine İzmir Amatör Kulüpleri Federasyonu (İzmir ASKF), kentte faaliyet gösteren yaklaşık 200 amatör kulübün yok sayılmasına ve 4,5 milyon TL'nin eşit bir şekilde paylaştırılmamasına tepki göstermek amacıyla yazılı bir açıklamada bulunmuştu. İzmir'de yıllardan beri stadyum sıkıntısına dem vurulur; Karşıyaka ve Göztepe'ye yapılacak stadlarla bu sorun çözülecekmiş gibi görünüyor. Amma ve lâkin esas komedi amatör sahalarda yaşanıyor maalesef: Bildiğin gibi 1.Amatör'de artık sona yaklaşılıyor ve 20 takım Süper Amatör için ter dökecek; fakat Aliağa, Çiğli, Bornova ve Gaziemir dışında çift tribünlü saha bulmak pek mümkün olmuyor.

       Sahaların çoğunun tek tribünlü oluşu, bu tür müsabakaların ağırlığını kaldıramıyor; tribünlerin ortasında yer alan güvenlik barikatı da yeterli olmuyor. 4 Şubat 2011'deki Konak Belediye-Yamanlar Esen,10 Şubat 2012'deki Çandarlı-Özçamdibi play-off karşılaşmalarıyla 13 Ocak 2013'teki Gümüşpalaspor-Bayraklıspor karşılaşmasında bunun en canlı örneklerini bizzat yaşadığımı sizlere rahatlıkla söyleyebilirim. İzmir ASKF'ye göre kentte 95 saha bulunuyor ve bunların 12'si hâlâ toprak... Özellikle Çırpı 4 Eylül Sahası ve Altay Hilal Sahası’nın içler acısı hâlleri yerel basına bile yansımıştı. Ayrıca amatörlerin sıkıntıları bununla da sınırlı kalmıyor:24 Aralık 2011 tarihinde Balçova Sahası'nda oynanan Güzelbahçe Belediyespor-Tirespor karşılaşmasında Tiresporlu Serkan Tuğal henüz 22 yaşında kalp krizinden yaşama gözlerini yumarken, sahada ne bir sağlık görevlisi ne de bir ambulans vardı. İddialara göre ambulans 20 dakikada sonra olay yerine gelebilmişti. Peki bu olaydan sonra gerekli dersler çıkarıldı mı? ya da önemler alındı mı? Elbette hayır! Hâlâ masörlerden hallice sağlık ekipleri görevlerini yerine getiriyorlar; pek çok sahada ambulans yine yok...

       Sayın Kocaoğlu'na İzmir kulüplerine yardım etmesin demiyorum; ancak ortada bu kadar hazin bir tablo varken, amatörler bu kadar yokluk içinde kıvranırken, yaklaşık 200 amatör kulübün kaderlerine terk edilmesine anlam veremiyorum açıkçası... Umarım Kocaoğlu, İzmir ASKF'nin bu haklı tepkisine kulak verip en kısa zamanda bu sorunlara sağlam çözümler getirir.

Yazar: Erkan ADAY
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder