7 Aralık 2013 Cumartesi

Köşe Yazısı: Haddini Bil Fethiyespor! (İsmet Çelik)

       Hafta içinde oynanan Fenerbahçe Fethiyespor maçıyla tüm Türkiye'nin gündemi bir anda değişivermişti. Nasıl olurdu da 1. ligin son sırasında olan takım, süper ligin ilk sırasındaki takımı kupadan elerdi. Senelik ücretleri Fenerbahçeli futbolcuların bir aylık ücretlerine bile tekabül etmezken sahadaki müthiş mücadeleleri onlara haklı bir zafer kazandırıyordu. Bizlere, her şeyin para pul, isim cisim olmadığını öğrettiler.  Hepsini canı gönülden tebrik eder gözlerinden öperim.

       Gelelim asıl konuya...
       Fethiyespor maça üzerilerinde "Yüce Atatürk" yazan t-shirtlerle çıktılar.Türkiye Futbol Federasyonu da bu hareketi siyasi bularak kendilerini PFDK'ye sevk etti. Bizim ülkemizin federasyonu gerçekten çok katı kurallara sahip olduğundan bu hareketinde cezasız kalmayacağından adım gibi eminim.

       Mesela  Fenerbahçe'nin Konyaspor'la oynadığı maçta R4bia işareti yapan Emre Belözoğlu 1 yıl müsabakalardan men cezası almıştı.
       Ayrıca ülkemizde şike yaptığından dolayı 2 yıl Avrupa'dan men cezası alan Fenerbahçe Bölgesel Amatör Lige düşürülmüştü.
       Mesela Özgür Suriye Ordusu'nda 8 ay boyunca çatışmalara girip Türkiye'ye sığınan Ziad Ajouz, Bartınspor'a transfer olunca yer gök inlemiş federasyon tarafından hemen lisansı iptal edilmişti.

       TFF'nin yapmış olduğu açıklamadan anladığım kadarıyla "futbola siyaseti karıştırmayın" demek istenmiş. Malum önümüz yerel seçim süreci ve Fethiyesporlu futbolcularda taraftarların oyuna etki edebilirler. Atatürk'ün de seçimlerde belediye başkanlığına aday olduğunu düşünürsek Federasyonun PFDK'ye sevk etmesini doğal karşılıyorum. Fethiyesporlu futbolcuların desteğini arkasına alan "Yüce Atatürk" büyük bir oy farkıyla Fethiye Belediye Başkanı olabilir.

       Zira federasyondan yapılan açıklamada buna benzer bir tavır sezdim. TFF niyet okuyuculuğuna soyunarak t-shirtlerdeki yazının maksadını aştığını belirtmiş. Sonuna kadar katılıyorum. Sen kim oluyorsun da Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusunun ismini Türkiye kupasında t-shirtlere yazdırıyorsun?

       Adamın aklını alırlar Fethiye!
       Sakın ha "Sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını sevmeyin"  Allah esirgesin kulübü kapatmaya kadar götürürler. Yazık olur. Hem Fenerbahçe'yi deplasmanda yen hem de Atatürk t-shirtü yaptır. Ayıp yahu, el insaf! Haddini bil Fethiye...
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder