21 Aralık 2013 Cumartesi

Röportaj: Hakan Çinemre (Bucaspor)

        Transfer Merkezi Dergisi'nin bugünkü konuğu Bucaspor'un Fenerbahçe'den kiraladığı genç stoper Hakan Çinemre. 1994 doğumlu genç oyuncu U18, U19, U20 ve U21 Milli takımların formasını da defalarca giydi. Bu genç yeteneği daha yakından tanımak için Oğuzhan Arslan'ın röportajını okumanızı tavsiye ederiz.

Merhabalar Hakan Çinemre. Bizlere futbola başlama öykünü anlatır mısın?
       Futbola 7 yaşında Yeniköyspor'da başladım ve daha sonra Gölcükspor'a geçtim. Buradaki performansımla dikkatleri çekerek Fenerbahçe'ye transfer oldum.

Alt yapılardan Fenerbahçe'ye uzanan kariyerinde sana en çok kimlerin katkısı oldu. Buralara gelmende hangi hocaların daha çok rolü var sence?
       Klasik olacak ama oynadığım takımlarda hocalarım bana hep destek olmuştur. Ancak Gölcükspor'da Metin Peken, Fenerbahçe'de Semih Özü ve Hasan Kemal Özdemir hocalarımın katkıları büyüktür.

Genç yaşlarda Fenerbahçe formasını giymiş başarılı bir oyuncu olarak bizlere Fenerbahçe yıllarını, A takım oyuncularıyla ilişkilerini anlatır mısın?
       A takıma çıktığımda baya heyecanlıydım. Hayal gibi geliyordu ama futbolcu abilerim benle baya ilgilendi. O yüzden zorluk çekmedim. Benle hep diyalog halindeydiler. Aykut hoca ve başkanımız Aziz Yıldırım da bu konuda baya yardımcı oldular bana.

Fenerbahçe'de oynadığın dönemde ve milli takımda kendi jenerasyonun önemli isimlerinden biri olarak gösteriliyorsun. Sarı-lacivertli formayı tekrar giyme konusunda neler düşünüyorsun?
       Tabi ki Fenerbahçe'de oynamak istiyorum, bu yüzden gelişimim için kiralık oynuyorum.Bu benim için iyi bir deneyim. Fenerbahçe'ye hazır olarak gitmek istiyorum.

Profesyonel kariyerine İzmir'in başarılı takımlarından Bucaspor'da başlamış oldun. Bucaspor'a tercih etmenin nedeni neydi? Takımının ve senin şu ana kadarki performansını nasıl değerlendiriyorsun?
       Sezon başı baya talip vardı ama Bucaspor bana daha cazip geldi. Bucaspor gibi köklü ve geçmişi olan bir kulüpte oynamak istedim. En büyük özelliği de taraftarı gerçekten inanılmaz. Takımımıza gelecek olursak gerçekten çok yetenekli ve genç oyunculardan kurulu bir takımız. Bazı şansızlıklarımız oluyor ama genel anlamda iyiyiz. Benim performansım da giderek artıyor, daha iyi olmak için elimden geleni yapacağım.

Sert ve güçlü bir savunma oyuncususun. Sana göre eksik yönlerin var mı?
       Futbolcu sahada her zaman güçlü olması lazim. Eksi yönünü bile gücünle kapatabilirsin. Zaten maçlara çıktıkça eksik yönlerimi kapatıyorum. Bir defans oyuncusu için maç tecrübesi çok önemli.

Bir forvet gol attığında ya da bir orta saha oyuncusu gol pası verdiğinde o maçta görevini yapmış sayılabilir ama savunma oyuncuları için durum böyle değil. Dolayısıyla hep oyunun içinde kalmak ve bunun için de fiziksel anlamda hep güçlü olmak zorundasınız. Bunu nasıl sağlıyorsun?
       Dediğiniz gibi savunma oyuncusu hep oyunun içinde olması lazım, defans oyuncuları için süreklilik çok önemli. Bunu da takım arkadaşlarımızla koordine bir şekilde hallediyoruz.

Bu sene ülkemizde düzenlenen U20 Dünya Kupası’nda Milli takımımızla başarılı maçlara imza attın. Turnuvayı kendi açından ve Mili takımımız açısından nasıl değerlendiriyorsun?
       Çok şükür kendi performansım iyiydi ama takım olarak çok şanssızlıklar yaşadık. Aslında takımımız oldukça yetenekli oyunculardan kuruluydu ve başımızda Feyyaz Uçar gibi iyi bir hocamız vardı. Ama maalesef istediklerimizi yapamadık.

Türk Futbolunun yetiştirdiği önemli defans oyuncularından birisin. Milli takım kategorilerinde 23 kez forma giymiş bir oyuncusun. Milli takım yılların hakkında neler diyebilirsin? Milli takım formasını taşımak nasıl bir duygu?
       Milli formayı giymek inanılmaz bir duygu. 3 senedir sürekli milli takıma gidiyorum çok şükür, çok güzel günler geçirdim. Arkadaşlık üst seviyede, herkes o bayrağın kıymetini biliyor ve onun bilinciyle sahaya çıkıyor.

Futbolun dışında hayatında neler var? Nelerden hoşlanırsın? 
       Genellikle tesis hayatı yaşıyorum. Gezmeyi fazla sevmem, dinlenmeye ve kendime dikkat etmeye önem veriyorum. Bazen arkadaşlarla dışarı çıkar, ufak tefek etkinlikler yaparız.

Bu keyifli sohbet ve bize zaman ayırdığın için teşekkürler. Son olarak senin okuyucularımıza iletmek istediğin bir şey var mı?
       Ben de teşekkür ederim. Şimdiden okuyucularınıza sevgilerimi iletiyorum.
Röportaj: Oğuzhan ARSLAN
Bu röportaj TransferMerkez.com tarafından yapılmıştır, tüm hakları saklıdır. İzinsiz kullanılamaz.
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder